Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сибирско Хъски

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Сибирско Хъски

    Здравейте!
    Имам Хъски на 3г.много го обичам и много добре се разбираме.Живеем в близост до парк и естествено там си правим и разходките.До сега като че ли не бях забелязала но може би не имало и възможност но тук в един кратък период така се случи че първо нападна едно стадо кози там имаше и ярета и така стана че две ярета се изплашиха и се отделиха от стадото та нападна едното и добре че успяхме да ги разтървем та сега се оглеждам и е вързан в посоката в която би могло да е стадото.Така следващата жертва едно пиле на съседи на парка които си пуснали пилетата на улицата.
    После малко Хъски на може би 2 месеца и тоз моя хубавец го захапа но добре че пак се размина леко но снощи в тревата малко кученце още непрогледнало аз не го видях той го захапа онова се разквича съответно се развиках и той го пусна но кученцето след малко умря,много тъжно ми стана и затова днес потърсих информация и попаднах тук и разбирам че е нормално за породата но все пак се притеснявам да не се е отключила агресия.
    И понеже видях,че тук има хора с повече рутина по въпроса,искам да попитам винаги ли ще има този апетит към тези животни или като поостарее ще му намалее и мерака.
    Съветват ме и да го кастрирам но не ми се иска,мисля си че ще му разбутам хормоналния баланс на миличкия ми той.

    Коментар


    • #47
      От: Сибирско Хъски

      Първоначално публикуван от hris60 Преглед на мнение
      ...До сега като че ли не бях забелязала но може би не имало и възможност ...
      Очевидно е живял изолиран от други животни и сега ги открива по негов си начин. Не вярвам да е агресия, щеше да я проявява и към хора. Това все пак си е почти вълк. Ще трябва много да внимаваш и да го учиш, а това не е много лесно при хъсъците
      И нашият красавец е добричък, но когато някой прекали с галенето и мачкането, първо ръмжи гърлено и ако няма кой да го чуе, забива леко един-два зъба. Също скача и се бие с много по-големи и силни от него.

      Коментар


      • #48
        От: Сибирско Хъски

        Наистина в къщи нямаме други животни но пък за 3г.все е виждал животни но не е реагирал чак така грубо .
        Стадото с козите и друг път ги е виждал,е вярно ходеше да ги лае те се скупчваха, някой път просто мине покрай тях без да реагира но може би малките яренца го провокираха като се отделиха от стадото и побягнаха.
        Явно още се опознаваме))
        Може би и аз не трябва да го пускам да тича на свобода,някъде бях чела че не трабва,но като виждам колко е щастлив като го пусна,пък и нямам проблеми с връщането после само като му покажа гранулите и той е до мен мирен и кротък.
        Не мога да си представя,че след няколко години няма да е същото темпераментно куче.

        Коментар


        • #49
          От: Сибирско Хъски

          Здравейте, първоначално не видях тази тема, и затова отворих нова - тук.

          Моля, ако някой има или е имал подобни проблеми, да сподели личен опит. Виждам че има доста собственици на хъскита, които ги гледат на село, и при вас ли е същото чудо ? Че в другата тема здраво ме наплашиха...
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

          Коментар


          • #50
            От: Сибирско Хъски

            По-горе Илия е направил супер описание.
            Моите не са точно на село, в Симеоново в двор са, но не се ядат само едно друго. Друго всичко изяждат. И все пак там живеят още две кучета и една почти цяла още котка.

            Коментар


            • #51
              От: Сибирско Хъски

              Мхм, ну спасибо Не знаех че когато купувам 2-месечна мъхната топка, всъщност придобивам кръстоска между Баскервилското куче и Куджо... явно страшилките от другата тема всъщност са си самата истина. Егати
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

              Коментар


              • #52
                От: Сибирско Хъски

                Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                Мхм, ну спасибо Не знаех че когато купувам 2-месечна мъхната топка, всъщност придобивам кръстоска между Баскервилското куче и Куджо... явно страшилките от другата тема всъщност са си самата истина. Егати
                Е, поне ще си спомниш сериала "Честни сини очи", при тебе може и някоя серия на промоция да има, гешенк от главния герой...
                Това по моему не го казвай на баба си, че не се знае в кого дивото ще изкристализира по-чевръсто...

                Коментар


                • #53
                  От: Сибирско Хъски

                  Отдавна не бях влизала във форума, затова късничко се включвам в темата.
                  @hris60, това което е направило вашето хъски е съвсем нормално за породата и не става въпрос за никаква необичайна агресия. По принцип тези животинки са много дружелюбни с хората /с безпощадна селекция са били убивани всички, които проявяват някакъв вид агресия/, но от друга страна всичко живо, де що мърда, си го броят за плячка и стига да имат възможност - убиват и изяждат. Поради тази причина са доста неподходящи за отглеждане на село. Женските налитат на по-дребни животинки: пилета, кокошки, гъски, пуйки, мишки и др. такива, а мъжките обръщат сериозно внимание и на телета, магарета, свине, кози, че и даже на диви прасета. На нашето хъски един от синовете нямаше още годинка, когато уби диво прасе съвсем сам. И това не е изключение. Също така мъжете от породата са големи побойници и винаги държат да си премерят силите с всяко едно друго мъжко куче, без значение от големината му. Аз лично съм присъствала три пъти на подобен бой с питбули и резултата не беше в полза на питбулите. Та така - колкото по-рано осъзнаете, че сте стопанин на нещо смесено между вълк и куче, толкова ще ви е по-лесно да го възприемете. За нападение над хора не се притеснявайте, но за другото - няма да можете да го превъзпитате и никакви годинки няма да го променят, защото то е по-силно от него, то просто му е заложено.

                  Коментар


                  • #54
                    От: Сибирско Хъски

                    Казваш че го храниш с гранули?Смени ги веднага.Докато не попаднах на кофти такива.Същото поведение като твоето,агресията на първо място.Прави си какво си иска,кози,овце,магарета на всичко налита.Веднага ги спрях и на ветеринар.Не всички гранули и понасят,най-добре се консултираи с ветеринар.

                    Поздрави

                    Коментар


                    • #55
                      От: Сибирско Хъски

                      Здравейте!
                      Всичко това което казвате е така с изключение на това ,че моя хубавец не е побойник и е дружелюбен с другите кучета дори и мъжки.
                      Сбивал се е само когато го нападнат и то доста сериозно.
                      penka, някъде в предишните постинги беше споменала ,че Ви липсват лудориите на младото Ви Хъски би ли ми разяснила до каква степен и на каква възраст мога да очаквам тази промяна.
                      kograman, понеже виждам ,че сме от един град дай идея кой ветеринар би ми дал подобна консултация,щото тези които аз знам не мисля,че имат тази компетенция пък и аз не го храня основно с гранули,те са му като бонуси но все пак не бих отказала подобна консултация.

                      Коментар


                      • #56
                        От: Сибирско Хъски

                        Ето какво има в интернет относно храненето на едно хъски. Това, че напада - то си му е заложено генетично. Няма нищо общо с храната.

                        Надявам се, че ще е полезно за тези които отглеждат породата. На мен много ми помогна.


                        Сибирското хъски се нуждае от по-малко количество храна на килограм в сравнение с повечето други породи кучета със същото тегло. Тяхната диета трябва да е богата на протеини и мазнини. Много хъскита имат склонност към напълняване и с подходящите избрани от вас храни ще може да усигорите пълноценен, жизнен и здрав живот за вашето хъски.

                        Консервирани храни: Всеки знае какво представлява консервираната храна. Местни хапки с или без зеленчуци. Те са добро допълнение към основното ястие на вашето хъски и нищо повече. Консервираната храна би навредила на вашият домашен любимец, ако се използва като основно ядене.

                        Гранулирани храни: Това е нужното основно ястие за едно хъски както и за всички останали породи. Много хора си мислят точно обратното, че гранулираната храна вреди на бъбреци и т.н., но това съвсем не е истина. Е, разбира се нужно е да изберете добра храна за вашето куче, богата на витамини, мазнини, протеини. Малко храни могат да ви ги набавян.
                        Подходящи марки храни: Hill`s, Royal Canin, Virbac, BOSH, Purina Pro Plan, Eukanuba, Chicopee, Nutra Nuggets, Genesis...
                        Неподходящи храни: Всякакви български марки и марки с неизяснен произход са пълни измислици (изобщо всички "най-евтини" храни на по 70 ст/к). Не се доверяваюте и на храни основани само на реклами като Pedigree, Darling и други

                        Натурални храни: Естественото животинско месо е натуралната храна, която вие може да предложите на вашето хъски като добавка към основното ядене. Всякакви видове пилешко месо (гръкляни, фенери, главички, крилца). Кости от пернат дивеч са ОПАСНИ тъй като те са кухи и се цепят.

                        В край на сметка най-доброто, което може да набавите за вашето хъски е добра марка гранулирана храна. Трябва да разберете кое харесва (дали ще бъде с птиче, говеко или свинско месо и зеленчуци и т.н.). Добавки като натурална или консервирана храна веднъж седмично пр. също се се отразят добре.
                        Важни правила и съвети:
                        Никога не сменяйте храната рязко, особено при малките кученца.
                        Никога не хранете кучето само с консервирана храна.
                        Никога не хранете кучето с евтина и западнала марка гранули.
                        Никога не давайте на кучето кости от пернат дивеч.
                        Може да се дават кости само сварени (пак не от пернат дивеч).
                        Никога не смесвайте две или повече марки гранулирани храни.
                        Никога не го прехранвайте. Грамажа е написан отзад на чувалчето с храна и не бива да търпи корекции, освен примерно през лятото като на кучето му е много топло и не иска да яде толкова..
                        НЕ разхождайте кучето два часа преди и след ядене.
                        Спазвайте редовен хранителен режим.
                        Не давайте ледено или прекалено горещо.
                        НЕ давайте на кучето никакви сладки неща! Освен специалните кучешки шоколади и т.н.

                        Ето я и моята красавица 3 месеца и 20 дена


                        Коментар


                        • #57
                          От: Сибирско Хъски

                          Eто пък на какво интересно нещо попаднах

                          Коментар


                          • #58
                            От: Сибирско Хъски

                            Поразтърсих се малко и се оказа, че Мишка е доста приказлив



                            Отивам да науча Брита да казва Оф роуд България и ще се включа отново

                            Коментар


                            • #59
                              От: Сибирско Хъски

                              Ха, ха. Обаче не я насърчавай много, че това е таралеж в гащите. Това, което прави Мишка е разновидност на виенето. А хъскиният вой се чува на 15 километра, ако рече да се упражнява сама нощно време. После няма отучаване

                              Коментар


                              • #60
                                От: Сибирско Хъски

                                @hris60, въпросното "мирясване" на моето хъски се случи миналата година, като стана на 9 години. Сега вече е на 10 и все повече я хваща мързела. Много мои познати също имат хъски и като гледам и при тях е същото. Определено става някъде след поне 6-7 годишна възраст. Никак не се радвам на това, че вече е послушна и кротка. Липсват ми всички бели, лудории и номерца, които правеше. Често си спомням как бягаше като бясна по плажа през есента и зимата - свила ушите, краката й почти не докосват пясъка, красива, волна, щастлива...сега ходи до крака ми. Старост - нерадост. Иначе и сега е здрава, продължава да прави преходи по 6-7 километра на ден без проблем, но вече не тича, не скача, не лудува и практически не си играе.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X