Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кога и в София ще стане :( ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кога и в София ще стане ???

Привет,

качеството на стоките които купуваме си е цяла отделна наука.
    Ама няма как да тръгнем по магазините с подвижни лаборатории и да изследваме всичко.
    Но според мен цените в тези магазини са свързани и с това, че вътре се предлага всичко и ако има мляко за 14 стотинки то даречем цената на някоя друга стока(стоки) е завишена с по 1 стотинка. В което лошо няма, важното е ежедневните продукти да са на приемливи цени.
    Тенденцията да се повишават безбожно цените си тръгна точно след края на татовото време. Търговците спирка нямат, карат на принципа абе рано или късно ще огладнеят хората и пак ще купят. Няма регулатори и за това именно големите вериги трябва да поемат функциите на регулатори на пазара. Те гледам малко по мащабно (поне според мен), не много пари от малко стока, ами по малко пари ама от много продадена стока.
    На млякото изкупната цена е 30 стотинки за един литър. От 1 литър става 900 мл ако има някаква загуба примерно (предполагам,ние като си сложихме една тенжера прясно на котлона си стана една тенжера кисело ). Което реалната според мен цена на млякото с транспорта и кофичката не е повече от 30 стотинки (ако сте забелязали кофиките са по 400 грама) в това си е включена и печалбата. Това което е по магазините е и с избито масло от него и отделно със стабилизатори (щото млякото не може да кара по седмица). Далече беше времето дето идваше в бурканчета ама си беше и мляко.
    Но 70 стотинки за кофичка мляко и да си мислиш че плащаш за качесто къде ти. Просто цените са надути. А когато са надути навсякъде то някой могат и да си позволят малко нереализирана продукция. Т.е. вместо да си продаде всичкото мляко и половината да продаде прекупвача пак е на яка печалба.
    Когато цените са по ниски и реални тогава според мен ще започне истинската конкуренция в качеството, защото като ти е по малко печабата тогава ще се стремиш да даваш нещо по качествено. Защото ако почнат да не ти го купуват и изхърчаш от пазара. Не може да го покриеш с нищо.

Така, че нека малко и при нас да дойдат по ниските цени. Пък никой не може да ти забрани да избираш. Но поне да се разрушат картелните спо разумения.

П.П.
    Напоследък по телевизиите се води яка пропаганда, че по скъпото било по хубаво. Ама вижте примера реалната цена на киселото мляко и си направете извода, дали е е платена реклама и не трябва ли да има знак за това.
    LZ1VWW

Коментар

До: Кога и в София ще стане ???

това със кадитата лично го видях атмосферн дизел по 1.5 литра масло
      виш к'фо нешто е.......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
      X