Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приучаване на котка към "цивилизовани" навици

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Приучаване на котка към "цивилизовани" навици

Такааа.

Да убедиш опашатата твар да използва леген с пясък/силикагел/бентонит/накъсани вестници е тривиално - тя или сама си знае, или разбира от намек-два, или просто ти я дават с Познанието и Легена.

Като мързелив и еко-ангажиран човек, надавам ухо към слуховете, че някои се били научавали да ползват тоалетната чиния. Предимства много - изчезва легенът, грижата за него, както и разнасянето на инертния материал с лапите навсякъде.

Имало и специални "устройства" - такива, които се нанизват на тоалетната чиния, за породят у котката правилните асоциации. Знае ли някой да се продават такива, или да се впускам в творчество?

До: Приучаване на котка към "цивилизовани" навици

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Такааа.

Да убедиш опашатата твар да използва леген с пясък/силикагел/бентонит/накъсани вестници е тривиално - тя или сама си знае, или разбира от намек-два, или просто ти я дават с Познанието и Легена.

Като мързелив и еко-ангажиран човек, надавам ухо към слуховете, че някои се били научавали да ползват тоалетната чиния. Предимства много - изчезва легенът, грижата за него, както и разнасянето на инертния материал с лапите навсякъде.

Имало и специални "устройства" - такива, които се нанизват на тоалетната чиния, за породят у котката правилните асоциации. Знае ли някой да се продават такива, или да се впускам в творчество?

Moите знания са "втора" ръка, една позната имаше котка, която ходеше в тоалетната, само водата не си пускаше! НО имаше и известни проблеми, понякога стъпваше и във "водичката"... абе чисти животни, но все пак животни

Коментар

Абе ясно ми е, че са животни, но поне колкото депутат или даже министър имат акъл. Другия бонус е, че и да се омърлят нещо, се очистват сами.

Коментар

Абе ясно ми е, че са животни, но поне колкото депутат или даже министър имат акъл. Другия бонус е, че и да се омърлят нещо, се очистват сами.
        За акъла - вярно, готов съм да споря, че котака ни има IQ поне колкото на съседа отдясно

Сега сериозно: нашият добитък сам си се сети да използува легена, но което е по-интересно - след известно време зацепи, че ние използуваме тоалетната за целта и ... започна и той. Нито сме го учили, нито нищо.

Виж за чистенето е по-друго. Обикновено успява, но миналия ден докато чистех камината се набута вътре (гонеше лопатката явно) и сега ... да кажем, че не е толкова бял, колкото му се полага
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Моята котка си излиза на двора и си върши работите, а никога нищо не съм я учил, а когато не може да излезне (затворил съм я) задължително търси пръст(обикновенно в саксий на цветя) , а в крайни случай ползва и тоалетната, но смея да твърдя, че котката ми е изключителнйо интелигентна

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            За акъла - вярно, готов съм да споря, че котака ни има IQ поне колкото на съседа отдясно

Сега сериозно: нашият добитък сам си се сети да използува легена, но което е по-интересно - след известно време зацепи, че ние използуваме тоалетната за целта и ... започна и той. Нито сме го учили, нито нищо.

Виж за чистенето е по-друго. Обикновено успява, но миналия ден докато чистех камината се набута вътре (гонеше лопатката явно) и сега ... да кажем, че не е толкова бял, колкото му се полага
            Котарака съм го избирал по форма на очите, иначе не е много умен по котешките мерки. Тоалетната я оглежда с жив интерес, затова и аз имам надежди.

С чистенето е ясно - почиства се от неща, които миришат или му дразнят кожата. Пепелта от камината не му прави изобщо впечатление, ще трябва да си го изпереш.

Коментар

и наще котки оглеждат тоалетната с жив интерес и се опитват да се качват вече и им е интересен и процеса по пускане на водата (за жалост казанчето е с дърпаща се дръжка). една от сестрите на приятелката ми имаше в Латвия котка която пикаеше във тоалетната чиния и пускаше водата (без майтап) и сестрата разправяше че сама се била научила на сичко (а водата често си я пускала просто така за игра). но за по голяма нужда си ходеше пак във легенчето.виждал съм и друга котка да си пикае във т. чиния и да ака до решетката за изтичане на вода на пода. много хора казват че да се научи да пишка в чинията ставало ама за ''кензането" си трябвало легенче със пръст/пясък или там в каквото ровят.
              също забелязвам че много им харесва самия процес на пускането на водата ;-). ще видим. старите ни котараци не се научиха ама новото заместващо ги поколение изглежда по-интелигентно ;-) (те само по клавиатурите на лаптопите ни се мотаят ;-) и изпитват огромно удоволствие да натискат копчетата. даже едната зяпа дълго време дисплея и май забелязва че нещо се променя (по скоро движи там).
              ще видим.
              хм и за камината- и наще й се кефят много. аз си мисля че е заради течението на въздуха там.....
              висете отпуснато

Коментар

Малко извън темата - моето морско свинче като поотрасна, без да съм го учил си върши работите само в едно ъгълче на клетката и после мъкне сено от яслата и го затрупва - съвсем самичко се научи.

Коментар

Котките са чудесни!
                  Настоящата ми котка, по стечение на обтоятелствата, има възможност да се качва на покрива на съседния вход и винаги си е вършела там работите. Когато вали или духа вятър и ме е страх да не падне, не и отварям вратата и тя тогава ходи в банята в едно ъгълче.
                  Предишната ми котка ходеше в тоалетната, никой не я е учил, просто в даден момент започна да действа там.
                  Георги Тонев

Коментар

http://www.karawynn.net/mishacat/toilet.html
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

котката ми като малка живееше вътре,но като порасна стана диване и бих шута..
                      иначе ходеше в една саксия с фикус,никой я не беше учил,а ако случайно фикуса е полян и пръста мокра,почваше да дращи по вратата да излиза навън...

Коментар

На всички любители на котките препоръчвам книгата на Тери Пратчет "Автентичната котка". Малка част от книгата можете да прочетете тук: http://www.sfbg.us/authors/t/terry_p...erated_Cat.htm
                        Приятно забавление!

Коментар

трябва да си го изпереш ...
                          Четейки това се сещам как се "пере" котка: Поставя се в тоалетната , затваря се капака , сяда се отгоре и се пуска водата.

Това в рамките на шегата , разбира се .
                          Имал съм много котки у дома и сега имам един котарак. Дългогодишният ми опит с тази раса "добичета" ме е срещал с много умни и възпитани котки и много глупави и неподатливи на каквото и да било обучение екземпляри (настрана от вродената им своенравност) , какъвто е и настоящият екземпляр.
                          Гореспоменатият се научи да ходи в душ кабината и всичките ми опити да го отуча са неуспешни.
                          Предишният ми живя у нас 16 години и си ходеше в тоалетната , но не пускаше водата
                          Чувал съм (и според мен има доста истина) , че котките обичали да ходят там , където могат най-лесно да замаскират миризмата си (освен разбира се опитите за "маркиране" на територията , които са последвани от завеждане на съответното място и поотупване на палтенцето...)
                          Казват , че се сипвало белина , където искаме да се научи да ходи , но не съм пробвал...

Поздрави
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

От: Приучаване на котка към "цивилизовани" навици

Такааа.

Има специални котешки тоалетни с 4 помощни легенчета.Казват се ¨servicat¨.Струват 48 евро и ти ги носят за няколко дни.Нанизва се върху тоалетната чиния и се почва с легенче номер едно за няколко седмици.На моя котарак му трябваше само да види пясъка вътре.Дават инструкции да местиш легена все по близо към банята,но това в моя случай не беше необходимо.Проблема е там че ако сте многочленно семейство трябва да се съобразявате и да не опикавате тоалетната.Да я държите много чиста иначе просто ще си потърси друго място за облекчение.Котките са силно териториални животни.Учудвам се на коментарите по долу "ако падне в тоалетната ти после ще го гушкаш" хаха това е писано от някой който знае толкова за котките колкото аз за висшия пилотаж.

Коментар

От: Приучаване на котка към "цивилизовани" навици

Тя темата е с много давност ама аз да кажа какво стана. Котките тогава бяха две и едната силно саботираше процеса на обучение (или просто се обучаваше много по-бавно, тя откровено не беше по-умната).

Сега, само с една котка, трябва да опитаме пак. Само да си я приберем, защото е командирована.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                              X