Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за електрически кабел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за електрически кабел

Здравейте на всички!Чета редовно форума и съм сигурен ,че тук има хора който могат да ме посъветват за всичко.Затова въпроса ми е:

Какъв ел.кабел трябва да си купя за да захранвам водна елекрическа помпа "Вида 5" с двигател 1.1/каквото и да начи това/.

Имайте в предвид, че по порогнози ще работи около 2-3 ч. нон стоп, и дължината му трябва да е около 50-60 метра.Не знам дали това има значение.
    Предложиха ми гумиран кабел 1,5 квадрата,но на мен ми се стори малък и не го купих.Питам за да не се набутам излишно с 2,5 квадрата-по-скъп,по-тежък...Но пък и не искам да купя по-слабичък и да се нагрява и да се чудя после какво да го правя.

Та това е въпроса.

До: Въпрос за електрически кабел

Няма да имаш проблем с 1,5кв.

Коментар

Ами ако помпата е монофазна, товара е около 5А и на практика кабел 3х1,5мм2 ти е достатъчен. Обаче за дължина 60м. лично аз бих се набутал за 3х2,5мм2. ШКПТ, ШВПЛ, ШВПС - нещо от тези, а има и други, ама не ги помня наизуст. Ако ще е за постоянен монтаж( без да събираш кабела) става и СВТ в гофре и закопан малко в земята - по-ефтин е от гумирания.

Коментар

....( без да събираш кабела).......

ще го събирам,иначе.....ще хване гората.

Коментар

колега сигурен ли си че помпата е вида и то 5?
          на 5цата мотора е 2.2.

Коментар

1.5 е достатъчен и няма смисъл от повече . На работата с 50м 1.5мм2 ползваме електрожен и единственото правило е да не е навит на макарата , ако се ползва повече време . С 1.5 няма да имаш грижи , дори ако искаш сложи по-тънък .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

съгласно описанието мотора е 1.1

http://www.vipom.ru/bg/search_pump2900.shtml?q1=875

Както гледам май ще опитам с 1,5 кв.

Коментар

Слагай 1,5кв. без да се притесняваш само не е желателно да е навит на макара. Повечето макари дето ги продават са с 3х1,5 и им дават при навито положение 2500вата,а в разгъната макара 3500вата. Малко може би са завишени мощностите но това е дето им дават. Аз имам макара, която е от USA и на нея пише същото.

Коментар

Благодаря на всички отзовали се на проблема ми.Както е видно от поставете ще заложа на 1,5мм2.

Благодаря Ви отново.Бях сигурен ,че ще получа помощта на която разчитах от форума.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X