Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помпа за поливане.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помпа за поливане.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Видата ,дори и работеща, трябва да се изхвърли.
    Практиката те опровергава отвсякъде, но това са подроности. По темата - ползвам вече 5-та година австрийска дренажна помпа Al-ko, не е мръднала, но е потопяема. Има и роторни на същата марка. Коляното на изхода е с три размера - 1", 3/4" и 1/2". С други думи помпата явно не се притеснява много-много от диаметъра на изходящия маркуч.

П.П. И още две помпи от други марки, купувани за приятели, също бяха със степенувани изходи.
    П.П.П. Все пак тези степенувани колена съм ги виждал само на потопяеми помпи.
    Последно редактирано от коко келеша; 02-08-18, 17:11.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
      Изхода може ли? И до колко?
      Смукател не пипай. За изхода са ми казвали един размер надолу, да не товари помпата. Та 3/4 си добре.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Ротационна помпа се регулира на изхода. Аз слагам кран там и мога да намалявам дебита до нула. Ел.мотора не се товари. Това по препоръка на производител, потвърдено от десетина годишна практика със стотина помпи.

Коментар

Изхода както Ицо ти е казал,можеш да го намаляш колкото си искаш,помпата не се товари,или ако го прави не и пука.Същата помпа включена в система хидрофор при достигане на максималния си напор ,не може да надскочи себе си.Тоест просто казано,ако изхода е 1 цол и макс налягане което може да направи помпата е 2.7 бара,то ако щеш и 3/8 го направи,максималното налягане на изхода ще бъде 2.7 бара ,с товар без товар...тва е!

Та...напрактика,такава помпа в хидрофорна система,работи в режим крана на изхода е затворен и така с години,при мен един Райдер работи и зиме и лете...случвало се е да работи на сухо по два три дни докато разбера че хидрофора не е поливал няколко дни...Искам да я убия и да сложа потопяема с налягане нещо към 4 бара...но не се дава...
          Последно редактирано от Roninn; 03-08-18, 02:04.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Взех тази Wasserkonig WKX3000
            [ATTACH=CONFIG]965217[/ATTACH]
            Днес я поставих,смукател и тръба 1",изход 3/4".
            Вади вода,но е много шумна и двигателя е доста топъл на пипане с ръка.Пробвах и с 1" изход,няма разлика.
            Мога да измеря температурата,но няма да е днес.В общи линии съм недоволен,да бях си взел една китайска,
            че нямаше и да ме яд.Аз ли бъркам някъде,или съм случил на боклук?
            За информация,помпата е румънска по немски лиценз,и това ме подведе при покупката.
            А тръгнах за тази:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:metabo-p-3300-g-1000x1000-product_popup.jpg
Прегледи:1
Размер:83.1 КБ
ID:5795913

Прикачени файлове
            Последно редактирано от georgipetkov64; 06-08-18, 16:56.
            .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Днес я поставих,смукател и тръба 1",изход 3/4".
              Вади вода,но е много шумна и двигателя е доста топъл на пипане с ръка.Пробвах и с 1" изход,няма разлика.
              Мога да измеря температурата,но няма да е днес.В общи линии съм недоволен,да бях си взел една китайска,
              че нямаше и да ме яд.Или аз бъркам някъде,или съм случил на боклук?
              За информация,помпата е румънска по немски лиценз,и това ме подведе при покупката.

Вероятно на тънка цена! По-добре Българска по Китайски лиценз, шегичка де.Гаранцията каква е?

Коментар

Гаранцията е 2г.
                Цената на румънската е с 30лв. по евтина от китайската,но това нямаше значение тогава.
                Имаше три марки помпи 1" на 1".С цена 140лв. 167лв. и 199лв.
                Моята е средната.Има и маркови,но тях няма да ги коментирам.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Казах ти да вземеш Райдер на 1 цол ..58 лв.бройката ,купих 2 бр до сега.
                  Гаранция ден два...макар че хората са всеки ден на руския пазар и след седмица да я върнеш,мисля ще я сменят.

Което не значи че на твоята и има нещо
                  Румънска помпа по немски лиценз...Българин от Своге...
                  В Румъния ще седне някой да прави производство на помпи ,че на китайците това им е работата..
                  Последно редактирано от Roninn; 06-08-18, 17:45.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Казах ти да вземеш Райдер на 1 цол ..58 лв.бройката ,купих 2 бр до сега.
                    Гаранция ден два...макар че хората са всеки ден на руския пазар и след седмица да я върнеш,мисля ще я сменят.

Което не значи че на твоята и има нещо
                    Румънска помпа по немски лиценз...Българин от Своге...
                    В Румъния ще седне някой да прави производство на помпи ,че на китайците това им е работата..
                    Къде е тоз райдер за 58лв.?И гаранция няма да искам.
                    Питам сериозно,не се бъзикам.Ако може и да ми купиш една,ще черпя.
                    Киа спортаж2000тди 98г
                    Ауди А3 1.9ТДИ
                    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Руския пазар в Пловдив.Сега съм в Приморско,към края на седмицата ще мина и пиша.

Коментар

Руския пазар в Пловдив.Сега съм в Приморско,към края на седмицата ще мина и пиша.
                        На 12.08 ще идвам до Пловдив,та може и да свършим нещо.
                        Благодаря!
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Сега ми дойде на ума.
                          След като не съм доволен от продукта който съм закупил,мога ли да я върна в магазина/Багира/?
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Сега ми дойде на ума.
                            След като не съм доволен от продукта който съм закупил,мога ли да я върна в магазина/Багира/?
                            До седем дни. В оригиналната опаковка, май.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              До седем дни. В оригиналната опаковка, май.
                              Сега звънях на /информация / в магазина,ама никой не вдига тел.
                              Тя помпата няма да изкара 2г. гаранция,това е ясно.Може и да устиска,знам ли? Ще си купя още една,за резерва.
                              Сега може и да засегна някой,но старата Вида е работила над 60г. само със смяна на лоени набивки.
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Шекер маала,срещу КАТ.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X