Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Средства за защита от смокове!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Средства за защита от смокове!

Първоначално публикуван от Leam Преглед на мнение
    Старопланинска рецепта - купи си от аптеката сяра /едно време продаваха/ на пакетчета и поръси тук там...влечугите хич не си падат по нея, а и не е кой знае колко екологично опасна

След силен дъжд третирането се повтаря, но не прекалявай.

В това със сярата наистина има нещо - знам го също по старопланинска линия и май го бях писал в една подобна тема.

Преди много години даже продаваха сяра с антизмийско предназначение в железарския магазин в гр. Елена. Старите хора й казваха теф.

Не съм сигурен обаче за поръсването. Според мен някак я горят, така че съответната площ да се опуши.

Но нито съм бил свидетел на сярна процедура, нито мога да кажа дали и доколко е ефикасна. Но е факт, че са я практикували много.

Впрочем, виждал съм множество смокове и съм изключително скептичен относно техния апетит за мляко.

По-скоро, ако започнат много да ви налазват територията, вземете да си решите въпроса с мишките. Това вероятно ще помогне повече от всички други мерки.

Поздрави!
    Искам България чиста!

Коментар

Модераторите оспамиха темата ...., я разчистете малко .
      На вилата имам едни змиичета , светло синички отдолу , отгоре тъмни , пошити с двоен тигел най -отгоре.
      Едно убих в страха и бързината , но за другите ми стана жал и ги оставих да се разбягат.
      Какви са? Трябва ли да се страхувам ? Че и детето ходи често там.
      Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
        Модераторите оспамиха темата ...., я разчистете малко .
        На вилата имам едни змиичета , светло синички отдолу , отгоре тъмни , пошити с двоен тигел най -отгоре.
        Едно убих в страха и бързината , но за другите ми стана жал и ги оставих да се разбягат.
        Какви са? Трябва ли да се страхувам ? Че и детето ходи често там.
        Снимай да видим какви са !
        Не съм виждал такива змии - сини .
        Гущер такъв има ( много красив ) - в нашия край го наричат Синек - но си е с крака.
        Змиичетата може да се окажат откритие или нещо привнесено ....
        Снимай - дори убита !

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
          В това със сярата наистина има нещо - знам го също по старопланинска линия и май го бях писал в една подобна тема.

Преди много години даже продаваха сяра с антизмийско предназначение в железарския магазин в гр. Елена. Старите хора й казваха теф.

Не съм сигурен обаче за поръсването. Според мен някак я горят, така че съответната площ да се опуши.

Но нито съм бил свидетел на сярна процедура, нито мога да кажа дали и доколко е ефикасна. Но е факт, че са я практикували много.
          Сяра се продава в аптеките, на прах. Има една по-чиста ("за пиене") и друга, която евентуално е по-евтина и не е за пиене. За стопански цели стават и двете. Горенето на сяра служи за дезинфекция на помещения, бъчви, кошери и подобни, но газът бързо се разсейва. За трайна миризма, която да пълзи по повърхността, без да е осезаема за хората, трябва поръсване. Ако змиите и сярата имат общо, то е в поръсването, а не горенето.

п.с. сярата е абсолютно безвредна за хора, домашни животни и растения. Въпреки, че понамирисва в процеса на ръсенето. Газовете от горяща сяра, обаче, са силно задушливи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Сяра се продава в аптеките, на прах. Има една по-чиста ("за пиене") и друга, която евентуално е по-евтина и не е за пиене. За стопански цели стават и двете. Горенето на сяра служи за дезинфекция на помещения, бъчви, кошери и подобни, но газът бързо се разсейва. За трайна миризма, която да пълзи по повърхността, без да е осезаема за хората, трябва поръсване. Ако змиите и сярата имат общо, то е в поръсването, а не горенето.

п.с. сярата е абсолютно безвредна за хора, домашни животни и растения. Въпреки, че понамирисва в процеса на ръсенето. Газовете от горяща сяра, обаче, са силно задушливи.
            В Аптеката е най-лесно , но вероятно ще е в малки разфасовки ?
            В Агроаптеките ( където се продават торовете и препаратите ) има сяра в различни опаковки .( аз не знам дали със сяра става за змии ... )
            Та- Сяра се продава за много дейности ( за Гъбарници , за Винарски изби) и др. От там може да се снабдявате със Сяра !
            Има разновидности ... но там знаят !

Коментар

Пак да питам , но за друго .Да не отварям нова тема. На вилата (в Своге) имам скорпиони .Навсякъде. Едни такива малки , като 50 стотинки . Ман не ме е страх все пак съм 110 кила. ,не могат да ме гътнат , но малки деца , отровни ли са ?
              Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

То смоковете и змийте,ако няма какво да ядат там няма да ги има.Изгонете първо мишките.

Коментар

Пак да питам , но за друго .Да не отварям нова тема. На вилата (в Своге) имам скорпиони .Навсякъде. Едни такива малки , като 50 стотинки . Ман не ме е страх все пак съм 110 кила. ,не могат да ме гътнат , но малки деца , отровни ли са ?
                  При скорпионите важи правилото "колкото по-малък, толкова по-опасен" затова не ги подценявай.

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                    От четенето по форуми разбрах ,че това което срещаме обикновенно са смокове. Затова и така кръстих темата. А смоковета май са два вида: мишелов и слепок ама не знам разликата
                    Има и СТРЕЛЕЦ, дано да не го срещаш/или той тебе/
                    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                    0894328706

Коментар

страха е ВЕЛИКО нещо!!! И куршум ми ляха , и пак ъстрах до припадък!!!!! Смок 2м.хвана полска мишка в краката ми - оплете се в тях!!!! НА...Х се от страх /ей гадно нещо е/ адреналина е .... Абе фобията си е гадно нещо!!! Майтап с това не бива!!!!!

Коментар

По стари бабини поверия съм чул, че смока (ако не се лъжа, може и само змия да беше без да е уточнено "марката" ) е пазител на дома, и че във всяка къща има поне един такъв и не трябва да се убива; пазел както къщата така и обитателите и от разни лоши неща
                        Та както и да е, змиите не са толкова страшни като по прочетеш туй онуй за тях, осбено в България, но паниката ни и първобитните защитни реакции често надделяват над разума в моментна ситуация.

Аз май, като се замисля, не съм убивал змия (с изключение на едно групово такова убииство като деца на село) При среща винаги минава едно вледеняващо за момент чувство, но поне при мен минава бързо.
                        Лятото на разходка и Врачанския балкан срещнахме една пепелянка около 70-80см като ни усети веднага се размъда да бяга, че приятелката ми даже беше тръгнала да я гони да ми я намести на добро място да я снимам , аз и казах, че май е отровна да не я закача, щтракнах и 2-3 снимки и си заминахме по живо по зрдаво

За скорпионите не съм срещал и не съм се интересувал, но май не са за пренебрегване, то и паяци има дето доста лошо хапят и последствията са доста неприятни, а ако го съчетаем и с малко дете нещата отиват по на зле.
                        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

В България отровни скорпиони няма. Това го знам от Петър Берон, от преди повече от 30г. Не вярвам да са се появили сега.

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                            По стари бабини поверия съм чул, че смока (ако не се лъжа, може и само змия да беше без да е уточнено "марката" ) е пазител на дома, ..и че във всяка къща има поне един такъв и не трябва да се убива; пазел както къщата така и обитателите и от разни лоши неща
                            ...
                            Във всяка къща - змия пазител? Или важи само за женените
                            Сега сериозно... много "екологично" взехме да мислим... Ако изтровим змиите било неекологично, ама ако вземем котки за тая цел било екологично правилно? Резултатът е еднакъв. Естествени природни събития , като големи метеорити или вулкани са избили хиляди пъти повече живи организми, отколкото са избили хората. Мине ли змия през двора ми я изтребвам по default. Еле пък нафта в змиско гнездо... може да се самозапали . Стават такива неща...
                            В първата страница има едно мнение, че змията била умна колкото котката... Да ама не! Змията дори не може да различи двама души, просто мозъкът им е несравнимо по-примитивен от на бозайниците. Кой бягал от часовете по биология? Псевдо еколозите ги виждам като ония пазителите на правата на братята... сещате се. В селото на мой роднина е станало кучкарник. Кмета ги изтребваше от време на време, ама го налазиха псевдо-еколозите и вдигна ръце. Кучовете имали права, хората нямали. Ми да правят кучкарници и да си ги угояват, не да ми натрапват и тровят въздуха с малоумията си! Тия дето една клечка кибрит не са посадили през живота си. И се търкалят по полянките с пукница или дрога, че така били близо до първичното... Това цитат от един колега, много ми допадна. Та като заключение АМАН от псевдо всякакви, натрапващи псевдо-каузи с цел лично "усвояване" на средства. Същите дето искаха да забраняват джиповете, че били неекологични. Ще играе детето ми в змиярник... да бе да! 300 "еколози" на дъното на морето какво е? Едно добро начало!
                            Последно редактирано от Rabin; 12-10-09, 14:33.

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                              Трудно, но ще откажа подаръка.
                              Ето с това бижу трябва да си поиграеш веднъж и няма да те е страх от змии.
                              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                                Ето с това бижу трябва да си поиграеш веднъж и няма да те е страх от змии.
                                Красавица! Ти ли я снима?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X