Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Система за видеонаблюдение

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Система за видеонаблюдение

    Знам, че е коментирано назад във времето но темите, които намерих са стари.

    Моля за съвет за цялостна система за видеонаблюдение на къща с двор ~ 300 кв м. Двора е заден, неосветен (засега). Искам да се обхваща къщата от всички страни (едната стена е на улицата) и съответно целия двор.

    Някакъв ориентир бюджет да кажем около 1000 лв но не непременно - ако трябва ще ходим нагоре, ако трябва ще слизаме и надолу.
    Дела трябват, а не думи.

  • #2
    Зависи какви цели си поставяш. Аз за момента си решавам въпроса така
    Ние не сме неутрални!

    Коментар


    • #3
      Преди месец ми обявиха 1150 лв цена за Dahua 4 броя камери с двр . Това е цена с монтаж в гр Варна, цената е без кабел, защото не беше уточнено позиционирането и големината на обекта. Съответно Dahua си имат облак и си гледаш фрий.
      Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
      Ford Fiesta 1.4 Tdci

      Коментар


      • p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        А какви са камерите, колко мегапиксела, модел, ДВР модел и т.н.?

      • Juiced
        Juiced коментира
        Редактиране на коментар
        За камерите знам ,че са 2мп , нищо друго. За двр не знам , но не стигнахме до проекта и останах само с цената. Ако е важно мога да питам и по-късно да пиша.

      • p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        не, просто цената е "интересна"

    • #4
      Мен ме интересува бекъп захранването на видеонаблюдение. НЕ искам да слагам УПС, бих искал да е някаква система, дето ми зарежда външен акумулатор от автомобил. Някакво решение на това? Имам "направи си сам" зареждачка за акумулатор, но не пази от презареждане а и въпроса с включване автоматично при пад на капацитета на акумулатора също не работи. Има китове дето фиксват това от Викиват, не съм си играл. По принцип ми върши работа едни 5 А , 12 Волта максимом при бекъп захранването, демек 60 вата (понеже ДВР-а е с обикновен харддиск и "лапа")

      Точа се на външен акумулатор, понеже мога да го термоизолирам подходящо
      Публикувайте отговор

      Коментар


      • KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Има едни полски инвертори/ups-и с чиста сунусоида, и външна батерия. Може да се намерят варианти и направо на постоянно напрежение 12 или 24 волта например. Последно още не съм го разучил достатъчно добре, но има предимството, че няма излишно преобразуване от право в криво напрежение....


        https://protonbg.bg/iztochnici-na-en...ps/volt-polska
        Последно редактирано от KingofROAD; 21-09-22, 14:03.

      • KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Чакай сега се сещам, че до 6А има и DC/DC UPS. Може да се настройва и конфигурира. Има различни режими и различни типове батерии, защити, ограничения и тн. Единственото, което не ми харесва е ограниченият изход 6А, независимо от напрежението.

        Братовчеда Лари (Esper), доколкото знам има такъв. Цената е малко като за богати фирми, но за видеонаблюдението може и да си заслужава....

        https://www.mini-box.com/OpenUPS



        https://offroad-bulgaria.com/forum/%...75#post6787275
        Последно редактирано от KingofROAD; 21-09-22, 14:03.

    • #5
      Чавдар (V93) благодаря, добра бележка.

      Двора е ограден и ми се иска да следя дали някой въпреки това не се опитва да прескача да прави магарии а пък и да си потвърдя съмненията за прескачащи котки правещи бели
      Дела трябват, а не думи.

      Коментар


      • p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Опит:
        1. "някой" + "качулка" = никой
        2. "някой на 65 години" + "дегизирал се като травестит с хавлия и изкуствена перука" = никой


        1 и 2 мога приложа снимки, дори и кварталния се смя... Просто да го имаш предвид.

      • I.Stoyanov
        I.Stoyanov коментира
        Редактиране на коментар
        Абсолютно прав е колегата, че и най-добрата камера да имаш - една качулка и познанието, да не гледаш директно в камерата са достатъчни, че да видиш съвсем ясно как някой безизвестен те изнася.
        Иначе +1 за Дахуа, Анатолий от форума (Roninn) се занимава професионално с тази дейност и ще ти съдейства най-малкото със съвет.
        Аз преди 3 години монтирах 3 камери Дахуа 2мп + двр и пое суич за около 650кинта цена само за чарковете. Монтаж и кабел от мен. Към момента гледам цените са даже нагоре откак аз пазарувах, та за 4 камери с монтажа и останалите неща 1к си ми се чини г/д нормална оферта. Ако можеш сам да се справиш ще си спестиш 20-30% от сумата.
        Разни безжични супер турбо-мурбо вЪй - фЪй камери, не те съветвам да слагаш. Работят както там работят и за една да гледаш пилците дали са в курника нощеска става, но иначе да разчиташ на възпоризвеждане на записи, надеждност във времето и тнт - забрави. Мойте камери работят нонстоп , откакто са монтирани. Не си спомням да са ме ангажирали с нещо, инфрачервената подсветка е на макс засилена, че ми е важно вечер да гледа добре. Наскоро чистих една от паяжини и толкова. А и понякога им сверявам часа, че като спре тока и се сменя . Но нито тялото на камерата е дало признаци на пожълтяване, износване и тнт, макар и да е алуминииево, нито лещи, нито диодите. Което реално за мен е цената на цялата система - надеждност, дълготрайност и най-вече забравяш, че я има, като не те занимава със себе си по каквато и да била причина.

        Успех.

    • #6
      Развитие по темата има ли?
      -Чем занимаетесь по жизни?
      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.
      -Историята се пише с кръв, а се чете с пот!

      Коментар


      • #7
        Здравейте камерата препоръчана от колегата Чавдар е супер ползвам а за 90 лева е моята

        Коментар


        • #8
          Първоначално публикуван от moci111 Преглед на мнение
          Здравейте камерата препоръчана от колегата Чавдар е супер ползвам а за 90 лева е моята
          Не я препоръчвам, но за моите цели и при моите условия върши работа. За 90 лв имам камера, която мога да гледам и насочвам през телефона.
          Колкото изкара - толкова.

          Сега от същата фирма взех един NVR. Че е евтин китаец - евтин е и няма да е окончателното решение, но, ако се разбере с наличните камери Dahua, ще ми позволи и тях да гледам през Интернет. Без да се налага да пускам VPN или да правя други гимнастики.

          Което на този етап ме устройва.
          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • #9
            Тази тема сигурно вълнува много хора, и много хора изкарват пари от нея. При мен беше актуална към 2016-та но ми предстои да я актуализирам пак за вилата. Всъщност вилата се проточи от тогава до сега.
            Първо оправи (изясни) нещатата от административна гледна точка. Към 2016-та физическо лице нямаше право да инсталира записващи камери извън жилищното си пространство. Но се оказа, че домоуправител има право. Така реших този проблем.
            От тогава инсталирах двр с четири камери на блокчето, в което живея. Тогава ми струваха около 300 лв. Днес май вече не се продава този модел. Изискаше статично IP. Камерите на Robikam заобикалят това. Имам и такава като на Чавдар, в момента не е включена. За парите си е много добра. Глася я за вилата. Когато я бях включил, си правех майтап с хлапетата пред блока. Чуваха добре от 10-тина метра, че някой им казва какво да не правят, ама не разбираха откъде идва.
            Захранването е с преобразувател 220 - 12 V и 2 акумулатора. По едно време бяха станали 4. Отначало бях поръчал от "Китай" с изход 40 А. Беше с вентилаторче което бързо сдаде. От 2 г съм го сменил с подобно но от местните магазини 40 - 50 лв. за захранване на незнам какви светодиодни ленти. Няма вентилатор няма проблеми - 25 А. Източникът и консуматорите са вързани паралелно на акумулаторите. Източникът е настроен на 13.2 V. Когато товарът превиши 10 A, напрежението на източника пада на около 12.7 V. Системата с камерите консумира 5 - 6 A с нощната им подсветка но имам и други консуматори, gsm dialer, отваряне на входна врата, аварийни осветления, че и телевизор даже. За 6 г. само една камера сдаде. С начина на захранване също нямам проблем. В общия случай имам добре заредени акумулатори, единият от които обикновенно е поне 70 Ah и преди време го използвах и като резервен за колата. Напоследък не ми се налага такъв но...... .
            За 300 кв.м може да се наложи допълнително осветление. Собственото на на камерите е малко .... . Но това означава още ампери. Върти ми се една идея (ама много в начален стадии, не съм се задълбочавал в подробнстите), една лазерна "бариера" по оградата да задейства осветлението само когато трябва. Паралелно на един пир дачик, който пък да обслужва централната област. Е, светлинния източник трябва да е инфрачервен, иначе просто ще обслужва "нарушителя".
            Робикамът, макар да се върти на 355 градуса би бил полезен ако постройката заема единия ъгъл на имота. Той следи движещи се обекти, но все пак трябва да ги "захапе". А това става само на площта пред него с обхват около 120 градуса.
            Впрочем, отне ми цял следобяд тогава, да го вкарам в двр-а и да го гледам през него заедно с останалите камери. Още като го включих, се шмугна в незнам кой облак или дд.. не знам какво ( всъщност знам ама темата е дълга и термините в момента ми бягат) и няма изкарване от там. Не си спомням вече подробнсти, ама го рестартирах няколко пъти и май му свалях антените и спирах моите WiFi, за да го накарам да се обърне към рутера по кабела, че май изключвах и кабела, по който ми идва интернета, за да го задържа при мене и да го настрйвам както аз искам. Може би специалистите ще се справят по-бързо и по-добре. Когато накрая успях, видях, че няма особенна полза. Със стария двр трудно се управляваше. Неговия софтуер и неговия начин на действие са много по-добри.
            Последно редактирано от bogilloff; 13-11-22, 13:54.
            ОФБ ДБ X22SE
            Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

            Коментар


            • #10
              Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

              Не я препоръчвам, но за моите цели и при моите условия върши работа. За 90 лв имам камера, която мога да гледам и насочвам през телефона.
              Колкото изкара - толкова.

              Сега от същата фирма взех един NVR. Че е евтин китаец - евтин е и няма да е окончателното решение, но, ако се разбере с наличните камери Dahua, ще ми позволи и тях да гледам през Интернет. Без да се налага да пускам VPN или да правя други гимнастики.

              Което на този етап ме устройва.
              Така е прав си не си ми я препоръчал както каза върши работа. За човек който хал хабер си няма от камери е супер елементарна за подкарване дори от индианец като мен

              Коментар


              • #11
                Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

                ...

                Сега от същата фирма взех един NVR. Че е евтин китаец - евтин е и няма да е окончателното решение, но, ако се разбере с наличните камери Dahua, ще ми позволи и тях да гледам през Интернет. Без да се налага да пускам VPN или да правя други гимнастики.

                Което на този етап ме устройва.
                Оказа се, че евтиният китаец върши работа. Неприятният момент беше липсата на нормално упътване и дървеният китайски софтуер, поради което се наложи да си поиграя малко повече на проба-грешка, докато успея да подкарам камерите.
                Но сега камерите Dahua са вързани към NVR-а и могат да се гледат през приложението на телефона. Което и беше целта на занятието.

                Сега предстои NVR-ът да се сдобие с един хард диск за да може дистанционно да се преглеждат записите от камерите и работата ще заспи.

                Ние не сме неутрални!

                Коментар


                • bogilloff
                  bogilloff коментира
                  Редактиране на коментар
                  И това е решение. При мен две от камерите за писват постоянно. В лентата, представяща записа има червена черта, маркираща кадрите с движение. Впрочем Робикамът имаше слот за флаш карта с доста голям обем.
                  Искам да попитам, разбрах, че NVR-a e от производителя на Робикам. Софтуерът за телефона обслужва ли и двете устройства поотделно или трябва камерата да се вкара в NVR. За камерите на Dahua, ясно че трябва да се вкарват.
                  Виждам, че още несъм премахнал приложението от телефона ycc365. То ми харесва повече от другото за двр-а. Макар последното да е универсално.

                • Чавдар (V93)
                  Чавдар (V93) коментира
                  Редактиране на коментар
                  Камерата на Робикам първоначално ползвах с приложението ICSee на телефона. С включването на NVR-а тя се показа в интерфейса на същия, за разлика от камерите Dahua. За NVR-а се предлага приложението XMEye или XMEye Pro .
                  И двете обаче са вързани към същия профил, който беше регистриран заради ICSee. В резултата на което, с пускането на NVR-а, той се появи и във въпросното приложение (само паролата трябваше да му се въведе там). Така че сега имам две приложения, през които могат да се наблюдават камерите. И в двете РобиКам се вижда един път като отделно устройство и втори път като една от камерите в NVR-а.

                  През ICSee пък има опция да се сподели 1 или повече от наблюдаваните устройства с други хора (те трябва да инсталират приложението).

                  Има и приложение за Windows, през коeто камерата и NVR-ът могат да се следят през компютър. И там се показват като отделни устройства.

                  П.П. Всички камери са ми със слот за карта и записват на нея, но само на Робикам можех да гледам записите отдалечено. Dahua - само на място, поради проблема с динамичния IP адрес. Сега, като пишат на диска в NVR-а проблемът трябва да отпадне.
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-11-22, 12:45.

                • bogilloff
                  bogilloff коментира
                  Редактиране на коментар
                  Благодаря за информацията. Виждам, че съм поизостанал и софтуерно, може би защото сегашния ми комплект и софтуер ми вършат работа. От години не бях се интересувал от новостите. ICSee явно е развитие на софтуера на Робикам под ново име. И в стария вариант можех да "зачисля" няколко камери на Робикам към профила си, имах отпреди един Робикам "домашен" с приложение като бебифон. Известно време работиха и двата. И можеше да се даде достъп през профила ми на допълнителни "потребители". Останалите ми камери чрез двр-а ги "гледам" през XMEye. Врочем през него гледам не само моите но и още няколко комплекта, които инсталирах аз на познати или пък камери на кафета, барчета, които ги беше домързяло да сложат свястна парола. Паролата е много важно нещо. Ежедневно имам по три опита за "проникване". Елементарните, системата ги елиминира, след четвъртия (за определено време) опит от едно и също IP.
                  Имаше и един "упорит", беше задал интервал между опитите по-голям от приетото от двр-а време са блокиране на опитите. От време на време сменяше и IP-то си, но вкрая на краищата те се окзаха 3 или 4. Цялата дандания продължи 2 месеца. Колко време и средства, хвърлени на вятъра, за да види 4, 5 паркирани "барутника". Тъй и не ги видя. Да уцелваш пароли е умряла работа, но има слабости в софтуера. Бях намерил една, случайно. Не знам дали вече не са запушили дупката. Софтуерът се обновява периодично и автоматично.
                  Втория Робикам го взех с изискването за кабелна връзка (освен WiFi) и ONVIF протокол, за да мога да го вкарам в двр-а и да гледам всичко с едно приложение - XMEye. С много зор се получи, но резултатът не беше задоволителен. Разговорът през камерата се забавяше много, принудителното завъртане я тръгне я не, а някой хубави функции на камерата, въбще не бяха достъпни.
                  Може би този NVR на Робикам решава тези проблеми. А най-хубавото е, че и камерата и NVR - а могат да се гледат с едно приложение, тяхното, което ще осигури достъпа до всички функции на камерата.

                  Благодаря за информацията.

              • #12
                Аз в крайна сметка как реших двата въпроса - този за видеонаблюдението от настоящата тема и другия за алармената система от малко по-предна тема - пуснах СОТ.

                Засега видеонаблюдението отпада но може би ще го добавя на някакъв етап.

                Дела трябват, а не думи.

                Коментар


                • cnc82
                  cnc82 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Колко е таксата на месец и какво точно включва услугата ?

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X