Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде и как карате карантината ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    Ден Първи

    Спах зле, детето пък хич не спало.Отидох на работа, но вместо да работя,през 5 мин. рефрешвах сайтовете с полетната информация.Самолета трябваше да излети в 10 и нещо. И ...о чудо,обявиха 2 часа закъснение ( да се чудиш защо при този трафик ).Двата часа минаха по познатия сценарий-рефреш,рефреш,рефреш...Изпуших кутия цигари.Най-накрая момата докладва,че е в самолета (14 часа БГ време).Следва втренчено следене на самолета на флайтрадара. Сбогуване с колегите(че теоретично може и да не се видим повече ) , минаване през кантара (91,5 кг ) . На летището (Терминал 2) паднала бомба,няма никой.На паркинга само изоставените коли. Нарочно паркирам на ниво -1, до самата врата ( чудех се какво ли е чувството да паркираш като ВИП ).Качвам се в салона и...изненада.само за пътници.Трябва да се върна обратно и пеша да отида на пристигащи(надявам се тайно да съм свалил половин кило,ама надали).Отвън тумба орки,чакащи пристигащите.Самите пристигащи-90% римляни.Излиза хлапето, не иска да ме прегърне,опасно било (до там ни докараха)...На мен обаче не ми пука, нямам нещо по-скъпо на света от нея.Целувки, прегръдки, ако че се дърпА.Прибрахме се, няма къде да се паркира. Куфара счупен , а аз паркирам на майната си.Тъкмо се качваме и засичаме един съсед.Гледа ни подозрително под маската...

    Първо нарушение на карантината.

    Тъкмо се съблякохме и...освободило се парко място.Газ по стълбите,бегом до колата ( минус още половин кило ) и се наместих в последния момент . Айде пак по стълбите, вече трябва да съм 90 кила.

    Детето се хигиенизира, аз доволен пия ракия и салата (+0,200 кг ).Ребърцата се пекат...

    Наядохме се като прасета и май вече съм 92 кг.Пия биричка, след малко обръщам на виски...

    Поздрави на всички
    Марто
    Виден столичен ихтиолог

    Коментар


    • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      На приятел , утре му изтича карантината. Вчера минали за проверка . Питал ги , дали трябва нещо да направи, след изтичането на срока - нищо .

    • Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Това броене на грамове докарва психически стрес. Сериозно. Знаеш ме, че съм си наднормен, и съм го пробвал. Не ги мисли килата и грамовете, майната им. Другите неща са много по-важни в живота.

    • бат'Марто
      бат'Марто коментира
      Редактиране на коментар
      Свате, нали знаеш, че се еб@вам ? А наздраве !

  • #47
    Ден Втори

    Станах половин час по-късно от обикновено ( аз много обичам да спя ).Този половин час е времето за шофиране до работата.Точно в 8:00 започнах да работя . Жената и тя до мен (колеги сме), почнала още по-рано. По едно време даже забравих ,че съм вкъщи. Това ме ужасява...Станал съм офисен планктон...Навремето навъртах по 10 километра в завода (пеша), за да си свърша работата.... Сега имам камери,ЕRP системи, VPN-тунели и дистанционни достъпи до всичко.Преди се гордеех,че мога да работя на всяка машина, сега се гордея, че някога съм работил и по машините....Работихме до два,след което... се наплюсках като прасе (+0,800 кг).Пих две бири и ми се доспа...легнах да подремна.Извънредното положение и карантината взеха да ми харесват.След сън не работих.Исках, ама нямах желание... За сметка на това жената вече беше направила салатата.Как да ми се работи? След малко пак ще ядем (+0.600 кг)...За целта ми искат половин бира , за пияно пиле. Жената купила 12 бутилки мляко, а аз само 20 бири...Да дам ли половинка ?Не ми се дава. Вчера замина половинка за готвене, днес още половин....Вече имам само 14 бири,това малко ме изнервя...даже много ме изнервя.

    Второ нарушение на карантината (в бъдеще време).

    Ще чакам да се стъмни и в късна доба ще отида да хвърля боклука.Обещавам да сляза и да се кача по стълбите (-0,300 кг) .Стълбите не се ползват от никого.

    Поздрави
    Марто
    Виден столичен ихтиолог

    Коментар


    • бат'Марто
      бат'Марто коментира
      Редактиране на коментар
      Ей, то било голям кеф да хвърлиш боклула , що ли се дърпах толкова като малък?! Отключих тихичко, не запалих ламбите (за малко да се пребия по стълбите) и леко,леко се промъкнах навън.Облещила се една луна,времето пролет...Еееехххх...На върщане по същата схема, тихо ,леко ,на тъмно...Че да не се осере някой,ако ме види в шпионката

    • Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Оооох сватко, сватко... Как само с 20 бири бе, мислех, че поне с това си наясно...
      Ако на мен ми предстоеше карантия, и знаех за нея, и се подготвях-бирата щеше да около 5 пъти повече, да не кажа 10, че ме е срам.
      И да не я изпиеш през карантията-тя не се разваля, ще си я изпиеш после, когато ти е кеф.

      Чак не мога да повярвам-готви се за карантия, а само с 20 бири... И акъл иска на всичко отгоре, Не си се запасил с най-важното бе, друго всичко е на заден план.
      Аз бих се срамувал да го напиша това с 20-те бири във форума, честно.

    • бат'Марто
      бат'Марто коментира
      Редактиране на коментар
      Споко бе, имам сумати ракия и виски ! И от щаба казаха, требе градОст ! В краен случай, имам и ятак

  • #48
    Марто какво разказва дъщеря ти за Франция? Колко строги са мерките и като цяло каква е ситуацията там? Тежък ли е удара за здравната система?
    Ясно е, че няма как да има поглед над всичко, но поне си е едно мнение от първо лице за ситуцията там.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

    Коментар


    • бат'Марто
      бат'Марто коментира
      Редактиране на коментар
      Мерките са като тук. Спазването им,подобно.

  • #49
    Няма карантина и за мен,бачкане нормално и до някъде по-лесно,няма опашки,няма никой по самолетите / ако не се броим трима де / няма никой по колите под наем......само блокади тук и там,спират,проверяват ти температурата,военните са се натичили нещо и спират къде си искат и те,морските патрулират........сега чакам мексиканските здравни служби да дойдат да ме проверят,дано не им е ректален термометъра,че без бой няма да се дам.........и така,бачкане по-ти същото с леки изключения.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • #50
      Има ли тема където хората да споделят информация къде са КПП-тата? В една статия от 22-ри март в „Дневник“ са дадени за всички областни градове, там пише, че за София-Самоков е „при караулката на Горубляне на изхода на София и при вилна зона „Мечката“ обаче в една група за Самоков видях редовно пътуващите да пишат, че са в Кокаляне и на Стената. Аз от Сф все още не съм излизал и предполагам може да има и други несъответствия.

      Коментар


      • Savov
        Savov коментира
        Редактиране на коментар
        Вчера бяха само на Стената.

    • #51
      Първоначално публикуван от Fleetwood Преглед на мнение
      Има ли тема където хората да споделят информация къде са КПП-тата? .
      Нещо не е актуална: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B8%D0%BF/page5
      "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

      Коментар


      • #52
        Тая е за София, мисля да пусна една и всички от всички области да си кажат впечатленията.

        Коментар


        • #53
          За всяко КПП ли трябва декларация? Примерно - тръгваш за Черноморието но по Подбалканския път, даваш едно на изхода от София, после на Калофер едно, на Старозагорска обл. още едно, на Сливенска, на Ямболска и на Бургаска...
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • BRANCO
            BRANCO коментира
            Редактиране на коментар
            КПП има само на входовете и изходите на областните градове. Точно по Подбалканския път до морето няма нито едно КПП. За декларациите не мога да кажа нищо, аз ги минавам със служебна бележка, ама гледам от някоя кола вземат, от някоя не.

          • Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Благодаря!

        • #54
          Ден Трети-Скука

          Ден като ден. Ставане, бачкане...От телевизора ме облъчват с инфо за пандемията.По едно време (към обяд ) масата взе да се тресе. Викам си айде, земетресение...Сега да излизаме ли,или да си гинем вкъщи ? Представих си заглавията : ,,Всички се спасили, само трима с корона вирус засипани под руините.С тях жертвите на вируса, освен болния от корона с инфаркт и оня заразен с корона, с огнестрелните рани,починалите стават 5 ". То се оказа,че жената пише на ръка...Олекна ми и го полях с една бира.Допи ми се втора , но подозирах,че ще ми се доспи. Все пак съм съвестен служител и си изкарах работното време буден.
          Ракиено време.Пресните зеленчуци свършват. Жената си направи салата от омекнали чери домати. Аз такава гад не ям, затова си нарязах поувяхнало зеле.Ще имам и за утре. А наздраве.

          Поздрави
          Марто

          П.С.Тая вечер жената ще нарушава карантината ( ще хвърля боклука ). Жалко,че не сме в официална карантина,иначе щях да се обадя на 112 ( от завист )
          Виден столичен ихтиолог

          Коментар


          • #55
            След два месеца без нашата Сара (почина на 12 01 ,не знаех ,че и куче може да получи нещо като инсулт) взехме трудно решение за кученце и сега при "корона" ограниченията си гледаме малката Хера (р. на 14 02).
            Пълна лудница е в апартамента,но никаква скука.
            -Та вчера вечерта стъпвам на кантара и след това отново с Хера. При нея прираста е отличен и вече е 6,4 кг, (2.5кг за две седмици),а при мен трагичен-от нормални 94-95кг. вече съм почти 101кг.,а
            жената даже не "посмя" да стъпи на кантара! Ах този Вирус.............

            Коментар


            • #56
              Ден Четвърти

              Всичко ме дразни....
              Виден столичен ихтиолог

              Коментар


              • Венци- малкия
                Венци- малкия коментира
                Редактиране на коментар
                Е време беше. Много изкара.

              • Кольо
                Кольо коментира
                Редактиране на коментар
                Ко бяхте само с жената щях да ти предложа решение за дразненето, ама щом сте и с дъщерята-не става

              • Danika
                Danika коментира
                Редактиране на коментар
                Това е добре. Щеше да е тревожно, ако ти харесва.

            • #57
              Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
              Ден Четвърти

              Всичко ме дразни....
              От два дена няма известие.

              Да се надяваме,че не си е платил тока и интернета и вече е по спокоен.
              В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
              В. Иванов

              Коментар


              • бат'Марто
                бат'Марто коментира
                Редактиране на коментар
                Всичко е наред, просто ми омръзна от тая настинка, дето всички я дъвчат

              • Кольо
                Кольо коментира
                Редактиране на коментар
                Ъхъ, надявай се на настинка...

              • Жоро Байкушев
                Жоро Байкушев коментира
                Редактиране на коментар
                Сефте комендатски.

            • #58
              Ден 5 и 6.

              Живи и здрави сме. Чувствам се като Тодор Живков, крия се,а никой не ме търси. Всичко е платено,нета работи.Вече не гледам(е) телевизия, само дебилизми.Обзела ме е ярост, не мога да ги слушам вече тия предпоследници !

              Нарушение на каранитината-два пъти.Хвърляне на боклук и припалване на колата.Нищо интересно.
              Забравих,първата проверка дали момата си е вкъщи беше вчера,днес пак я провериха.

              Поздрави
              Марто
              Последно редактирано от бат'Марто; 12-04-20, 17:16.
              Виден столичен ихтиолог

              Коментар


              • #59
                Работя в къщи-home office. Живеем заедно аз, жената , дъщерята, внучето и кучето.
                Внучето не е излизало от 8ми март, на година и 4 месеца е. Плаче да го изкараме поне на балкона.
                Вчера написах декларация да ида до вилата (Щ.Гнездо, яз. Искър)- там е паднал навеса- за да спра тока, да не стане пожар. Спряха ме на стената и грубо ме върнаха - не било неотложна необходимост. Ядосах се, жената и тя. Това, което искаше да каже на полицаите, го стовари в/у мене, както обикновено.
                Сега се чудя в коя община да ида с нотариалния акт и да направя вилата настоящ адрес- така можело. Ама в 4то районно в ЕСГРАОН-а или в община Панчарево? Или в Горни Окол. където не мога да ида заради блокадата?
                След обяд взех дъщерята и внучето и ги заведох на баластиерата до Д.Богров. Детето видя плуващи патка с патенца, водни кокошки...не искаше да си тръгва.
                Тъпо е това с вилите. По-добре там, наоколо съседите са през един декар, чист въздух...ако карантината продължи , през май мисля да преместя семейството там. Съкращенията при нас почнаха, онзи ден уволниха 3ма човека, и аз, като работещ пенсионер-хулиган, съм на път. Ако трябва, ще търся черни пътища. разбирам, че полицаите няма как да контролират вилите и затова спират поголовно, то при нас като има проблем, не го решават, а забраняват
                Мисля че има път от Плана през планината до Горни Окол, а оттам мога да сляза на вилата. По черните пътища с джипа. Някой да знае подробности?
                Няма значение с колко може да се вземе един завой, важното е с колко не може.

                Коментар


                • Пенчо
                  Пенчо коментира
                  Редактиране на коментар
                  От космическата станция хващаш пътя по левия бряг на реката и след 2-3 колометра си в Горни Окол.

                  Имаше и път без да се качваш до станцията, ама не съм го минавал повече от 20 години - та не зная как е.
                  Но си мисля, че всеки втори в Плана ще те упъти.

                • mishomishev
                  mishomishev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Според мен няма нужда от нот акт.Практиката е показала че ако опиташ още веднъж по същия начин - най вероятно ще стане.Просто...въпрос на късмет - е все пак желателно е в друга смяна на полицая който те е върнал...

                • Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Вчера сутринта си намалявам както си трябва на блокадата, даже спрях, а полицаите стоят вътре в колата, и единия само ми маха да продължавам.
                  Тази вечер си показвам личната карта за да видят, че съм регистриран в Шумен, а полицайчето поиска да обърна картата, та да сравни снимката.
                  Та различни хора са по блокадите, пробвай пак.
                  Другия начин е по офроуд, ама ти си го знаеш.

              • #60
                Когато т.нар. "вила" (в случая е на жена ми и представлява дворно място с барачка) е не само на територията на общината, но и в същия район на Столична община, забягвайки до нея можем да кажем, че #вкъществуваме и #вкъщисмедобре, нали?

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200411_123909.jpg
Прегледи:581
Размер:712.6 КБ
ID:6587984
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200411_123830.jpg
Прегледи:580
Размер:837.7 КБ
ID:6587985
                Запуснато, откакто 93-годишният ми тъст и неговият последовател-внук (сина ми) не се грижат за мястото, ама пък можем да претендираме, че сме "сред природата":

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200411_123820.jpg
Прегледи:579
Размер:949.1 КБ
ID:6587986
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200411_123901.jpg
Прегледи:578
Размер:909.0 КБ
ID:6587987

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200411_123812.jpg
Прегледи:571
Размер:637.9 КБ
ID:6587988
                "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X