Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на ресивър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на ресивър

Здравейте.
    Дойде време да подменя стария аналогов ресивър, защото ни си пасва с новия плосък цифров телевизор. Изискванията към новия са да е от 5.1 до 7.2 канален, да поддържа стрийм музика(spotify, deezer), да може да се върже и грамофон. Бюджета ми е до 2000 лева. Заглеждам Денон, Онкио и Ямаха, но не разбирам от такъв вид техника и ще съм благодарен за препоръки.

Тва моделче ще ти свърши работа: https://www.avstore.bg/resivr-za-dom...vr-x2800h.html ,но и за читави колонки и суб-че трябва да помислиш,освен ако нямаш де.И поздрави на комшиите.

Коментар

• Х. Христов
      Х. Христов коментира
      Редактиране на коментар
      Имам едни яки голями стари Латвийски колони и много добър и мощен суб Jamo

Да разбирам, че Денона е по от другите две марки, които гледам?

Коментар

Не знам дали е ПО ма аз съм с Денон 7.2 ,модел AVRX 3400 нещо си и нерви няма,грамофон не съм включвал ма май само това не съм. Атмос опция,7 Клипш колони и бас,като почне стрелбата и съседите залягат
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Благодаря за коментарите

Коментар

• gimax
          gimax коментира
          Редактиране на коментар
          С кво мислиш да го захранваш със сигнал тоя ресивър?Демек Atmos или DTS HD от нещо трябва да му ги дадеш.

Бих препоръчал това: https://www.nvidia.com/en-us/shield/shield-tv-pro/
          Последно редактирано от gimax; 29-06-25, 10:17.

Не мисля че нов ресивер ще предложи нещо по добро от стария ти!!! Със сигурност...
        Масово има оплаквания - старите аналогови са по добри като звук и надежност.
        Единствения проблем на аналоговите ресивери са че нямат оптически вход - за свързване с телевизора. Адаптора оптика към чинчове също създава проблеми и не е удобна...
        Оптическия вход обаче създава други проблеми...
        Тези марки Денон Менон ала бала - навремето бяха огромна сила и символ на технологии - но не и днес!!
        Системите 5.1 и 7.1 - според мен не са подходящи за вкъщи - това са рекламни трикове да измъкнат пари...На практика те са неизползваеми според мен...
        Защото - когато отидеш на кино - там тези системи са номер 1 - и са жизненонеобходими...(виж забележка1)
        Но в къщи са мъртви и се прилагат обикновенно за игри - които имат такъв звук..(забележка2)
        На 99.9% в къщи се гледа кабелна телевизия или "пиратски" филм от нета - там звука обаче е обикновенно стерео а не 5.1 и е безсмислено да го подаваш на такава система...
        Истинския 5.1 филмов който има ефект (и смисъл) това е когато си пуснеш оригинален филм от диск(блу рей) - ама колко са такива случаи???
        Отделно проблемите на 5.1 системите взеха много да се открояват и почти изчезват от домовете...

Забележка1:
        Озвучителните съраунд системи в кината са коренно различни от тези които се продават за домашно ползване...Нищо общо нямат.. Тези за домашно - нямат среда...и са силно орязани-те са само за звукови ефекти
        Забележка 2
        Съраунд звук на филми(оригинален) и съраунд на разни електронни игри - разликата е огромна - тези на филма искат пълен звуков обхват (имат всичко и отчетлива среда-заради човешкия говор) докато тези на игрите са силно орязани (честотно и всякак) - за игри е достатъчно субуфер и високи(без среда).

Коментар

• gimax
          gimax коментира
          Редактиране на коментар
          Много добра лекция,но невярна,повярвай ми.Има техника за домашно кино отдавна,ама струва неколко пъти по 2000 лв.

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Щом казваш ок няма да споря

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          2 да беше само…….аналоговия е ГАЗка,на това му слагам микрофона на 3 педи пред носа си и местиш колоните до правилния звук,монтираш на правилна дистанция и височина и като почне Атом от Ляво….Атом от Дясно…….съседа не смее да излезе от колата.

Добре е,че не става въпрос за пари,там аналогата води,пиратско нямам,не крада,нямам кабеларка и не гледам МосФилм

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
        Не мисля че нов ресивер ще предложи нещо по добро от стария ти!!! Със сигурност...
        Масово има оплаквания - старите аналогови са по добри като звук и надежност.
        Единствения проблем на аналоговите ресивери са че нямат оптически вход - за свързване с телевизора. Адаптора оптика към чинчове също създава проблеми и не е удобна...
        Оптическия вход обаче създава други проблеми...
        Тези марки Денон Менон ала бала - навремето бяха огромна сила и символ на технологии - но не и днес!!
        Системите 5.1 и 7.1 - според мен не са подходящи за вкъщи - това са рекламни трикове да измъкнат пари...На практика те са неизползваеми според мен...
        Защото - когато отидеш на кино - там тези системи са номер 1 - и са жизненонеобходими...(виж забележка1)
        Но в къщи са мъртви и се прилагат обикновенно за игри - които имат такъв звук..(забележка2)
        На 99.9% в къщи се гледа кабелна телевизия или "пиратски" филм от нета - там звука обаче е обикновенно стерео а не 5.1 и е безсмислено да го подаваш на такава система...
        Истинския 5.1 филмов който има ефект (и смисъл) това е когато си пуснеш оригинален филм от диск(блу рей) - ама колко са такива случаи???
        Отделно проблемите на 5.1 системите взеха много да се открояват и почти изчезват от домовете...

Забележка1:
        Озвучителните съраунд системи в кината са коренно различни от тези които се продават за домашно ползване...Нищо общо нямат.. Тези за домашно - нямат среда...и са силно орязани-те са само за звукови ефекти
        Забележка 2
        Съраунд звук на филми(оригинален) и съраунд на разни електронни игри - разликата е огромна - тези на филма искат пълен звуков обхват (имат всичко и отчетлива среда-заради човешкия говор) докато тези на игрите са силно орязани (честотно и всякак) - за игри е достатъчно субуфер и високи(без среда).
        Точно проблема дойде когато стария кинескопен телевизор изгоря и купихме плосък. За са свържа старото с новото използвам адаптер, но звука е зле. В къщи гледаме филми (класики на блурей) и слушаме музика. Денона, който предложи колегата ме устройва, като мисля да направя абонамент в Deezer и така да реша музикалната част, а филмите пак на блурей и Netflix

Коментар

Колони на оферта тия дни,ресивъра ще ти се види евтин 🤣

Тия стават,с моите глухи уши много добре чувам

https://www.klipsch.com/search/results?keywords=Rp
          Последно редактирано от BENZBOSS; 29-06-25, 20:42.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X