Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Шперплатов плот за банциг
Свий
X
-
От: Шперплатов плот за банциг
Еее, много яко това. Само цпу ти липсва
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеНай-добре го намажи с ламарина. Неръждавейка, примерно. 1мм ще изкара до края на света, и ще си е лъскава и хлъзгава.

Не си пояснил само на тънко ли се маже, на няколко ката или дебел слой на една ръка
.
За да не е съвсем спам - ето линк с описание за двукомпонентен лак на един производител. Не се грундира
.
Коментар
-
Пръскаш го с лака две-три ръце , на другия ден го шлайфаш леко и му нанасяш още три ръце лак.Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнениемерси, а преди това да мажа ли с някакъв импрегниращ грундВ НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Най-доброто импрегниране става с горещ безир. Киснеш плота в него докато изстине и после можеш да го ползваш и без лакиране. Лошото при тебе е, че наистина ти трябва някаква хлъзгавост на покритието, иначе износването ще е доста интензивно.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Това е става за масивна дървесина , в случая шперплата е от няколко слоя залепени помежду си , по-навътре от първия слой няма да попие безира , нито лака. Освен това безира съхне бавно , лепне , и не се плъзга добре , и всичко това ще пречи на приспособленията да се движат по направляващия канал.Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеНай-доброто импрегниране става с горещ безир. Киснеш плота в него докато изстине и после можеш да го ползваш и без лакиране. Лошото при тебе е, че наистина ти трябва някаква хлъзгавост на покритието, иначе износването ще е доста интензивно.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
С горено масло? Мога да му дам бая
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Шперплатов плот за банциг
Това като контурен трион ли го ползваш?
На базата на зеге ли е или двигателя е друг?
Съжалявам за спама, но ми е интетесно устройството.
За да не е съвсем спам - в канала за направляващата сложи алуминиев профил.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Това с ламарината беше вариант но бързо се отказах - не мога да я "изпъна" еле па толко тънка.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеНай-добре го намажи с ламарина. Неръждавейка, примерно. 1мм ще изкара до края на света, и ще си е лъскава и хлъзгава.
За безир или горело масло разбрах че не е добър вариант.
Ще е с лака дето предложи сто, за което му благодаря.
Да, за контурен трион съм го правил, а колко ще го ползвам ..., беше ми по мерак да го направя отколкото, че ще ми трябва.Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнениеТова като контурен трион ли го ползваш?
На базата на зеге ли е или двигателя е друг?
Съжалявам за спама, но ми е интетесно устройството.
За да не е съвсем спам - в канала за направляващата сложи алуминиев профил.
Със зеге е отдолу и се закрепва за менгеме.
За канала си има алуминиев П-профил, на снимката не е сложен.
Коментар
-
То няма нищо за изпъване - тя си идва права. Ако 2мм още по-добре. Само трябва да я залепиш - може и с двустранно лепяща лепенка дори. Има такива на лист. Правил съм други разни колхозности по тая схема - става. Дървото пръснато с епоксиден грунд примерно, лепенката се слага първоначално на листа ламарина, и после лепиш целия лист. Ако след епоксида се ползва и грунд за двойнолепяща на 3M, направо се бетонира и се държи като монолитен детайл. Сега има двойнолепящи лепенки дето силно ще те изненадат с възможностите си - например тая за лепене на лайсни и пластмасови детайки по автомобили, особено ползвана с грунд, буквално бетонира детайлите и после трябва да ги махаш с теслата - къса се самата пяна в лепенката, но не се отлепва.Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнениеТова с ламарината беше вариант но бързо се отказах - не мога да я "изпъна" еле па толко тънка.
ПП: Алуминия за канала също не е добър вариант - неръждавейка и там е далеч по-добре - хлъзгава си е натурално, и много по-твърда от алуминия, който има навика да се протърква и износва при такива приложения.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар