Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум от вътрешно климатично тяло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум от вътрешно климатично тяло

Здравейте, колеги!

От седмица-две чувам странен шум от вътрешното климатично тяло.

Може би е редно първо да дам малко повече информация за системата. Мултисплит система с три вътрешни тела и едно външно.

Шума го оприличавам като песен на птичка (колкото и странно да звучи). Появява се и изчезва, когато си поиска или когато има някакви условия, които не са ми все още известни.

Когато спра само едното климатично тяло, шумът продължава. Все едно се чува вътре от фреона някакси.

Когато спра всички климатични тела, за да може и външното тяло да изключи, тогава шумът започва да намаля и след около 30 минути значително изчезва.

Шумът се проличава най-ясно в дневната. В едната спалня го няма, а в другата го има, но по-слабо.

Ще прикача два клипа. На първия се чува този шум, докато на втория го няма или съвсем леко се чува, почти незабележимо. Реших да пусна почистването на въздуха, но то така или иначе не оказва влияние. Един-два часа след направата на втория клип, след като пуснах почистването, шумът отново се появи.

Клипове - С шум и без шум.

Така или иначе съм записал час, за да дойде климатичен техник да го погледне, но ще се радвам да получа мнение и насоки от компетентни лица чрез диагностика от разстояние.

Благодаря!

Аз на щурчета го оприличих.😁
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• c0dy^
      c0dy^ коментира
      Редактиране на коментар
      😁😁😁

Лагерче на турбинката най-вероятно, пробвай на различните степени на вентилатора как е.

Коментар

• c0dy^
      c0dy^ коментира
      Редактиране на коментар
      В края на първия клип изключвам вътрешното тяло. То спира да работи. Според мен, при изключено вътрешно тяло, не би трябвало нищо да върти. Иначе още в самото начало, преди една-две седмици, го пробвах с различни степени и нямаше разлика. Все по един и същи начин се чува.

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      Това ми беше първата мисъл,но колегата пише,че се чува и при изключен климатик.

Последното нещо, за което се сещам в момента, е следното:

1. Да спра всички климатици за около 2 часа.
    2. Да сваля бушона на климатиците.
    3. След два часа да ги включа и довечера да проверя, дали отново ще е така.

Коментар

Дренажите на вътрешните тела на едно място ли са свързани?

Коментар

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Нямам представа честно казано. Би трябвало да е така.

Разлика никаква. Вчера изключих системата за няколко часа, бушона свален - отново се чува на произволен принцип този шум. Понякога е доста по-слаб, понякога е по-ясен. Нямам обяснение за момента. Ако се сетя нещо друго като тест, ще го направя, но за момента чакам техник да го погледне.

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
        Разлика никаква. Вчера изключих системата за няколко часа, бушона свален - отново се чува на произволен принцип този шум. Понякога е доста по-слаб, понякога е по-ясен. Нямам обяснение за момента. Ако се сетя нещо друго като тест, ще го направя, но за момента чакам техник да го погледне.
        Комшията...?
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

• c0dy^
          c0dy^ коментира
          Редактиране на коментар
          Жоре, не разбрах въпроса, може би защото това чуруликане от климатика ми действа приспивно, хаха.

Иначе комшиите не ги занимавам, а и повечето едва ли са наясно с тези неща, затова ще изчакам техниците да погледнат.

Ще споделя вероятно след средата на другия месец.

Благодаря!

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Шума може да е от съседите, разни звуци в разни честоти имат навика да се пренасят, преминават и лекично само да намаляват и се чуват все едно ти ги генерираш, случвало ми се е повече от веднъж звука да идва от през една или две стаи/стени.

• c0dy^
          c0dy^ коментира
          Редактиране на коментар
          Аа, разбрах те сега. Апартаментът е краен и там, където са климатиците, няма допирна точка до съседен имот.

Или имаш "буби" насекоми, или въздушно течение през дренажа.
        Импулсно захранване пред скапване може подобно да се обажда. Ако свалиш всички бушони - след 20-30 сек.изчезва.

Коментар

• mendi
          mendi коментира
          Редактиране на коментар
          Може птичката просто да е заминала на юг На мен миналата година едно пиле се беше заселило при газоотвода на газовото котле.
          При изключено захранване и продължаващ шум, вината не е в машината. Един приятел разправяше скоро че му се заселили оси до тръбите на климатика, той пак се чудил от къде това жужене вечер...

• stefsab
          stefsab коментира
          Редактиране на коментар
          Между 5-20 мин. след спиране на компресора, налягането в тръбите трябва да се изравни и шумове на тази база да няма.

• c0dy^
          c0dy^ коментира
          Редактиране на коментар
          Дано да е отлетяла, че заспивах в работно време, хаха.

Иначе в началото ги оставих спрени за 3 часа, нямаше ефект. Сега за 24 часа съм ги спрял, за момента има ефект. Може да пробвам да ги пусна отново всичките и да видя, дали и какво ще се случи. Но за момента все още наблюдавам и анализирам.

След последния път, в който спрях всички климатици за около 24 часа, след това шумът драстично намаля. От него момент до днешна дата не съм спирал климатиците, но понеже сега захладня и ги спрях. За момента не се чува този шум, затова и отмених часа.

Според мен, след рестарт на системата, нещата са се нормализирали.

Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X