Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за косачка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за косачка.

Ако някой има от моделите косачки с корда и нож - моторни, не на ток да даде съвет. Искам да си взема такава, за окосяване около дръвчета. Каква марка бихте препоръчали. Предварително благодаря.
    Борислав Русенов - 0889593977

До: Съвет за косачка.

Ако искаш да косиш 20-50-100 м2 моторна която е като коса (закачаш на рамо и се размахваш) пак тя е по-добра за неравен терен с остатъци от скорошно строителство, ако е за по-голяма равна поддържана площ тогава "количка" която буташ. Карай го ценово най-евтината и най-скъпата отпада другото е марка, дизайн, сервиз
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от bobotrojan Преглед на мнение
      Ако някой има от моделите косачки с корда и нож - моторни, не на ток да даде съвет. Искам да си взема такава, за окосяване около дръвчета. Каква марка бихте препоръчали. Предварително благодаря.
      Хускварна.

Коментар

http://profesionalni-instrumenti.com/ ето тука има разни неща дано см помогнал поне малко
        Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
        КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Ако ще работиш често с нея Щил.

Коментар

Точно : моторна коса. Не бях наясно с името.

Коментар

вземи си моторна електрическите тримери са слаби препорчвам ти щил fs 55 те са няколко модификации харесай си тази която ще ти върши най-добра работа имам 2 храстореза щил fs 350 450 и моторни коси fs55 чудни са не са тежки първата е на 5 години само 2 свещи и филтри може да се поставя нож и корда косенето с корда излиза доста скъпо често се къса от камъни корени и т.н ножовете са няколко има и пласмасови абе иди в магазин на щил поискай от големите каталози прибери се вкъщи разгледай помисли и на другия ден си купи
              Последно редактирано от жеко; 31-05-09, 22:07.

Коментар

Ако е само около дървета и други дребни препятствия и удобен ток до 50м. вземи електрически,но от по мощните/от400 вата нагоре/.И задължително от истинска марка.Моят е на 10год. и съм купил само една макара резервна корда/50м-7лв./.Дори първите 3год. бях ентусиаст и косях целия двор с нея.А дворът е 1дк.Цената на тази машинка тогава беше около 100лв.

Коментар

Един ценен съвет от мен. Имам такава машинка на ток. Писна ми да ми се къса кордата и навих струна от китара. Сега кося и камъни с нея.

Коментар

Явно ще е Щил или Хускварна. Терените са доста големи - около 20дка. Обработват се, но около овошките остава по около 1-2кв.м., които не искам да кося с обикновена коса - ще се скапя. А и впредвид това мисля да взема модел, който има и нож - за подрасти и разни други.

Коментар

На мен не ми стана съвсем ясно какво е упражнението
                      Искаш да косиш около дръвчета в овощна градина или в двор с тревна площ?
                      С тези моторните или електрическите косачки без значение дали са с тример или с твърд нож, ако удариш стъблото на дървото и ще го нараниш.
                      Аз имам електрическа косачка с тример, но вече почти не я ползвам защото си кося с ел.косачка с колелца и стоманен нож. Терена става стадион, докато с ръчната ставаше като стригано магаре.
                      Ръчната като удари някое дръвче или лоза и им сваля кората и ликото, така че трябва много да се внимава. Предназначението им е повече за косене покрай камъни и бордюри.
                      2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
                        Един ценен съвет от мен. Имам такава машинка на ток. Писна ми да ми се къса кордата и навих струна от китара. Сега кося и камъни с нея.
                        Такава струна носи съвсем реален риск да си откосиш пръстите или ушите. В инструкцията изрично пише да не се прави така (е, поне в инструкцията на тази, която купихме наскоро). Кордата не струва много, а повечето глави ти пускат нов отрязък с потупване по земята.

----

Девизът на EINHELL -
                        Технически неграмотният потребител - бич за демократичното общество! Да научим всички да работят с отвертка и гаечен ключ!

Познайте как научих въпросния девиз...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Такава струна носи съвсем реален риск да си откосиш пръстите или ушите. В инструкцията изрично пише да не се прави така (е, поне в инструкцията на тази, която купихме наскоро). Кордата не струва много, а повечето глави ти пускат нов отрязък с потупване по земята.
                          Е затова косачките имат предпазители, въпреки че аз в опит за подобно технологично нововъведение счупих главата на моя тример.

В интерес на истината съм с Flymo и ел.тример и ел.косачка - ширината на косене е 25 и съответно 32см. и от двете съм доволен и то много.
                          Ако наистина е само за обиране на трева около овошки и ел. тример ще свърши работа, стига да има ток наоколо
                          Per aspera ad astra.

Коментар

И Хускварна, и Щил, са перфектни, има модели, които работят с 3 вида глави - корда, метална за косене и метална за храсти до ф150. Просто иди при читав търговец и ще ти предложи, това което ще върши работа, цените са около 580лв. за най-ниския профи модел - може да има и нещо в промоция.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Само да допълня Flymo, както и Gardenia са дъщерни фирми на Husquarna.
                              Per aspera ad astra.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X