Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разтягане на обувки - знаете ли безболезнен начин?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разтягане на обувки - знаете ли безболезнен начин?

Осем страници са заглавията на темите, в които поне веднъж се среща думата "обувки". Но моят проблем го няма там и затова плахо отварям тази тема.

Вчера си купих обувки, с които съм сигурен, че ще се сприятеля за дълги години. По размер са ОК, по вид стават, подметката обещава, но "разтъпкването" ми разказа играта още в първия ден. Цели 14 часа куцуках с печални гримаси и с една светла мечта: да се прибера и да се събуя.

Дайте акъл за по-бързо и безболезнено разтягане на нови пътъци. И ще помоля да имате предвид, че вече знам следните номера:

1. Носиш ги вкъщи с мокри чорапи. (Отчасти върши работа, но е прекалено мазохистично - според моите вкусове.)

2. Носиш ги вкъщи с чорапи, напоени със спирт. (Върши работа, но виж т. 1. Освен това спиртът допринася или обувките да дадат цвят на чорапите, или цветът на чорапите да избие на повърхността на обувките.)

3. Носиш ги на майстор. (Става(ШЕ), но отдавна не съм виждал обущар, който да предлага тази услуга, доста достъпна в миналото.)

4. Натъпкваш в обувките подходящо по форма парче дърво, увито с мокри парцали. (Недоказана - а по-точно доказано ниска ефективност.)

5. Казармен подход, пак отпреди 30-ина години. Новобранците, подучени от старите, се блъскаха да си вземат носени чепици, т.е. втора, трета или пета употреба. Старите, подучили новобранците, си вземаха нови, а след това ги блъскаха с паве, друг камък или - за предпочитане - с учебна, сиреч празна, отбранителна граната. (Много ефикасно - стига да не говорим за естетичен външен вид...).

6. Днес разпитвах и ми дадоха смайващ съвет. Пъхаш новите обувки във фризера и там замразяването и размразяването на техните клетки те изправя пред желания резултат. (Като знам на какво се натърпях днес - като нищо ги тиквам при сланината и пилешките филенца. Ама не съм сигурен в резултата...)

Съществено и откровено ще бъда благодарен на оногова, който ми подскаже друг метод (стига да не боли). И ще почерпя. А ако не се налага да куцам, може дори да обиколим 2-3-4 кръчми.

Поздрави!
    Искам България чиста!

До: Разтягане на обувки - знаете ли безболезнен начин?

Мисля че варианта със спирта е най-добрия...друго не мисля че ще е добро решение
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Ако бяха кросови ботуши - веднага ти давам отговор - качваш се на мотора и караш. Но май не са.
      Ако можеш да ги обуеш с скиорски чорапи, то няма да имаш проблеми, ако чорапите са мокри. 5 мин след намокрянето няма да ги усещаш мокри. Не ми се обяснява защо, пробвай.

Коментар

не казваш къде точно убиват

аз правя следното:

ако убиват отзад - обикновено е от ръбче.... намазвам ги с някакъв безцветен крем за ръце и ги начуквам лекично с някакво дърво.....
        ако е на сгъвката на палеца например.... пак ги намазвам, да се разпусне кожата....

във всички случаи обаче, слагам лепенка по краката там, където ми убива.... намазвам обувката с кремче и ходя..... най-много за два дена обувката се "оправя"..........ако и след тези манипулации не стане - ги хвърлям

Коментар

Не съм специалист по кожа за обувки, обаче ми е направило впечатление, че (почти) всички обувки се правят от много твърда кожа, която първоначално ти разкатава краката. Чак след това обувките омекват и стават за носене. Не знам защо не се правят обувки от мека кожа? Преди 3 години си купих едни много удобни български летни обувки от мека кожа, които ми заспаха на краката от първото обуване. Това са единствените обувки, които не са ми правили мазоли! Още си ходя с тях защото се казаха достатъчно здрави, пък и не съм намерил други такива меки обувки до този момент.

Коментар

Това което съм пробвал е - натъпкваш ги яко с вестници напоени със спирт седят така 3-4 дена и след това носиш - доста бързо омекват.

Чувал съм ти това със фризера но не сам го пробвал.

Иде реч за армейски български кубинки - с друго не съм тествал.
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение

Старите, подучили новобранците, си вземаха нови, а след това ги блъскаха с паве, друг камък или - за предпочитане - с учебна, сиреч празна, отбранителна граната. (Много ефикасно - стига да не говорим за естетичен външен вид...).
              С грана (учебна де) мога да ти услжа.(серозно)
              А иначе съм чувал че от свинската маз омеквала кожата.(ама не съм сигурен)

ПП:Ако са 42/43 номер може и да ми ги подариш(малко ше ми хляпчат,ама нищо).Със сигурност няма да те убиват
              Последно редактирано от nyvatest; 29-09-08, 03:11.
              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Аз съм чувал това за фризера,но не съм го пробмал

Коментар

Това с фризера е най-ефикасно. Увиваш ги във фолио и ги поставяш на минус 18 градуса.
                  После си купуваш други обувки, а веднъж седмично отваряш хладилника и им теглиш една майна на старите.

Коментар

Не се излагайте.Продават се едни неща с пружини които ги разтягат.В нас имам значи наистина има.Не знам къде се продават.В нас дойдоха със жена ми

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
                      Продават се едни неща с пружини които ги разтягат.В нас имам значи наистина има.Не знам къде се продават.

В магазините на Шол.
                      Последно редактирано от cveti; 23-10-08, 12:44.
                      VITARA, SAMURAI
                      FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                      RENAULT ESPACE QUADRA
                      ...и едно сивикче за града...

Коментар

Симеоне направо ме разби ,още ме боли корема от смях

Коментар

1. Има специален спрей за разпускане на обувките. Потърси в Геокс.
                          2. Онези неща, които колегите по-горе споменават са за запазване формата на обувките, а не за разтягане.
                          3. Такъв уред за разтягане на обувки съм виждала в една обущарница на ъгала на Бул.Мадрид и ул. Богдан в София.
                          Успех! Дано скоро станете неразделни с новите ти обувки.

Коментар

Винаги , когато се сдобия с нови обувки първо ги мажа с крем Нивеа и после се разбираме добре.
                            Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Колега - това с фризера е адски нелогично! Да знаеш, че няма нещо, което да съсипва органичните материални толкова добре, като ниските температури! Ако пък са направени да издържат на студ (както повечето качествени зимни обувки), то това само ще ти загуби времето. Аз не си правя труда да разстягам обувки... Знам, че звучи мазохистично, но резултата е че след, като изтърпиш момента кожата остава сравнително твърда и по крака. Няма да ти изброявам какви предимства има това - доста много са. Как да преодолееш проблема и да продължиш да имаш стъпала? Ами можеш да ходиш за по петнадесет-двадесет минути - например да хвърлиш боклука или да напазаруваш от близък магазин. За около месец, ще са приели формата на стъпалото ти.
                              Последно редактирано от господин никой; 02-10-08, 13:07. Причина: typo...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X