Какво са вариантите да се постави гаражна клетка на общинска земя.Съответно със всички разпоредби,и да се плаща наем на общината. Всичко трябва да е легално,разбира се.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Поставяне на стоманобетонна/гаражна клетка на общинска земя.
Свий
X
-
От: Поставяне на стоманобетонна/гаражна клетка на общинска земя.
Това е кауза пердута. Никой няма да ти разреши. По-добре вземи съществуващ /вероятно незаконен/ под наем. Няма разрешителни, клетка, проекти, узаконяване, данъци. Само един наем без гарантиране за дълговечност. Имах такъв и добре, че се отървах преди 10 години без последствия.За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
-
Хм .. аз до преди няколко години бях взел под наем част от общински терен на гърба на сградата ми. Там пишеше че ще се ползва за поставяне на преместваем обект или нещо такова. Плащаш си всеки месец наем и толкова. Какво ще сложа там си е моя работа, дали будка за вестници, дали някаква сергия или пък навес за колата ... та 'що пък да не стане. Виж вече как точно ще се договорите с общината, минава през търг въпросното място и т.н.Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
-
Това звучи доста несериозно.Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнениеХм .. аз до преди няколко години бях взел под наем част от общински терен на гърба на сградата ми. Там пишеше че ще се ползва за поставяне на преместваем обект или нещо такова. Плащаш си всеки месец наем и толкова. Какво ще сложа там си е моя работа, дали будка за вестници, дали някаква сергия или пък навес за колата ... та 'що пък да не стане. Виж вече как точно ще се договорите с общината, минава през търг въпросното място и т.н.
Пост 2 е много близо до истината.Life is too short to drive dull cars!
Fight global warming !
... turn on your A/С !
Коментар
-
Трябва да се пита в съответната община. Може да измислят нещо, но без гаранция за вечни времена - следващите на власт може да не продължат наема.
При нас в Божурище имаше много гаражни клетки, повечето незаконни. Дойде им идея на властимащите, да ги махнат всичките преди няколко години, и това стана факт. Не дадоха никакви варианти за узаконяване, наеми на земята и подобни. Гаражните клетки се разпродаваха от хората на символични цени, или се местеха в частни имоти.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Преди 7-8 години имаше някаква такава инициатива в Люлин-тая част с/у Божурище. До сега не съм видял една преместена клетка /от тези, които са към Околовръстното. Тъй че инициативата явно е дългосрочна и може би ще се случи заедно със завършване на метрото.За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
-
Явно е така.Получихме писмо от общината,и отговора е:
По ЗУТ няма регламентирани правила.Няма никакви законови разпоредби на общинска земя да се слагат,дори и срещу заплащане.
И заплашват
АКо има такива ще бъдат премахнати,със съответните последствия.
п.с но за някоя заменка(кон за кокошка),и да ощетят общината съм сигурен че няма да пропуснат.
Коментар
-
Пак ще се срещнем след 10 години. ФСБ с тая песен са възпяли немедлената реакцията на общината.Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение...................
АКо има такива ще бъдат премахнати,със съответните последствия.
.....................За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
-
Пребиваването в Сф, а вече и в др. градове си иска жертви. Или повечко пари, като заплатите.
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=206236А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
В нашето село,в междублоковите пространства има обособени места за преместваеми гаражи,има квота , постоянно има свободни петна.30 лв.Е наемаGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Нямам представа как,преди 15 г.имаше стотици клетки една до друга,не можеше да си спрем на по малко от 500 метра от блока.Общината ги разкара за един месец,понеже бройката е огромна на гаражите,общината е уредила въпроса във големите междублокови пространства.Всеки гараж си има номер,ако не си платиш,получаваш оранжев стикер,а след изтичане на времето общината ти прибира гаража и го пуска на търг,а петното се отдава на друг.Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнениеКак са узаконили процеса?За Пловдив бях чел,че се плаща към общината и не те закачат.
Ще се радвам на повече информация,достоверна.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Абе не е точно така.
Гаражните клетки, под предлог, че са на паркоместа, бяха разкарани оттам на отредени за целта места.
Казвам "под предлог", защото когато клетката е на паркинга на блока, общината не може да иска пари за нея.
Определените за целта места се оказаха вечните локви в квартала, местенето до там е за сметка на собствениците, и освен, че получаваме великото благоволение, няма нито грижа за тези места, нито лопата чакъл за подравняване, нито сигурността, че утре общината няма да ти прекрати разрешението.
Най-големия парадокс беше факта, че освен сумата, която се дължи ежемесечно, и която известна пловдивска русокоска обяви за мнооого висока, и започна борба за намаляването ( и я спечели борбата, де - от 30 кинта месечно, вече таксата е намалена - 29 лева е!!!), та освен това, към тия пари се начисляваше и такса смет.
Питах кмета защо, и се оказа, че гаражната клетка е преместваемо съоръжение, и като такова, дължи такса смет.
Добре, бе, Славчо, като колата ми не е в гаража, а е по улиците, как произвежда смет в гаража?
Или като е в гаража, повече смет ли произвежда, спрямо ако е паркирана на улицата?
Отмениха я след три месеца.
И на въпроса - в Пловдив, за да ползваш място за гаражна клетка, трябва да отидеш с молба и копие на голям талон в общината.
На семейство не се разрешава повече от една клетка.
Ако нямаш кола, нямаш право на гаражна клетка.
Забранено е прекарването на ток и вода в клетките.
Забавяне на плащането с повече от два месеца води до вдигане на клетката - за твоя сметка.
Парите от тая дейност общината ползва за запълване на дупките по пътищата. Дупки е имало, има и ще има, но за да се тормози данъкоплатеца, регулярно се пускат слухове за премахване на клетките.
Това е...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар