Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой възползвал ли се е от екстрата "умен" електромер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой възползвал ли се е от екстрата "умен" електромер

Това за в къщи ли говорите или за предприятия? Щото нямам спомен да съм заявявал където и да е било колко ще харча на месец. Нито пък досега някой ми е спрягал изречения за това. Консумацията ми се движи от 1400 kW зимата до 230 kW лятото.
    HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

Преди повече от година се образовах по тази тема и скочих в дълбокото с едната къща защото бях започнах да плащам около четирицифрена сума в лева на месец за ток и газ и исках да съм по-наясно с консумацията ми за да взема коригиращи мерки, знаех в какво се забърквам и избрах от две злини по-малката.

Егати конспирацията!
      Каква Ви е била консумацията, та да се стигне до такива суми? И за какви площи или обеми иде реч?
      При положение, че имате и газ???

п.с. при мен ТЕЦа ми с топлата вода е средно 100 лв. на месец, Тока е около 60.
      Това за 160м2 или 277м3.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

Това за 160м2 или 277м3.
        Доста е нисичко у вас. Не е ли некомфортно?

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
          Доста е нисичко у вас. Не е ли некомфортно?
          24 градуса, дали е некомфортно?

Коментар

Темперетурата е височка, на мен комфортната ми е 20-21, но височината на помещенията ти е малко странна.

Коментар

Темперетурата е височка, на мен комфортната ми е 20-21, но височината на помещенията ти е малко странна.
              Как пък я разбра височината? За мезонет не си ли чувал?

Коментар

Дайте да видим някой да си е боцнал в апартамента такъв дивайс и какво му гледа през web

Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                  Дайте да видим някой да си е боцнал в апартамента такъв дивайс и какво му гледа през web
                  Аз съм с такъв от новите , но от теб чувам честно казано , че нещо мога да му гледам ,следя и т.н......
                  Може би трябва да се обърна към енергото за тези екстри ?
                  Който търси , намира !
                  Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Това за 160м2 или 277м3.
                    Как пък я разбра височината? За мезонет не си ли чувал?
                    При положение, че повечето апартаменти на тази планета са паралелепипед не е чак толкова трудно да се изчисли, че при лице 160 м2 и обем 277 м3 височината не е много нормална за апартамент. Бъркам ли?

Мога да ти покажа какво се вижда през уеб интерфейса на UPS, ако това ти върши работа.

Коментар

При положение, че повечето апартаменти на тази планета са паралелепипед не е чак толкова трудно да се изчисли, че при лице 160 м2 и обем 277 м3 височината не е много нормална за апартамент. Бъркам ли?

.
                      Прав си. 160 е по нотариален акт. Реално е 120.

Коментар

Мога да ти покажа какво се вижда през уеб интерфейса на UPS, ако това ти върши работа.
                        Благодаря, но интересно е как се вижда от камбанарията на доставчика.
                        Реално меренето от страна на клиента: консумация, прекъсвания (които са му най-лесно пресмятани масово), не е проблем да се реализира с разнообразни самостоятелни устройства, така е.

Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
                          Това за в къщи ли говорите или за предприятия? Щото нямам спомен да съм заявявал където и да е било колко ще харча на месец. Нито пък досега някой ми е спрягал изречения за това....
                          Вероятно тук се говори за в къщи , за битови абонати . Щото за промишлените тази схема работи откак се помня .
                          А ти нямаш проблеми с енергото , щото не си искал промяна в партидата и си останал на "заварено приложение" . А то на времето при соц-а беше кьорава работа .
                          Най- много да му предложи това, което си описал в първия си пост : да виждаш размера на консумацията в реално време . Нищо повече.
                          Всъщност , линк нещо ? Да видим наистина за какво иде реч .
                          Последно редактирано от Vlado_Ts; 11-09-19, 10:47.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                            ... обикновено когато откриваш партида Енергото те пита каква мощност искаш - те са три основни вида- до 6 киловата до 10 и над 10... съответно има си и различни ставки/такси...
                            Цъ! Енергото нищо не пита , а гледа проекта в частта "Ел...."
                            И ставките не са описаните . Освен ако тези дни не е настъпила някаква промяна .
                            Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                            ...Досега беше искаш 6 и плащаш за 6 но реално дърпаш колкото ти трябва...ако бушона щтракне - ми сменяш го с по мощен...
                            Сменяш , ама требе да скъсаш пломбата на таблото И : доде те хванат ! А те рано или късно ше те хванат . А глобата е ...
                            Последно редактирано от Vlado_Ts; 11-09-19, 10:48.
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

[QUOTE

П.П. Аз съм с тези новите може би от година и като сравнявам тока от миналото лято ( въпреки , че се обзаведох с 2-3 по-икономични уреда ) сметките ми спрямо миналия летен сезон са с 10-тина лева нагоре .[/QUOTE]
                              Коректното сравнение е по използвани киловатчасове, а не по цена.
                              Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Аз виждам следните неща:

Моментна консумация на Газ и/или на Ток изразена в Квт/ч и в цена
                                Средно дневна комнсумация, като по-горе
                                Консумация до момента за деня както най-горе
                                Косумация до момента за седмицата както най-горе
                                Данни пази до месец
                                Сигурно има приложения да ти пазят данните и после да си прави човек статистик и анализи

Вметка - при нас Умния *мер е Електромера и умния Газомер всъщност говори на Електромера, като електромера има отделен предавател/приемник дисплей боднат където си искаш в контакта, който безжично показва по-горе описаните данни, има и приложение за мобилен, отделно има и Уеб базиран интерфейс, не вярвам в РБ нещата да са много по-различни.
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X