Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чуденка между BEKO & Electrolux сушилня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чуденка между BEKO & Electrolux сушилня

Здравейте, мисля да подменя старата сушилня AEG t59840 и да я подменя с нещо по новичко. Жената се оплаква че не излизали на микс програмата сухи и продължавало много дълго вече. Преди 3 месеца и беше правена пълна профилактика за около 300лв и повече не ми се занимава с нея

Чуденката ми е между тези двете:

ELECTROLUX EW9H478S

BEKO DPY 8506 GXB1

Аз май съм повече за Бекото - 150лв по евтино 5г гаранция... Вие бихте ли споделили вашето мнение?
    LR Discovery 300Tdi 1996
    Subaru Outback 2.5 1998
    Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Не знам нищо за конкретната сушилня, но в къщи имам фурна, плот, аспиратор и пералня на Беко - всичко работи от 8 години насам и не е създавало проблеми.

В наши дни марките не са това което бяха. Така, че аз гледам най-евтиното което отговаря на изискванията ми и с възможно най-дълга гаранция. Да не говорим, че половината марки се произвеждат именно в заводите на Беко и Вестел в Турция, по поръчка и се брандират според изискването на възложителят.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Сега видях че малко под мен има подобна тема. Може някой админ да премести това там. Даже в темата колегата си е взел същата сушилня която гледам Беко…

LR Discovery 300Tdi 1996
      Subaru Outback 2.5 1998

Коментар

Марката не може да е признак за качество,но след като тъщата имаше голями изпълнения с хладилник Беко,аз от тази марка не бих купил нищо.Има и други марки с 5 год гаранция,моята сушилня е Бош.Евтино и хубаво няма,някои просто имат късмет...

Коментар

Оффф...имах някъде снимки къде се "произвеждат" Беко, а вероятно и повечето европейски марки.
          Ми никой не знае къде. Части-от заводи по целия свят. Това после се комплектова, товари и се кара на всевъзможни места да се сглобява. Конкретните снимки ми бяха от Италия и Франция. Едно хале, насред диво планинско село в Италия, сглобяваше перални или сушилни Беко.
          Имах един познат тираджия, той им караше частите. Кара сандъци с части, след седмица идва да откара готовата продукция. Във Франция беше абсолюнтно същото-до цеха се виждаха трактори и стадо крави.
          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            Спиред рекламите в южната ни съседка си е тяхна марка, т.е. Беко е Тюрк маалъ.

• santaclash
            santaclash коментира
            Редактиране на коментар
            Може и турски да са частите, но тия неща се сглобяват на регионален принцип-произвеждат се близо до мястото, където се продават. И на мен ми беше чудно каква е тая схема, ама щом го правят, сигурно е изгодно.

На колегата скъп модел хладилник Електролукс хвърли компресора 2 месеца след изтичане на гаранцията . Така че в днешно време марките са доста относително понятие .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Beko го изхвърляш веднага след гаранцията. Гадна еднодневка. Тествано на пералня, готварска печка, съдомиялна.

Коментар

Първоначално публикуван от SvetiPampuh Преглед на мнение
              Beko го изхвърляш веднага след гаранцията. Гадна еднодневка. Тествано на пералня, готварска печка, съдомиялна.
              Това го обясни на хладилника ми, тази година ще направи 27 години. Иначе всичко сега е до късмет, не е до марка. А за митове и легенди от тираджии, къде видяли къде не, не коментирам. Има и някаква доза истина тям, но почти никога не е вярна цялата картинка. Един се мъчеше да ме убеждава, че тая стомана дето ми я кара от Германия, я били закарали от Стомана Перник там, а сега ми я карали на мен. Баш му повярвах, баш за тази стомана.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                Това го обясни на хладилника ми, тази година ще направи 27 години. Иначе всичко сега е до късмет, не е до марка. .
                Туй за късмета си е повече от ясно.
                При тъста още бичи един ЗИЛ хладилник купуван в далечната 1956 година по по повод раждането на брата на жена ми.
                Е вярно, че като включи компресора, се опитва да помага на пералнята и да простира на балкона, ама му е простено - все пак е на преклонна възраст!

Коментар

• Asen Kushlev
                  Asen Kushlev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Моя хладилник е баш ВЕКО. Наскоро купих пак от същата марка, ми тоя дъртия е доста по-пипнат като изработка. Новия малко сделан в сравнение с него. Ще го видим колко ще изкара. Пералня Канди пък се оказа баш сделана в Русия. Как им се връзва мита с транспорт не знам.

• santaclash
                  santaclash коментира
                  Редактиране на коментар
                  Връзва им се. То митото за по-голямата част от битовата техника е колкото да се каже, че го има. Примерно 1-2%.

Защо чуденката е из между тези две марки? Според мен и двете не стават за сушилни.
                Пусни и цените за да получиш по адекватно мнение от колегите.
                Дал си 300лв. за профилактика на хубава марка,а сега падаш много ниско.
                Въпрос на пари ли е или някой ти ги е препоръчал?
                Grand Cherokee WJ
                Dodge Caliber
                E 430 4-matic-T(S210)
                GLK

Коментар

Преди няколко години сушилните на Беко бяха склонни към самозапалване. Не ги бива много в инжинеринга.

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                  до цеха се виждаха трактори и стадо крави.
                  И...? В центъра на Кембридж също пасат крави

Коментар

• gy6ter
                    gy6ter коментира
                    Редактиране на коментар
                    Мога да спомена и швейцарските крави .

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
                  Защо чуденката е из между тези две марки? Според мен и двете не стават за сушилни.
                  Пусни и цените за да получиш по адекватно мнение от колегите.
                  Дал си 300лв. за профилактика на хубава марка,а сега падаш много ниско.
                  Въпрос на пари ли е или някой ти ги е препоръчал?
                  Цената е около 1000лв. Мисля че ще суши доста по добре от старото немско АЕГ, което вече ми писна да върти по сумати часове и пак да излизат влажни. Бекото е 950лв , електролукса е 1100лв. Не виждам особена разлика с Бош за 1600лв чесно казано, ако си покрива показателите за 5те г. гаранция.
                  LR Discovery 300Tdi 1996
                  Subaru Outback 2.5 1998

Коментар

• Пламен С
                    Пламен С коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не бих дал 950лв. за Беко, мое мнение.
                    В момента има промоции на Бош с 5 години гаранция за малко над 1200лв.

Наследих един Електролукс и явно е бил експлоатиран по предназначение, не е в гаранция. Пускал съм го 2 пъти - върши работа, суши.
                  Публикувайте отговор

Коментар

Взех въпросното БЕКО. Първи впечатления.... доста по добре от уж прехвалените АЕГ-та. По тихо доста по добре се справя със сушенето. Сега остава да изкара 5-те години и е бомба
                    LR Discovery 300Tdi 1996
                    Subaru Outback 2.5 1998

Коментар

Ще ги изкара, моето е вече на 6 и има поне по 20 цикъла на месец.
                      Hyundai Galloper 3.0 V6

0885 44 60 16

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X