Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за хладилник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся съвет за хладилник

Здравейте!
    Стария Мраз е готов да сдаде багажа и трябва да се купува хладилник.Четах по нета тука там и стигнах до извода ,че трябва да е от енергиен клас А и да не е инокс ,защото трудно се чисти /оставали петна от пръсти/ пък и другите уреди са ми бели.
    Интересува ме някой ползва ли Горение или Либхер.Какво ви е мнението за тези марки и какво друго да гледам.Как е по добре хладилника да е с 1 компресор или 2.
    Конкретно съм се спрял на LIBHERR CTP 3223 i Gorenjie RK 6335W.От гледна точка на икономичност Либхера е по икономичен 197квч/год. при Горението е 347квч/г но той е и с 10см. по висок.
    Ако някой е наясно нека сподели, приемам и други предложения за марки.

До: Търся съвет за хладилник

Здравей колега.Аз също съм притежател на МРАЗ и колкото и пъти да ходя по магазините, на оглед всеки път ме съветват да съм си вземел Liebherr.За Gorenje досега нещо все сами се мръщели.Обективно мнение по въпроса не мога да ти дам, а само това какво предпочитат консултантите. Успех в смяната на хладилника-и моят е за смяна, но засега отлагаме положението някак си...
    Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав Николов Преглед на мнение
      Здравей колега.Аз също съм притежател на МРАЗ и колкото и пъти да ходя по магазините, на оглед всеки път ме съветват да съм си вземел Liebherr.За Gorenje досега нещо все сами се мръщели.Обективно мнение по въпроса не мога да ти дам, а само това какво предпочитат консултантите. Успех в смяната на хладилника-и моят е за смяна, но засега отлагаме положението някак си...
      Либхер са си достатъчно добри, а нали трябва и да подкрепяме Българското производство.

Коментар

Аз съм доволна от LG хладилника си. Имаше три години гаранция, за щастие не се е наложило да я ползвам. Изработен е от качествени материали, лесно се почиства, със стъклени полички е. Не е много икономичен клас В защото е no frost - охлажда чрез циркулиране на студен въздух. Наличието на тази система обаче стеснява вътрешното пространство в дълбочина. От друга страна не се обледява нито самият хладилник, нито камерата. Като разход на енергия - в горещите летни месеци около 18 - 20 лв. Не мога да си спомня точно обема му но е висок 147 см.
        На вилата или по точно на село имам някакво китайче - Hyundai. Неговият разход на ток е значително по нисък клас А, обемът му е същия въпреки, че е около 140 см. Понякога плочата в хладилната част, зад поличките се овлажнява. Мисля, че е част от системата за саморазмразяване. Не се е налагало да го чистя от лед, но в горещите месеци върху същата тази плоча се образува тънък слой. След ден се появяват водни капчици и заскреженият участък е чист. Неудобството е, че продуктите не трябва да опират в охладителната плоча. При саморазмразяването се мокрят. Въпреки, че не е от най-лъскави материали също се почиства лесно.

Разликата в цените на двата е значителна LG - 580 лв. Hyundai 390 лв. Според мен съвременните уреди са изчислени да работят добре около 5 до 8 години. Дали скъп или по-евтин всеки решава според нуждите. Какъвто й да избереш едва ли ще има живота на този Мраз, който си ползвал.
        Liebherr ми се виждат скъпи за произведени в България, от друга страна са с качествени пластмаси и изглеждат добре.
        Късмет в избора и да се похвалиш
        Прикачени файлове

Коментар

От около 5 г. ползваме ето такъв: GORENJE K357/2CELA
          Двата компресора Danfoss работят тихо и плавно, без да имат проблеми през лятото.
          Моделът е стар, така че, не мога да го препоръчам сега, но такива са преките ми впечатления от GORENJE. Вероятно, новите разработки да са също така добри, както преди. Всъщност, както казват мои познати - всичко е въпрос на късмет при техниката.
          Хладилник комбиниран (Хладилник и Фризер) с два компресора и звукова аларма. Електронен дисплей. Дигитален термометър за хладилната и фризерната част. Вместимост 346 литра. Технически спецификации: · Бруто / Нето обем: 346 / 329 литра. Електронен дисплей. Дигитален термометър за хладилната и фризерната част. 2 компресора · Звукова аларма при висока температура във фризера · Отваряне на вратата: ляво / дясно · Регулируеми крачета Хладилна част: · Нето обем: 211 литра · Вътрешна лампа · Вграден изпарител · Автоматично размразяване · 2 съда за масло / сирене · 2 съда за яйца · 4 рафта на вратата · 1 рафт с предпазна преграда за бутилки · 3 стъклени рафта · Стъклен рафт над съдовете за зеленчуци · 2 съда за зеленчуци Фризерна част: · Нето обем: 118 литра · Обем на замразяване: 15кг / 24 часа · Време на съхранение при спиране на тока: 25 часа · Ръчно размразяване · 1 отделение за бързо замразяване · 3 отделения за съхраняване · 1 съд за лед · 4 кошници Консумация на електрическа енергия ( 24 часа ): 0, 97кWh Размери: ( в / ш / д ) 185, 5 / 60 / 62, 5 см.
          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Същия , като твоя, 5 години безоткатна работа. Не на последно място и дизайна, на студиото на един италианец , който работи за Ферари, познайте кой !?
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
              Същия , като твоя, 5 години безоткатна работа. Не на последно място и дизайна, на студиото на един италианец , който работи за Ферари, познайте кой !?
              Пининфарина.
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

То за дизайна на хладилниците има наистина много спорове.
                За да ги избегна го вградих и не го виждам. Важното е бирата да е студена.

Коментар

След пералнята, хладилникът е вторият по значимост уред в дома. Вариантът хладилник + фризер за мен не е удобен - висока съм около 1.65 м затова предпочитам фризер отделно. Шумът на компресора няма как да се чуе в магазина - налага се да разчитаме на тех.характеристики дадени от производителя. За мой късмет и двата ми хладилника имат прилично ниво на шум, дори китайчето е по-тихичко. Ако трябва да подредя изискванията си към хладилника:
                  - да не се налага да се повдигам на пръсти за да го ползвам,
                  - да се саморазмразява или да не се обледява, от което следва лесно почистване
                  - да е относително "спестовен" откъм ел.енергия
                  - да има на вратата достатъчно мяста за високи пластмасови бутилки. Колкото й да е странно има модели, които не позволяват разместване на рафтчетата на вратата.
                  - не на последно място срока на гаранция - поне две, за предпочитане три години.

Коментар

Аз лично бих препоръчал хладилниците на Siemens. Мисля, че за немското качество няма какво да говориме. Знам, че не са по джоба на всеки, но аз предпочетох да се бръкна по-дълбоко и сега не съжалявам

Коментар

Ползвам същия хладилник/фризер Горене като на НикБочев, вече е извън гаранция (над 3 год.) - никакви проблеми.
                      Сменил съм само дръжката на хладилната част - 12 лв. от фирмения магазин.
                      Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

То не е по темата, ама май само аз имам розов хладилник. На Уърлпоол е (леле как го написах само). Беше бял като го купихме преди четири години и от тогава никакви проблеми. Цялата кухня ни е розова и стоеше като кръпка, та се наложи да го пръснем в една камера с боя за коли - стана егати красотата.
                        Това беше извън темата.
                        За покупката на хладилник мисля че най важното е техническите характеристики на копресора или още по добре на компресорите и разхода на ел. енергия. Поне аз това гледам.
                        Успех
                        Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Чувал съм, че LIBHERR имали добри хладилници, иначе какъвто и да е все си върши работа, ние сме с един BOSCH - ами доста години си върши работа.
                          Ако е машина, нека бъде немска!
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

+1
                            за Горенье - имах същия дву-компресорен като модела на Никбочев. Мнооого доволен. От друга страна и за Либхер съм чувал ... само .
                            Успех в избора - и най-вече късмет.

Обновихме си кухнята преди няма и месец ... и нова микровълнова - от тея дето са над фурната и са и абсорбатори (сещай се как се монтира) ... работи .... 5 сек!!!!

Коментар

Съвременните хладилници са като съвременните коли,в случая се залагат около 7 години технологочен живот,така,че ИЗОБЩО не зависи каква е фирмата(марката). Трябва да ти харесва външно ида побира,колкото ти е нужно. Изобщо не можеш да намериш друг,като Мраз-а,или Зил-а,дето "даянат" по 40 години(ако те интересува защо-др.тема).Съвета ми е за евтин,двукомпресорен,по-голям(консумацията е същата),хладилна част и фризер около 60 л.Като си изработи времето,купуваш нов,така или инъче те не се ремонтират,защото вграждат стоманени тръби в пенополиуретана,където няма достъп. Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X