Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ МОЛЦИ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ МОЛЦИ!

Миналото лято взеха, че се завъдиха молци у дома. Първо на терасата после и в кухнята и хола.
    Цяла зима третиране с какво ли не. Намаляха до почти незначително количество. И сега пак бум въпреки, че не съм спрял да ползвам всякакви неща.

Някой да се е сблъсквал с такъв проблем. Само не ми казвайте запали си къщата.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

До: Помощ МОЛЦИ!

Едно време помня, че слагаха нафталин из гардеробите или китка лавандула, хич не им харесва.
    Танки грязи не боятся!

Коментар

Опитай да откриеш къде се въдят. Може да е в забравена кутия или пакет брашно, някакво зърно или нещо подобно. Може и да не е в стаята, където ги виждаш най-често. Има Райд за молци по магазините. Помагат и стръкове лавандула. Основно намери това, с което се хранят. Там се и размножават.

Коментар

Първоначално публикуван от KamAZadjiq Преглед на мнение
        Едно време помня, че слагаха нафталин из гардеробите или китка лавандула, хич не им харесва.
        Това е класиката
        действа
        посети Бриколаж - там има такива ароматизатори -с аромат на кедър или лавандула - използвам такива от много време целогодишно - да речем, че помага
        някаква цена от 4-5 лева за комплект от 4 висулки

След като опасоха всички кожени и вълени неща у дома, май мирасясаха - от доста време намираме само хитинови дрешки от молци тук-такм

Успех
        че борбата е неравна....

Коментар

Спешно огледайте навсякъде и отстранете всички "храни" за молците. Това са зърнени продукти, брашна, ядки, вълна, билки и подправки. Проверете и изхвърлете всичко заразено. Проветрете всички завивки, забършете шкафовете. Поставете навсякъде лавандула, хвойна или каквото друго намерите срещу молци. Възможно е заразяването да стане от съседен апартамент - тогава помагат мрежи на прозорците.
          Успех!
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

Всичките тези неща ги правих. Даже вече съм нацвъкал целия апартамент с висящи ароматизатори, с гелчета и тези лепенки дето мъжките молци се лепят на тях. Колко са се налепили само не е истина. Но не спират да се развъжат мама им "неизмита". Не ям ядки у дома отдавна. Всевъзможните им храни се купуват, готви се и каквото хартиса на боклука. Троша пари само. Файда йок.
            Мисля си вече да опразня всичко и да почна един неравен ръкопашен бой до последния молец.
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

В къщи е същата бомба. Май почна да помага някакъв белгийски нафталин на топчета по 1см. в диаметър. Откакто ги нахвърлях из халищата доста намаляха досадниците. Ще пробвам и от тези лепенки щом казваш, че са ефективни. Ореховата шума също ги гони, но няма как да озеленя толкова из къщи.
              Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                Всичките тези неща ги правих. Даже вече съм нацвъкал целия апартамент с висящи ароматизатори, с гелчета и тези лепенки дето мъжките молци се лепят на тях. Колко са се налепили само не е истина. Но не спират да се развъжат мама им "неизмита". Не ям ядки у дома отдавна. Всевъзможните им храни се купуват, готви се и каквото хартиса на боклука. Троша пари само. Файда йок.
                Мисля си вече да опразня всичко и да почна един неравен ръкопашен бой до последния молец.
                Кофти номер
                Да не те плаша с работа, ама ти предлагам стая по стая - отваряш шкафовете и всичко в тях - долу. Чистиш, преглеждаш абсолютно всяко едно нещо и тогава прибираш.
                Обикновено "развъдникът" е някоя дреболия, на която не се обръща внимание. Помисли и за комарници на прозорците!
                НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                  Кофти номер
                  Да не те плаша с работа, ама ти предлагам стая по стая - отваряш шкафовете и всичко в тях - долу. Чистиш, преглеждаш абсолютно всяко едно нещо и тогава прибираш.
                  Обикновено "развъдникът" е някоя дреболия, на която не се обръща внимание. Помисли и за комарници на прозорците!
                  Имам комарници, имам. Тази седмица ще ми се размине риболова - Войната почва.
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                    Имам комарници, имам. Тази седмица ще ми се размине риболова - Войната почва.

в къщи е същата история - лепенки, висулки, топчета ... стените са омазани с резултите от ежедневните схватки
                    довечера ща пробвам с тези неща, които се включват в контактите...
                    ако им намериш цаката - пиши!

Коментар

Само да допълня един доказан лек за молци - орехова шума !
                      TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                      Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                      Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                      Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Щом си проверил навсякъде, а още ги има, значи някъде си пропуснал.
                        Провери пак за някоя картонена кутия и виж при сгъвките на кутията. Започни от кухнята - там е най-вероятно, и така пак навсякъде. Там, където се въдят обикновено има следи - прашинки и др. такива.
                        На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

Вкъщи се бяха набутали в стари орехи. Та не само ядки, ами ако имате и орехи и всякакви такива черупчести истории, там се навират. Даже бяха прояли найлона, в кото бяха орехите. Изхвърлих ги, и всичко приключи. А бяха плъзнали ларви навсякъде.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз съм чувал , че бягат от орехови листа (сухи).

Коментар

Колегите са ти писали за доста от нещата и са прави.Един допълнителен съвет-преди няколко месеца,като прибирах летните дрехи от "Метро" си взех от вакумните чанти или не знам,как точно се наричаха.Слагаш си дрешките вътре дърпаш въздуха с прахосмукачката и става поско ,като дъска.Затворени са вътре плътно и молец не може да влезе,сега направихме това със зимните дрехи.Предварително си обработи ако искаш дрехите и след това вакум.А и малко място заемат пакетите.Тази година имаме по-малко молци,дали е от това времето ще покаже.
                              А, и макар и тънки пакетите си тежат ,разпределяй ги равномерно по рафтовете,че се огъват.
                              Поздрави.
                              П.С. Също храните гледаме да ги държим в кутии с плътни капаци или торби със връзки от горе има и такива ,но по трудно се намират.В общи линии лишавайте гадовете от хранителна среда.
                              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X