Обичате ли гъби? Гъбки, гъбчици...Ама, не псилоциби и не по краката, а такива за ядене. Аз много. И миди обичам, ама лятото и сам да ги извадя. Сега нали съм земски лекар
и по-голямата част от живота ми преминава на село. По цял ден преглеждам римлянчета. Имам чувството, че в Суворово са няколко милиона... Сополиви, кашлящи или просто скептици на тема начално и средно образование. На такива им давам само извинителни бележки. Аз и на другите давам.... на всички. На българчета, на турчета, даже на едно негърче
Не може всеки да е учен утре. Трябва да има кенефджии, общи работници, бармани и чистачки. И други рицари на кирката и мотиката. Впрочем, това не е толкова лошо. Бил съм всичко от горе изброеното /кенефджия в казармата и за малко, щото бира имаше само зад оградата/ а и заплащането им в докризисните времена беше съпоставимо с това на един нелош инжинер или учител. Ама, избухна кризата, избухнаха и сапунените мехури. И се свиха финансовите хоризонти на широк спектър професии. За които не се искаше са знаеш цитати от "Илиада" или от последната Фармакопея....хахахахахха... "Нашия го уредихме за барман/готвач на Златните" ще е фраза, която скоро ще изчезне окончателно в някое мъничко чекмедженце на най-забутания рафт в прашния скрин на най-новата истария. Както изчезнаха мераклиите за водни спасители по курортите тук. Миналото лято гледах едни дядовци спасяват:rotfl24: ..../кинтите са малко, а плажните мацки, вкл. - арийки в трета възраст ....Св.Петър ги търси на оня свят с газена лампа. И началниците с начално образувание
понамаляха тоже. Аферим на кризата наша кърмилница. Поне моя де. Ама, исках да кажа за гъбите. Свършвам си аз работа, архивирам човешките болежки и рипвам към Къщата. На пет минути от поликлиниката е. Днес мисля да си разнообразя делника като се върна до Варна. Полага ми се веднъж-дваж на седмица. Иначе и на село работа много. Селските жители знаят.... Алпинеума трябва да се доизкусури, една ограда мисля да дигна - каменна /някой да знае как се прави ограда от итонгови блокчета? ...5 метра дълга, колко трява да се копае за основите и кви да са те, бетон или железобетон?/ да не замразява зимния вятър наровете, райската ябълка и смокините в задното дворче. И мойте кактуси. А, до оградата може да се направи барбекю и тя да се покрие с нещо като навес. И лятото да се правят оргии на тъмно и скатано. Пак се отвлякох.... Та хвърлих аз лекарските мантии в коша за пране, яхнах Астрата и потеглих. Бях решил да прослушам гъбите около село. Знам места където се въдят и ловят или берат /не знам как се казва/ нали не са точно растения
Отивам на мястото, почвам да ручкам наоколу и какво мислите. Попадам между борчетата на цяло семейство изскубнати масловки. С луковичките барабар.

Без много да му мисля, изрязвам им пънчетата, разхвърлям ги, а горните части прибирам в торбата. В съседния ред борчета същото, после пак и пак. Има и растящи, но са малко и малки. Сигурно терминатора не ги е забелязъл... После паля и отивам към сърнеленото място. Същата картинка. Но, тук пропорцията изтръгнати-растящи е 1 към 1.
Растяща гъба:-)

Без много да му мисля прибирам всички. Докато карам към Варна ме гложди мисълта кой е този унижожител. Дали е човек или животно. Гъбите които не познавам и не са от най комерсиално-ядливите си стоят непокътнати.

Само сърнелите и масловките...Имаше една голяма сърнела подпряна на пън. Друга набучена на клонче. Да не би да има вече и гъбена секта...:rotfl24:
А?

Без много да му мисля, изрязвам им пънчетата, разхвърлям ги, а горните части прибирам в торбата. В съседния ред борчета същото, после пак и пак. Има и растящи, но са малко и малки. Сигурно терминатора не ги е забелязъл... После паля и отивам към сърнеленото място. Същата картинка. Но, тук пропорцията изтръгнати-растящи е 1 към 1.
Растяща гъба:-)

Без много да му мисля прибирам всички. Докато карам към Варна ме гложди мисълта кой е този унижожител. Дали е човек или животно. Гъбите които не познавам и не са от най комерсиално-ядливите си стоят непокътнати.

Само сърнелите и масловките...Имаше една голяма сърнела подпряна на пън. Друга набучена на клонче. Да не би да има вече и гъбена секта...:rotfl24:
А?

Ако, уважаемите Модератори преместят темата там, няма да се сърдя.
Коментар