Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Живот извън България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Живот извън България

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
    Значи Канада да я отписвам. В третата група съм вече...
    Имам приятел който отиде в Канада. Кандидатства тук-там за работа. Има дипломи няколко и още толкова магистратури разбира се от България, но навсякъде го питат какво е завършил там. Поработи тук-там и се върна. Сега е в Холандия вече 7г. и е доволен.
    "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      У немско за бачкатори има и посреднически фирми, които помагат с настаняването и работата.
      Като цяло са от полза.
      Обяви за такива агенции има в Еурес бг. Тренърите са българи и провеждат интервюта в България или по интернет. Съдействат за настаняване и документи. Според мен е добре за начало. Друг е въпросът колко пари дават. За хора които не знаят добре езика е оптималният избор. Често се случва чужденци да подпишат договор със заробващи клаузи.
      Последно редактирано от VESO4AR; 30-04-17, 13:15.

Коментар

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
        Обяви за такива агенции има в Еурес бг. Тренърите са българи и правят интервю в България или по интернет. Съдействат за настаняване и документи. Според мен е добре за начало. Друг е въпросът колко пари дават. За хора които не знаят добре език е оптималният избор. Често се случва чужденци да подпишат договор със заробващи клаузи.
        Има чисто немски такива фирми. Интервюто е разговор по телефона, тренери не ползват, кратко обучение се минава във фирмите на които те предоставят да работиш. Условията са сравними с тези при работа директно за съответните други фирми.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Има чисто немски такива фирми. Интервюто е разговор по телефона, тренери не ползват, кратко обучение се минава във фирмите на които те предоставят да работиш. Условията са сравними с тези при работа директно за съответните други фирми.
          Интервютата предполагам са на Немски?

Коментар

Първоначално публикуван от Primrouse Преглед на мнение

Наемането на жилище зависи от района, град, централна част, покрайнини или села като цената може да варира 2-3 пъти. По принцип инфраструктурата е добра и много хора предпочитат по-етино жилище и пътуват до работа. Размера на жилището често се обвързва с броя живеещи, т.е. няма как да наемеш двустайно жилище за четиричленно семейство. Цената се формира от твърд наем и разходи за отопление вода, поддръжка и т.н. Тел. и ток , кабел са отделно. Предплаща се депозит 2 до 3 месечни наема. Ако се наема чрез посредник, за него също се плаща около 2 месечни наема.

За наемане на жилище се изисква разнообразна информация. За вас конкретно доходи, договор за работа например, банкова сметка и подобни.

Това се сещам за сега. Ако имаш по-конкретни въпроси...
            Мисля,че от средата на миналата година комисионна плаща само наемодателя.Аз ,като наемател, нищо не платих на брокера.Но като цяло наемането на жилище е трудна работа.
            На където и да се насочиш колега е добре да говориш месния е език,английския е ок,но в Австрия и Германия си трябва и немски.Също така е добре да тръгнеш с нагласата,че отиваш да продаваш труда си,или знанията си,демек ако не си професионалист в някаква област или нямаш никаква клаификация ще трябва да работиш някаква обща работа,я по строежи,я по складове,я чистене,където заплащането не е особено високо.
            Последно редактирано от taran; 30-04-17, 13:44.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Това което съм написал не ми е разказано. Минал съм по този път и споделям моя опит. Агенцията в която започнах е чисто немска(една от най-големите в Германия). Коректни са.

Коментар

Това което съм написал не ми е разказано. Минал съм по този път и споделям моя опит. Агенцията в която започнах е чисто немска(една от най-големите в Германия). Коректни са.
                Аз не те опровергавам, а съм допълнил само, че си зависи и за каква работа става въпрос.
                Работил съм с калпав немски посредник (шефа полуруснак), пак е по-добре от българи. Мой приятел беше с читава немска фирма-посредник, и получаваше повече с по-добри условия за същата работа, отколкото сега без посредник.
                Читавите посреднически фирми, обикновенно имат уговорка след определен срок служителите им да сключват директни договори с фирмите на които са предоставени.

Иначе за езика, трябва си някакъв немски поне, освен в много частни случаи, когато се работи на друг език, или посредника поема ангажимента и на преводач в редките случаи когато определена работа го налага. Примерно с шефа ми руснак, достатъчен беше и руски, но работата не изискваше много общуване с немци.

За самия живот също е нужен езика при немскоговорящите, щото не разбират много английски...
                Последно редактирано от cecoa1; 30-04-17, 16:02.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

От 10 години работя и живея в Кипър.
                  Тука ситуацията е следната тези който имат фирми са много малко.
                  Повечето си бачкат по фирми за стаж и осигуровки и си бичат частно през почивните и празнични дни.
                  За училищата са държавни безплатни има и частни но са много скъпи при детските градини е обратно повечето са частни който варират от 180 до 300 евро на месец в зависимо какъв е профила.
                  В държавните е много по евтина но децата ходят до обяд и струва около 50 евра на месец.
                  Тука това е хубавото че никой не ти търси диплома или квалификация стаж щом можеш да я работиш работата си цар.
                  Квартира се наема лесно има депозит ток и вода на твое име.
                  Само глупакът разбира от всичко.

Коментар

А защо да изключваме Азия от темата? Азия през следващите 10-20 години ще е... да речем това, което е била Европа в края на 19-ти началото на 20-ти век...

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Интервютата предполагам са на Немски?
                    В Германия - без немски...??? не, че няма и такива, ама... ще е по-лесно сигурно с испански в Калифорния...

Няма как да не са в общи линии... Следи ги закона... Съответно пари и глоби... Освен кофти имидж.

обикновенно имат уговорка след определен срок служителите им да сключват директни договори с фирмите на които са предоставени.
                    не, няма никаква гаранция... въпреки новите промени, че след 18 месеца ще стане и т.н.
                    има вратички - зависи от самата фирма, профсъюзите, посредническите фирми и т.н.
                    Последно редактирано от ivied; 30-04-17, 17:07.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                      А защо да изключваме Азия от темата? Азия през следващите 10-20 години ще е... да речем това, което е била Европа в края на 19-ти началото на 20-ти век...

.
                      Ми, щото сме 2017г.
                      Демек 21 век.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Ми, щото сме 2017г.
                        Демек 21 век.
                        да, точно... за това... Европа след 10-20 г... уви, ще е със затихващи функции... уви, пак казвам, въпреки всичката култура и история, или точно заради това...
                        особено на база канадската класация, както колегата, много сполучливо я даде:
                        Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
                        Ако си до 25г тръгвай, имаш шанс да се развиеш и да работиш.
                        до 30 г ще се скъсаш от работа, имаш шанс да успеят децата ти.
                        над 35 нямаш работа там

Коментар

да, точно... за това... Европа след 10-20 г... уви, ще е със затихващи функции... уви, пак казвам, въпреки всичката култура и история, или точно заради това...
                          Туй ми е много трудно да си го представя!

Коментар

Ооооо, не е и нужно да си го представяме... или доживеем, ама Божа работа де... но англичаните се усетиха, ако не е късно...
                            хамериканците май, също... ама, тва е друга тема.
                            За да ти стане по-ясно например-пример: Само в Китай - автомобилите вече са над 100 млн. и то тези под 3,5 тона...
                            Всички немски/и европейски автомобилостроители и ДРУГИТЕ също имат или строят по-още няколко завода-градове там и т.н.

Коментар

Всички немски/и европейски автомобилостроители и ДРУГИТЕ също имат или строят по-още няколко завода-градове там и т.н.
                              Ама Корейците строят в Русия, Европа и Америка, че и продават с 10г. гаранция, и какво?

Коментар

Ооооо, не е и нужно да си го представяме... или доживеем, ама Божа работа де... но англичаните се усетиха, ако не е късно...
                                хамериканците май, също... ама, тва е друга тема.
                                За да ти стане по-ясно например-пример: Само в Китай - автомобилите вече са над 100 млн. и то тези под 3,5 тона...
                                В Европа колко са? Китай има почти 3 пъти повече население и 1/3 по-нисък БВП от ЕС. Там работна ръка е много повече от в Европа, единствения шанс е да си специалист или нещо като наблюдател/контрольор/управител за европейска компания. Също има известен шанс за преводач. Всички българи които знам да работят там реално работят за европейски фирми като контрольори на качество, оценители на качество, посредници и подобни дейности.
                                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                                Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X