Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въртяща се платформа за коли?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въртяща се платформа за коли?

Нали се сещаш, какво чуха ушите й за тоя половин час...

Подземния паркинг беше оразмерен за мини автомобили, а като човек от строителството открих че рампата е такава за да се оформят още две нещастни паркоместа!

Мизерия и лакомия!

Коментар

Това трябва да върви с курс за управление, че само си представям жена зад волана, от типа с чийто клипчета е пълен нетът.

Коментар

Но пък е рахат!

Представи си кръгъл паркинг / защо ли пък трябва да е правоъгълен/...

Колата застава по средата и се завърта . Спира пред някой от лъчите и излиза. После два метра назад, отново завъртане и се изстрелваш през изхода!

Красота, елегантност и модернизъм!

Това колони, това места до стената, това да не можеш да отвориш вратата - всичко отива с един шут в историята!

В кръга е съвършенството!

П.С. А като изключиш захранването на платформата - не ти трябва каско за кражба!

Коментар

Е, как защо да е правоъгълен?! Защото в праовъгълника най-плътно се вписват други правоъгълници. Ако е кръгъл, всяка кола ще си чопва секор, в който да се впише и ще остава много незаето място, т.е. неоптимално запълване. Пробвай да впишеш правоъгълник със съотношение на страните 1:2 - 1:3 в сектор и ще видиш, че нищо не става.

Другият съществен проблем е, че платформата става тясно място когато едновременно служи за вход и за изход. Ако паркингът е по-голям, а натоварването е ударно - примерно сутрин и вечер, си представям какво ще става, особено докато платформата се натутка. С две думи, за търговски сгради - забрави. За жилищни - ако ползващите не излизат по едно и също време за работа.

Иначе и аз сега боря същия проблем - място за паркиране почти колкото твоето и спускаща се рампа, защо естакадата щеше да изяде половината площ. Добре поне, че не трябва да се въртят колите.

Коментар

Ти първо разпилей пространството с алеи и завои, пък после уплътнявай правоъгълниците! Освен това, при "лъчеобразно" паркиране, около предните врати сегмента ще отвори толкова място , че да излезеш като бял човек! Не да изчистиш калника на съседа с палтото си!

За натоварването си прав, но има къщи в които хората не бързат за работа, ако въобще са решили в този ден да работят!

Коментар

Е, само от предните врати ли слизат хора? Или другите да слизат още горе, пък ти сам ще си паркираш?

Тия, дето не бързат за работа, обикновено бързат за маникюристката към обяд. Неслучайно често минават на червено. Двама такива или две такива да се засекат по икиндия кой да излезе първи, т.е. кой е по-голямата работа и гледай кво става. Това поне съм го виждал на живо - една W220, ама AMG и една обикновена W221, гарнирани с яко аграрна сцена.

Едно е да си представяме как ще изглежда, друго е да си го нарисуваме - площ около 250 кв.м, коли с габарити 1,80х4,50 и щедър обратен завой от 14 м. Не съм слагал колони и щрангове, но те при всички положения ще пречат и нямам впечатление да облагодетелстват розетката. В правоъгълните варианти, едно свободно мяста да има, ще може даже и да обърне, ако е вкарал колата напред.

От розетката има файда само ако основата на сградата е кръгла, ама кулите нещо не са много популярни. Освен това как ще се упрвалява ъгълът на завъртане, за да насочи колата да се промуши между две съседни?
              Прикачени файлове

Коментар

Свършил си чудесна работа!

Сега вече съм напълно сигурен, че това ще е решението!

Аз също съм патил от проектански изпълнения, където колите би трябвало да се разхождат на където ти душа иска, обаче моя Дифендър има радиус на завой 12 метра, и току чувам припуквания на пластмаса като правя маневри..

При двете правогълни схеми, ако една мацка си постави малко по-накриво колата, ще се паркира на улицата... Хеле пък като се сложат колоните!

А нали се сещаш, колко е лесно платформата да се позиционира до милиметър за всяко място. И да искаш - не можеш да сбъркаш!

Коментар

На запад Теснотията е пословична, Няма Място
                  Влизал съм в паркинг в който само Виртуози могат да паркират без Щети и естествено това си личеше по следите от колите на възловите места и пак Нямаше места
                  Автоматичната система е най-доброто решение, най-добре се използва мястото, НО трябва да е без Човек в колата, защото излизането на човека иска място, а и не трябва да страда от клаустрофобия, но проблема е в цената и надеждността, защото малък проблем може да доведе до сериозни щети по колите, а по голям в превръщането им "Буркани в Запечатано мазе".
                  Успех
                  П.С.
                  И да пишеш какво си направил, любопитство пусто

Коментар

Един познат има подемник за автомобили /ремонтен/ създаван по татово време. Представлява дебел /около 30-40 см/ хидравличен цилиндър бетониран в пода с четри "стойки" на кръст отгоре му. Като качиш кола върху него с лекота я въртиш на ръка. Не знам дали може да ти свърши работа в случая като параметри. Мога да меря каквото е нужно и да питам дали ще го продаде евентуално. Съоръжението се намира в Кремиковци.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Даваш ли си сметка, че използваният термин не е точен? Т.нар. радиус на завой е всъщност диаметър. На схемата съм заложил 14 метра спрямо 12те на твоя камион, затова казвам, че съм щедър.

А с надежността как стои въпросът? Това нещо се прави поне 15-20 цикъла на ден. Впечатленията ми от далеч по-простите колонни подемници по сервизите е, че работят по-малко, но за сметка на това още в гаранционния си срок правят мизерии и идват да ги обсулжват. Представям си кефа десетина тежкари сутринта да не могат да си изкарат колите или вечерта да ги оставят по паркинги...

Коментар

Има доста линкове по темата и всякакви измислици.

Коментар

За завъртането на платформата може да се използва устройството за въртене на основния "нож" (гребло) при автогрейдерите.Представлява зъбно колело с вътрешни зъби с диаметър около два метра,зацепено с малко зъбно колело задвижвано от хидропреобразовател . Подобни са устройствата за въртене на надстройката на багерите. Успех в начинанието.

Коментар

Цилиндъра на Жоро Нешев е добра идея, но има два големи минуса...

1. Бутането на ръка - мацка с джип?
                            2. Ако се прецака цилиндъра, няма оправяне...

Обер, не е нужно да е точно кръг, може де е полукръг или ако щеш дъга!

Имам някакво усещане, че ако го поръчам в готов вид от швейцарската фирма, ще чуя шокираща цена.

А в Надин е пълно с яки рингове, гредери и т.н.

С малко рециклиране, малко елементарна конструкция и стъпков двигател с позициониране до микрон - ще заспи!

Едно леко софтуерче и дистанционно за всяко паркомясто - става муцка!

Хич не искам да си представям ако заложа под платформата една талига с хоризонтален релсов път, че ще стане цяло изобретение!

Важното е да няма клетки, закачалки и т.н. защото изяждат повече пространство и пари от стандартното решение...
                            Просто всичко трябва да е от кота 0 надолу!

Коментар

Понеже при нас тока спира често. Та си помислих, ами ако спре тока.
                              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                              -----------------------------------------------
                              Питието определя съзнанието....
                              -----------------------------------------------
                              0887770735

Коментар

Здравейте,аз имам е естественно не цял купол от Т 55 в мазето защото не мина по стълбите (шега)но само лагера със зъбния венец които носи куполата на танка.

Диаметъра му е около 2 метра.Преди години го купих от МРК "Хан Крум" за подобна идея но така и не я осъществих.

0878737901 Николай Колев
                                Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                                Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X