Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за електрическо влакче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за електрическо влакче

Трябва ми съвет за избор и покупка на електрическо влакче. Искам да направя подарък на човек, който цял живот си е мечтал за такова, но понеже не разбирам нищо искам да му купя някакъв разумен "стартов" комплект, който позволява развитие.
    Спрях се на продуктите на PIKO, тъй като предлагат доста голямо разнообразие от стартови пакети, но не мога да избера точния модел.
    Някой ще може ли да сподели информация, опит и да даде съвет?
    Предварително благодаря!
    "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

До: Съвет за електрическо влакче

Аз съм любител на стендовия моделизъм,но съм виждал доста добре направени "работни макети".До колкото знам има различни модели в зависимост от мащаба,големината на междулинието...Моделите на РІКО са доста добри,но щом е за подарък поинтересувай се човека има ли други модели и в какъв мащаб са.Ако няма-поинтересувай се къде ще държи макета защото ще му трябва доста място-то са гари,халета,абе въобще инфраструктура.....Ако беше в София-щях да те пратя при спец в тази област....в малкия ЦУМ има цял щанд,на ул.Св.Св.Кирил и Методий -също.Там хората ще ти препоръчат нещо добро на добра цена,но като цяло това си е доста скъпо хоби.

Коментар

Това е едно от екстравагантните хобита, на които нашего брата гледа като теле в телевизор. Причините са комплексни и не е толкова просто да обясня защо е така. Точно обратното е в немско говорящите страни.
      От предложените комплекти виждам,че има както аналогови, така и с DCC управление. Аналоговото управление е само за изключително начинаещи, докато цифровите са за по-напреднали. Цифровите управления на Пико, всъщност са си на Ухленброк, и позволяват управляването, едновременно, както на аналогови локомотиви, така и на цифрови. Това си е плюс! Обаче самото управление си е доста комплицирано, дори и за напреднали в теорията и практиката на DCC управленията. При избор на такъв сет е важно да се знае нивото на човека(имам в предвид, дали вече има модели, дали ги пази, макет има ли и т.н.), за който е предназаначен. Пико е добра фирма, но в цифровите сетове има други по-добри, които са с перфектна детайлност, а и самите управления са по-добри(Роко, Флайшман, Трикс и др.). Като прибавим и бюджета, който може да се отдели, тогава може да се стигне до някакъв избор.
      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

След доста умуване, съветване и четене по разни форуми се спрях на това:

Цифров стартов сет на Marklin във формат Н0. Позволява почти неограничен "растеж" и може да се допълва, комбинира по желание.
        "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

В един американски филм всеки следобед супербогаташ на напреднала възраст се затваряше в кабинета си с млада японка ли , таитянка ли.

Носеха се всякакви догадки и зависти. Докато се наложи в кабинета да нахлуе полиция и видяла и двамата изпотени и...облечени край голям макет с гари, мостове тунели...влакчета.

Коментар

Тия влакчета (PIKO, TT) са голяма мания и имат много голямо разнообразие от всякакви машинарии каквито използват истинските железници. Също има супер много видове локомотиви, вагони, релси, бариери, семафори, тунели, тревни площи, къщи, абе направо като истинските железни в умален мащаб.
            Какъвто и комплект да вземеш стига да има локомотив, релси и захранване после може да се развива неограничено

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
              След доста умуване, съветване и четене по разни форуми се спрях на това:

Цифров стартов сет на Marklin във формат Н0. Позволява почти неограничен "растеж" и може да се допълва, комбинира по желание.
              Извинявай, ама дали си наясно какво вземаш? Практически нищо каквото се продава в България не става да върви с този сет. А се предполага че човека със сета, ще пожелае и нещо допълнително след известно време. Причината е с-та на Мерклин за захранване на моделите с 3 релси. Колелета на колоосите и на машините и на вагоните са данени на късо, което автоматично блокира защитите на всяко друго аналогово или цифрово управление. Доколкото ми е известно в България едва ли има и няколко човека с модели работещи на тази с-ма. Това практически убива най-приятната част, т.е. не можеш да отидеш при приятел или познат за да си карате моделите заедно(или пък да се изфукаш с нещо твое), или пък някой друг дошъл ти на гости няма да може да си пусне негова машина примерно на твоето кръгче. Моделите на тази фирма са на доста по-високи цени, без да предлагат повече от конкуренцията. Напротив, детайлността(едно от ценените качества) е относително ниско, поради това че повечето от моделите са от цинкова сплав, ламарина, и само малка част пластмасови. Славата на тази фирма е че е на незнам си колко години(макар, че наскоро обяви банкрут). При движение шлайферите на машините, търкащи се по третата релса(в средата), издават доста неприятен звук.
              Все пак парите са си твои и ти решаваш!
              Между другото, защо не питаш във форума за жп моделизъм. Хората вероятно ще ти обяснят по-добре от мене това което те интересува.
              Последно редактирано от D-MAX; 11-08-09, 21:15.
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                Извинявай, ама дали си наясно какво вземаш? Практически нищо каквото се продава в България не става да върви с този сет. А се предполага че човека със сета, ще пожелае и нещо допълнително след известно време. Причината е с-та на Мерклин за захранване на моделите с 3 релси. Колелета на колоосите и на машините и на вагоните са данени на късо, което автоматично блокира защитите на всяко друго аналогово или цифрово управление. Доколкото ми е известно в България едва ли има и няколко човека с модели работещи на тази с-ма. Това практически убива най-приятната част, т.е. не можеш да отидеш при приятел или познат за да си карате моделите заедно(или пък да се изфукаш с нещо твое), или пък някой друг дошъл ти на гости няма да може да си пусне негова машина примерно на твоето кръгче. Моделите на тази фирма са на доста по-високи цени, без да предлагат повече от конкуренцията. Напротив, детайлността(едно от ценените качества) е относително ниско, поради това че повечето от моделите са от цинкова сплав, ламарина, и само малка част пластмасови. Славата на тази фирма е че е на незнам си колко години(макар, че наскоро обяви банкрут). При движение шлайферите на машините, търкащи се по третата релса(в средата), издават доста неприятен звук.
                Все пак парите са си твои и ти решаваш!
                Между другото, защо не питаш във форума за жп моделизъм. Хората вероятно ще ти обяснят по-добре от мене това което те интересува.
                Благодаря за уточнението - щях да направя голяма грешка. Явно наистина съм абсолютно начинаещ .
                Борбата започва отначало. Вече имам някаква представа какво търся - цифров стартов кит в стандарт H0, който е сравнително достъпен за развиване за в бъдеще. Вече и времето ме притиска - разполагам с 10-ина дни, така че ще съм много благодарен на информация за конкретни китове.

Коментар

Вариантите са три:
                  1. Отиваш на Кирил и Методи(от Шератон към Лъвов мост свиваш в дясно) и търсиш Хоби свят магазин за модели. Точния адрес е Кирил и Методи 88. Ако има нещо налично на РОКО с цифрово управление с мултимаус комплект с релси може изобщо до не се чудиш. При това ще получиш гаранция ако се появят някакви технически проблеми евентуално.
                  2. Вземаш някой сет от ПИКО, но по възможност без DCC.
                  3. Вземаш от Ebay това или пък това примерно, като предварително се поинтересуваш дали ще е гарантирано пристигането преди деня Х. При избора на цифров сет на ROCO или Fleischmann, обърни внимание дали в сета има мултимаус или локмаус. Мултимауса е голям с бутони като на телефон и голям дисплей. Локмауса е старата версия и не ти я препоръчвам.
                  Все пак, каквото и да ти хареса, можеш да го постнеш тука, и аз ще се опитам, в най кратки срокове да ти кажа предимствата и недостатъците.
                  P.S. Ако искаш пробвай за цени и срокове на доставка и в следните магазини
                  http://www.modellbahnshop-lippe.com/
                  http://www.ben-model.cz/e-shop/en/tr....html?strana=1
                  Гледам че в Бен модел има доста сетове, които си струват цената и са добре като комплектовка. Ако си избереш днес-утре и в други ден го платиш с карта виза, има шанс да пристигне другата седмица. Все пак питай за сроковете допълнително! Този магазин е пробван - действат бързо и коректно.
                  http://www.modellbahn-kramm.com/index.cfm

Според мен времето ти е малко за доставка, тъй че не губи време повече, ако искаш доставката да стане преди деня Х
                  Последно редактирано от D-MAX; 12-08-09, 08:12.
                  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Ачо, звънни на Димо (Кро), той си пада по тези влакчета, ще ти разкаже много, както и от къде и какво.
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X