От: Такса поддръжка. Що е то?
По-вероятно е да от някой увлякъл се, щото съм виждал вписано в Н.А. задължение за заплащане поддръжка в размер на 2ххх евро годишно за 100-на квадрата в С.Б. Което при пълно 4 месечно ползване прави една неприятна сметка от ~40 лева на ден.
По-вероятно е да от някой увлякъл се, щото съм виждал вписано в Н.А. задължение за заплащане поддръжка в размер на 2ххх евро годишно за 100-на квадрата в С.Б. Което при пълно 4 месечно ползване прави една неприятна сметка от ~40 лева на ден.
Тъй като те са формални (тоест писмени са) и лесно се откриват пороци във волеизявленията на страните или в в други елементи на договора. Общите части за чиято поддръжка говорим, възникват независимо от волята на страните, а от характера на самата постройка и обособилите се в нея самостоятелни обекти със различни собственици. Поради това с отделен закон е възложено на самите съсобственици да контролират как ще се поддържат те и това става с решения на събранията на съсобствениците, които са задължителни за всички съсобственици. Тъй като общите части са такива, че всички могат да ги ползват, а и съответно всички имат дробна част в тях изразяваща се в проценти, питам аз при такъв договор като тоя горе, той има ли сила по отношение на останалите съсобственици? Можеш ли ти самостоятелно да сключиш договор за поддръжка на общите части? Ако се приеме, че си скючил договор за поддръжка само на твоята част която е някакъв процент, можеш ли да определиш коя точно част от всичките общи части ще поддържа другата страна по договора? Като виждаш станаха много неопределености в един договор, това какво ти говори? Той възможен ли е за изпълнение?
Коментар