Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се пуши пура?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се пуши пура?

Първоначално публикуван от Пенко Преглед на мнение
    Понеже имам приятели които си харчат парите за тютюниеви изделия, като например пурети искам да попитам истинските пури гълта ли се дима им или се задържа в устата... не съм много запознат, но ми е интересно ! Поздрави
    На истинските пури димът не се гълта. На лулите също, но и при двете има хора, които си ги пушат все едно са цигари.

Коментар

Аз съм чувал, че когато не се гълта дима това било много вредно за зъбите хващало се рак.
      Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
      [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

Пура се пуши с кеф.

Да споделя моя опит:
        1. аромата на пурата да ми харесва
        2. да не ми се рони и да дъвча тютюн
        3. необходимо ми е спокойствие, пура не се пуши набързо и в движение

Най-обичам пура с уиски, ром или коняк в лодка на средата на някой язовир. Седиш си, пушиш си и чакаш да клъвне.
        За гълтането по принцип обичам да гълтам, но откакто отказах цигарите, след няколко дръпвания от пурата ми се завива свят.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

В едно заведение ми запалиха пурата по следния начин:
          В поднос от кора на дърво имаше издълбано легенче. Напълниха го с коняк. После с кибрит запалиха парче кора и с кората запалиха коняка. Пурата я запалиха от огъня от коняка, като я държаха малко над огъня, после с ръка я размаха един два пъти, после пак на огъня и така докато се разпали. След това ми я поднесоха с думите: "Господине, пурата ви е запалена". Всичко това се случваше при загасени лампи. Направо се накъках от кеф!
          А в ежедневието, обичам като си хапна вечер да запаля пурета с чаша коняк. Кой каква пура ще пуши, според мен си е въпрос на личен вкус. Например на мен много ми харесват пуретите "кофи крем", кафеникавата кутийка а не жълтата и синята. Ароматни са и като запаля някъде такава, останалите почват да душат и да се оглеждат. Баджанака беше на гости в къщи, предложих му от пуретите а той отказа. После като запалих почна да души като куче пред кебапчийница и ... " Абе баджо, дай да ги пробвам тия дето ги дърпаш". Пуретата я пуша, като част от дима гълтам, а част изпускам преди да вдишам.
          Като по-достъпен заместител на коняка ползвам 7 годишно бренди "Плиска" (изберете българското ). Бутилката е 11-12 лева. Пуретите са 10 бр за 10лв. Хем ми е кеф, хем не се изхвърлям.

Поздрави!
          Последно редактирано от nemirko; 18-02-09, 12:04. Причина: Добавка
          Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Ето още малко интересна история за ценителите на пурите.
            http://www.public-republic.com/magazine/2007/06/510.php

Коментар

Защо не обедините тази тема с темата "Как да откажем цигарите?"

Коментар

Хора някои може ли да ми препоръча сайт да си поръчам пура сега на 31 имам рожден ден и искам да си взема.

Коментар

Разгледай в гугъл. Ако си от София препоръчвам да отидеш в Чиърс, богат избор, добро обслужване...
                  Танки грязи не боятся!

Коментар

Виж и тези - http://doncorleone-cigars.com/ . Похвалиха ми ги скоро, ама аз още не съм ги пробвал.
                    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

От: До: Как се пуши пура?

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
                      В едно заведение ми запалиха пурата по следния начин:
                      В поднос от кора на дърво имаше издълбано легенче. Напълниха го с коняк. После с кибрит запалиха парче кора и с кората запалиха коняка. Пурата я запалиха от огъня от коняка, като я държаха малко над огъня, после с ръка я размаха един два пъти, после пак на огъня и така докато се разпали. След това ми я поднесоха с думите: "Господине, пурата ви е запалена". Всичко това се случваше при загасени лампи. Направо се накъках от кеф!
                      А в ежедневието, обичам като си хапна вечер да запаля пурета с чаша коняк. Кой каква пура ще пуши, според мен си е въпрос на личен вкус. Например на мен много ми харесват пуретите "кофи крем", кафеникавата кутийка а не жълтата и синята. Ароматни са и като запаля някъде такава, останалите почват да душат и да се оглеждат. Баджанака беше на гости в къщи, предложих му от пуретите а той отказа. После като запалих почна да души като куче пред кебапчийница и ... " Абе баджо, дай да ги пробвам тия дето ги дърпаш". Пуретата я пуша, като част от дима гълтам, а част изпускам преди да вдишам.
                      Като по-достъпен заместител на коняка ползвам 7 годишно бренди "Плиска" (изберете българското ). Бутилката е 11-12 лева. Пуретите са 10 бр за 10лв. Хем ми е кеф, хем не се изхвърлям.

Поздрави!
                      Колега, само докато го четох се изкефих..може ли малко инфо от къде ги купуваш тия твойте пурети '' кофи крем '' ..

Коментар

От: До: Как се пуши пура?

Пурата се пали по следния начин- първо, ако е необходимо с гелотинката отрязваш задната част на пурата, после палиш с кибрит или запалка кора от кедрово дърво и после поднасяш пурата на пламъка (без да си я сложил в уста). Въртиш я на пламъка докато се запали, може да я размахаш 1-2 пъти, за да се разгори по лесно. Не се дърпа от пурата преди да се е разпалила. Ако ти харесва може да потопиш задната част на пурата в коняк или уиски. След като изпушиш пурата се загася в остатъка от уискито или коняка.
                        Вземи си Cohiba- няма да сбъркаш с тях. Иначе има много видове с разнообразни цени.

П.С. къде е това заведение където ти палят пурата?

Коментар

От: Как се пуши пура?

Да запалиш от кибрит, чиито клечки са от кедрово дърво бива ама .....
                          На Чърчил и Хемингуей все с кедрови корички са им били пълни джобовете.
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                            Да запалиш от кибрит, чиито клечки са от кедрово дърво бива ама .....
                            На Чърчил и Хемингуей все с кедрови корички са им били пълни джобовете.
                            Продават се или са в комплекта на пурите специални кедрови подпалки, който се навиват и се слагат в калъвчето за пурата Иначе незнам, честно казано как е било при Чърчил и Хемингуей, но предполагам, че са си имали комплектче за пури.

Коментар

Просто са ползвали подложки от палмови листа вместо кедров фурнир.
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Тук има всичко което ви трябва:
                                http://galinganchevcigar.blogspot.com/
                                Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X