Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С дете зад граница - въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С дете зад граница - въпроси

Колеги, предстои ни пътуване до Истамбул - Ф1, все пак.

И малкия фен - синчето, не спи, откак се заговори за това

оттам насетне се замислих, и се оказа, че се появават разни въпроси - как стои юридически въпроса - паспорти, документи...

Освен това жена ми остава тук да гледа бебето и нас, по телевизията, и това също може да бъде проблем - вероятно.

Моля за помощта ви - какви документи са необходими за пътуване с дете зад граница - вкл и медицински, вероятно.

Истамбул Ф1 е на 430 км от нас, но все пак искам да отидем и да си направим купона, а не да висим по разни учреждения

Предварително благодаря

До: С дете зад граница - въпроси

Със сигурност трябва детето да има паспорт. Потърси peppy, той скоро пътува с щерка си зад граница и може да ти каже какво му е било необходимо.
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

Детето пътува зад граница със задграничен паспорт.Ако пътуват двамата родители с него се носи само кръщелното свидетелство/акта за раждане/,като копие от него остава на ГКПП.Ако пътува само единият родител то към детето трябва да има нотариално заверено пълномощно от другия родител оригинал и копие, което остава пак на ГКПП.понеже отиваш в Турция си направи превод на тези документи и на турски щото се прават на интересни че не знаят друг език.На пълномощното за колата също.Необходима е зелена карта.И когато влезеш на митницата да обърнеш внимание да ти запишат колата в паспорта защото излизането е трудно без това.Имай предвид ,че пистата е в азиатската част и пътя до там е около 2 часа от европейската.Турските шофьори не са много толерантни и не пускат с подаден мигач но като цяло спазват правилата.Магистралите се плащат на място и не лъжат в курса.Турската лира е 1 към 1 към лева.По вътрешния мост над Босфора се приема само безкасово плащане, не се набутвай там защото скачат с автоматите и трябва да им плащаш на тях.Ако не си ходил досега на Ф1 имай предвид че е доста шумно и голяма лудница, но адреналина е фул.

Коментар

Благодаря за инфото - много ценно е.

А виж, за колата не се бях сетил - и двата талона ли трябва да нося?

иначе аз отивам с компания, която не за първи път е там, но никой не е пътувал с дете

иначе според навигацията е 430 км от къщи до пистата...
        и съм се навил....

Коментар

Само малкия талон.
          Приятно пътуване.

Коментар

Интерсно ми е цената на билета за F1 колко струва???
            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
              Интерсно ми е цената на билета за F1 колко струва???
              www.f1.com

цени има всякакви...

на сайта са различни от тези на сергията там

Коментар

Пълномощното за детето се изисква само на нашата митница. Не е нужен превод на турски. Носи задължително и копие.

Коментар

Най добре извади паспорт на детето,не е голям зор.
                  Става за половин час в районното.
                  Задължително присъстват двамата родители!
                  Експресната поръчка е един работен ден.
                  Приятно да си прекарате!
                  Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

благодаря на всички

довечера стартираме

ще има отчет за пътуването, за преминаването на границата и за самото събитие

Коментар

Първоначално публикуван от Blacksmith Преглед на мнение
                      Най добре извади паспорт на детето,не е голям зор.
                      Става за половин час в районното.
                      Задължително присъстват двамата родители!
                      Експресната поръчка е един работен ден.
                      Приятно да си прекарате!
                      Нъц!

Първи паспорт на дете ако няма още лична карта се издава за не по-малко от един месец.
                      При подаване на документите - най добре двамата родители, но може и свидетел.
                      Копие от акт за раждане,
                      от ЕСГРАОН удостоверение за постоянен адрес на детето.

Успех и приятно изкарване!

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                        Първи паспорт на дете ако няма още лична карта се издава за не по-малко от един месец.
                        Не е вярно! Може да ти го извадят и за един ден.
                        A2 (+)

Коментар

Няма такова нещо, отиват двамата родители с ОРИГИНАЛА на акта за раждане и задължително с детето и си върви по нормалните процедури (колкото ти се плаща) На мойта щерка извадихме паспорт миналата година когато беше на шест години никакъв проблем по двуседмичната процедура финансово ми беше най-изгодно, всъщност го направиха за 10 дена.

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                            Не е вярно! Може да ти го извадят и за един ден.
                            Може ако има лична карта /14г./ или се издава заедно.
                            Е, аз вадих преди месец и половина на малката дъщеря.
                            И на "Мария Луиза" и в III-то районно така ми казаха.
                            И така го направиха за 1 мес. въпреки че исках да си платя експресна.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                              Може ако има лична карта /14г./ или се издава заедно.
                              Е, аз вадих преди месец и половина на малката дъщеря.
                              И на "Мария Луиза" и в III-то районно така ми казаха.
                              И така го направиха за 1 мес. въпреки че исках да си платя експресна.
                              На бас се хващам, че може, има такава услуга, дори и детето да е под
                              14 и да няма лична карта. Незнам защо са ти казали, че не може.
                              A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X