Мда, хем си мислех да си задържа впечатленията за себе си, хем нещо ме дърпа да ги споделя..
Та днес 15 септември, синчето е първокласник.
Татето - в мое лице - е готов за смяна на памперса - ей, голяма гордост - който не е минал през това, няма да ме разбере.
Там, в школото, звънци, речи, патардия, давранма голяма.
Цветя, представители на каквото ти дойде на ум, речи, танци от невръстни дечица, демонстрации на невръстни каратисти ( школото имало карате-клуб)
то имало и плувен басеин, ама общината не докарала парици за вода, та плувци нямаше..
музика гръмогласна, блъсканица, изнервени родители, изнервени дечица
".. а слънцето сърдито пече ли, пече..."
Горда първокласна класна ръководителка повежда дечурлигата в новата учебна стая, горди родители в миг вадят последната дума на фото и видеозаснемането, за да увековечат децата си как повтарят дългорепетираните стихчета, как броят от едно до десет, признанието на класната - ми те всичко си знаят, аз на какво да ги уча - директно във втори клас...
до тук - добре...
на всеки чин - учениче...
спретнато, подредено..
на всеки чин - комплект читанки, букварчета, тетрадки...
както си трябва
подаръче - някакво плюшено нещо...
дотук добре
и бонбонче - още по-добре
обаче по някаква случайност опаковката на бонбончето я видях преди малко
ето я...

опаковката на бонбончето..
нищо против, дори не знам отде са се взели тези бонбонки, може да са останали от предизборната кампания...
ама после взех да гледам от какви учебници имаме да учим
ето един от тях

хубаво, патриотичен е буквара, ама долу по средата се мъдри следното

аз и против тая организация също нямам нищо против, дори адмирирам, както и тези, дето са опаковали бонбоните...
ама защо, защо баш в тоя ден трябваше точно тези бонбони, защо в тоя ден и в тоя първи клас - ВМРО ??
е толкова ли нема някой да помисли, да попита, да му бъде отговорено?
щото, аз и да питам - кого ?
учебниците са безплатни
бонбонките - тоже...
дано някой прочете, помисли, и догодина вдигне строг пръст...
------------
PS Иначе да си тате на първокласник е адски приятно нещо, ей, да знаете....
Та днес 15 септември, синчето е първокласник.
Татето - в мое лице - е готов за смяна на памперса - ей, голяма гордост - който не е минал през това, няма да ме разбере.
Там, в школото, звънци, речи, патардия, давранма голяма.
Цветя, представители на каквото ти дойде на ум, речи, танци от невръстни дечица, демонстрации на невръстни каратисти ( школото имало карате-клуб)
то имало и плувен басеин, ама общината не докарала парици за вода, та плувци нямаше..
музика гръмогласна, блъсканица, изнервени родители, изнервени дечица
".. а слънцето сърдито пече ли, пече..."
Горда първокласна класна ръководителка повежда дечурлигата в новата учебна стая, горди родители в миг вадят последната дума на фото и видеозаснемането, за да увековечат децата си как повтарят дългорепетираните стихчета, как броят от едно до десет, признанието на класната - ми те всичко си знаят, аз на какво да ги уча - директно във втори клас...
до тук - добре...
на всеки чин - учениче...
спретнато, подредено..
на всеки чин - комплект читанки, букварчета, тетрадки...
както си трябва
подаръче - някакво плюшено нещо...
дотук добре
и бонбонче - още по-добре
обаче по някаква случайност опаковката на бонбончето я видях преди малко
ето я...

опаковката на бонбончето..
нищо против, дори не знам отде са се взели тези бонбонки, може да са останали от предизборната кампания...
ама после взех да гледам от какви учебници имаме да учим
ето един от тях

хубаво, патриотичен е буквара, ама долу по средата се мъдри следното

аз и против тая организация също нямам нищо против, дори адмирирам, както и тези, дето са опаковали бонбоните...
ама защо, защо баш в тоя ден трябваше точно тези бонбони, защо в тоя ден и в тоя първи клас - ВМРО ??
е толкова ли нема някой да помисли, да попита, да му бъде отговорено?
щото, аз и да питам - кого ?
учебниците са безплатни
бонбонките - тоже...
дано някой прочете, помисли, и догодина вдигне строг пръст...
------------
PS Иначе да си тате на първокласник е адски приятно нещо, ей, да знаете....
Коментар