Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво да храним кучето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: С какво да храним кучето?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Ми аз имам две + котарак

...
    Котаракът и кучето дойдоха заедно у нас. Единият беше колкото врабче, другият - три кила и двеста. Сега са 3 на 35 и умират един за друг. Особено кучето - още скимти когато мърльо се прибере за малко да хапне или когато вечер на излизане го надуши на две преки от нас.

Коментар

Кучетата са всеядни, като хората, въпреки че си зависи и от хората де.

Мойто яде всичко, без банани.
      Като малко пиеше кафе и бира, а един път в колата налази на приятел водката с лимон която държеше в ръка, ама порасна и му дойде акъла.
      Давам му шийки, готови консерви дето са по 2.50-3.00лв. по супермаркетите и големите вериги.
      В Лидъл има чували по 10кг. за 13 или 14лв. и едни от 17лв. които са полско и немско производство и също стават.
      Може и каквото ви дойде повече от манджите, но без картофи, щото не било полезно.
      Абе пробвай какво И харесва и И го давай.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Аз пък още се държа. Тука преди два месеца на крака ми дойде едно куче и ми спа две седмици на чергата ама дадох мощен отпор и го приписах на хазяйката.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Не мъчи кучето! Никакви остатъци от манджи, никакви витамини, никакви готови кучешки храни. Само месо и то с яки кокали.
          Не чети горното. Тук разбиранията са други. Във връзка с тях, всяка вечер, преди лягане, му давай по две баклавички.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
            Котаракът и кучето дойдоха заедно у нас. Единият беше колкото врабче, другият - три кила и двеста. Сега са 3 на 35 и умират един за друг. Особено кучето - още скимти когато мърльо се прибере за малко да хапне или когато вечер на излизане го надуши на две преки от нас.
            Моите са апартаментски та си спят заедно нон стоп )
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
              Кучетата са всеядни, като хората, въпреки че си зависи и от хората де.

Мойто яде всичко, без банани.
              Като малко пиеше кафе и бира, а един път в колата налази на приятел водката с лимон която държеше в ръка, ама порасна и му дойде акъла.
              Давам му шийки, готови консерви дето са по 2.50-3.00лв. по супермаркетите и големите вериги.
              В Лидъл има чували по 10кг. за 13 или 14лв. и едни от 17лв. които са полско и немско производство и също стават.
              Може и каквото ви дойде повече от манджите, но без картофи, щото не било полезно.
              Абе пробвай какво И харесва и И го давай.
              Ама не си прав. Кое им е всеядното на кучетата, като половината храни, които ядем ние са вредни за тях? Пържено, ядки, пилешко, сладко, да продължавам ли? Отделно тия боклуци, които купувате за по 10 лева от лидъл и другите търговски марки едва ли имат нещо хранително, което да дава сила на кучето. Всичко е боклук. Ако се купува кучешка храна, въобще не трябва да се взима най-евтиното. Ти като ходиш до магазина за салам, взимаш ли си най-евтиния?
              Горе са написали- фенери, кайма (но не сурова), ориз и хляб, но не трябва да се прекалява с хляба, защото е вреден в големи количества. Така се храни куче.
              Другият вариант е Еукануба или Роял Канин. Въпреки че преди 3 години пусках подобна тема тук и оплюха Роял Канин, ама ако искате ще ви кача снимка на кучето, за да видите какво прави тази храна- кучето растеше с по 5,6 килограма по-едро от братята си, с по-гладък косъм и по-красиво.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Всяко животно трябва да се храни с такава храна която природата е предопределила за него.
                За кучетата това са си суровите меса, с кокал.
                Не пренасяйте човешките си чувства и заблуди и върху дивата природа.
                Да, кучетата, макар и опитомени са си част от дивата природа.

Замислете се какво ядат бездомните кучета, и после се замислете с какво едно домашно куче е по-различно като физиология от уличното.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                  Ама не си прав. Кое им е всеядното на кучетата, като половината храни, които ядем ние са вредни за тях? Пържено, ядки, пилешко, сладко, да продължавам ли? Отделно тия боклуци, които купувате за по 10 лева от лидъл и другите търговски марки едва ли имат нещо хранително, което да дава сила на кучето. Всичко е боклук. Ако се купува кучешка храна, въобще не трябва да се взима най-евтиното. Ти като ходиш до магазина за салам, взимаш ли си най-евтиния?
                  Горе са написали- фенери, кайма (но не сурова), ориз и хляб, но не трябва да се прекалява с хляба, защото е вреден в големи количества. Така се храни куче.
                  Другият вариант е Еукануба или Роял Канин. Въпреки че преди 3 години пусках подобна тема тук и оплюха Роял Канин, ама ако искате ще ви кача снимка на кучето, за да видите какво прави тази храна- кучето растеше с по 5,6 килограма по-едро от братята си, с по-гладък косъм и по-красиво.
                  Ся очаквам да кажеш, че трябва да се кара само на бензин, и поне 100 октана.

Кучето ми ако не хареса нещо, не го бара. Постоянно има паници с поне две-три манджи, и яде когато си иска, а в жегите хич.
                  Когато съм в нас винаги лежи на метър от мен, или пред климатика.
                  Яде люти чушки, домати, краставици, ябълки, цитроси, като много обича грейпфрут, че и му яде бялото под кората.
                  При положение, че му харесва суха храна от 1.70 килото произведена в Германия, не виждам защо да му взимам такава от 5-6 щото на тия които ми я продват им е по-изгодно.
                  ГолЕм пес е, сам да си преценя кво иска.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                    ... От приюта ни казаха да я храним с пилешки шийки и фенери, сварени и омесени с хляб. На мен ми се струва ужасно еднообразно подобно меню. Е, хапва и гранули, парче ябълка, грозде, тиквени семки... ама това е по- скоро изключение. Могат ли да ѝ се приготвят някакви варени картофи, боб, ориз? Веднъж, докопа една юфка със сирене и я омете за секунди.
                    Манджите, които си готвим ние, мисля че не са подходящи заради подправките, ама не съм сигурен. Днес ми казаха да ѝ давам настъргани моркови, чушки, зеле... напрао са обърках вече.
                    Можеш да й правиш и гурме меню. Няма да ти върне поръчката ... Картофи няма смисъл да даваш, защото ще минат и заминат без особен хранителен ефект. Ориз си е една от често използваните храни. Примерно в комбинация със споменатите шийки и т.п.
                    Солено и сладко - нихт гут!

Гранули ако ще даваш (че са най-мързеливски и удобни за съхранение и сервиране) - по-добре да не са от евтинджоските, щото са пълни изключително с боклуци, а и в крайна сметка не излизат толкова по-евтини от по-качествени. Защото от боклука дажбата е, примерно, по кило на ден, а от по-читавите минаваш и с 400 грама.

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                    ...
                    ГолЕм пес е, сам да си преценя кво иска.
                    Точно кучетата не мисля, че се отличават със способност да различават кое е добре за тях и кое може да ги усмърти. Иначе нямаше да налапват парцали, камъни, найлони, синтетични поводи и т.н. всякакви опасни за здравето им боклуци ...

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Всяко животно трябва да се храни с такава храна която природата е предопределила за него.
                    За кучетата това са си суровите меса, с кокал.
                    Не пренасяйте човешките си чувства и заблуди и върху дивата природа.
                    Да, кучетата, макар и опитомени са си част от дивата природа.

Замислете се какво ядат бездомните кучета, и после се замислете с какво едно домашно куче е по-различно като физиология от уличното.
                    Ти пак ли тръгна да се даваш акъли в тема за домашни любимци? Кучетата покрай човека много отдавна са се отдалечили от природата. Бездомните ядат каквото им попадне. А сурови меса става, ама за по-голямо куче ще ти трябва още един фризер и трудно ще намериш източник на подходящо месо (в никакъв случай сурово свинско!!!) на по-смислена цена.
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 21-06-17, 00:22. Причина: 7
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      ...
                      Точно кучетата не мисля, че се отличават със способност да различават кое е добре за тях и кое може да ги усмърти. Иначе нямаше да налапват парцали, камъни, найлони, синтетични поводи и т.н. всякакви опасни за зздравето им боклуци ...
                      ...
                      Бъзикам се, естествено, за самостоятелните преценки !
                      Мойто никога не е яло такива работи, с изключение на някакъв мокет като беше много малко.
                      Това обикновено е присъщо на определени породи, на които ветеринарите редовно им правят операции.
                      Виждал съм невероятни неща извадени от стомасите.
                      Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 21-06-17, 00:21.

Коментар

Венци , само предложение давам ... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170415_204605.jpg
Прегледи:1
Размер:657.1 КБ
ID:5757078
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Разбирам, че си обичате домашните любимци, но аз не бих си хранил животното с по-скъпа храна, отколкото храната, с която храня детето и семейството си.
                          Както казах, давам кайма, купувам я за стотинки от месопреработвателни предприятия. Да, пълна е с всякакви боклуци и химии, но това са остатъци от месните храни за нас, хората.
                          Баси кучето, ще яде по-вкусни кюфтета от мен - ами няма да стане.

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                            ...Пържено, ядки, пилешко, сладко, да продължавам ли?
                            Тоооо, пържено, сладко, солено и разни други неща са вредни не само за кучетата, ами и за хората. Ама си ги ядем.

Коментар

Давай гранула, по възможност на Пурина. Най-балансирана е и вътре има всичко необходимо. Предлагам марката, защото е към висок клас храни, а не е толкова скъпа. Тогава няма нужда да му даваш калций и витамини.
                              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

С гранули храня само през лятото, а през останалото време и само варено кайма, ориз, месо(изрезки), варени яйца и рядко хляб като добавка.
                                Изключително вредно и забранено е лук, шоколад, всякакъв алкохол, сладко...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X