Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатик Daikin, коя серия Comfort/Proffesional

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Климатик Daikin, коя серия Comfort/Proffesional

Здравейте,

Предстои ми покупката на 3 климатика. Климатиците ще се ползват за охлаждане през лятото и много рядко зимата за отопление, когато Топлофикация реши че ще аварира по няколко дни годишно.

Та дилемата е струва ли си 2К горница за серия профешънал.

От: Климатик Daikin, коя серия Comfort/Proffesional

Ползвам ftxm25m и сме много доволни тази зима на -18 никакъв шум и перфектна работа.
    Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

Коментар

Зависи колко студено обичащ да ти е през лятото...За отопление - всичко друго,но не и климатик!Е,зависи от кога си в Пловдив и на какво отопление си израстнал...
      Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
      Най-добрият ром е студеният ром!
      Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Filo Преглед на мнение
        Здравейте,

Предстои ми покупката на 3 климатика. Климатиците ще се ползват за охлаждане през лятото и много рядко зимата за отопление, когато Топлофикация реши че ще аварира по няколко дни годишно.

Вземи си митцубиши и си свиркай.........

Коментар

Така е,но и Дайкин не са никак лоши.

Коментар

Ако си купуваш Дайкин, аз съм с такъв от 8 години и пу-пу не е мръднал зиме и лете, основно за отопление го ползваме, задължително го купи от официален представител, изключително и само за климатични системи Дайкин, обикновено не се занимават с единични бройки да продават а само към хотели, молове, къщи за гости и т.н., но винаги правят изключение, особено в твоя случай за 3 броя климатика няма да ти откажат , не препоръчвам купуването му от разните технота....
            Последно редактирано от Еделвайс; 18-02-17, 08:06. Причина: Пояснение

Коментар

Това е част ор работата ми и смело мога да твърдя,че на пазара работещите климатици са FUJI,FIJITSU,GENERAL,DAYKIN....поне върху тези имам наблюдение.От там нататък гледай цени.Много хора при много ниски температури правят основна грешка като не свалят лулата на конденза и поради малкия диаметър на гофрето се получава ледена тапа и почва да трупа в тавата на климатика,и решението е или отопление на гуфрето или свалянето му през периода на температури под -5.

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                За отопление - всичко друго,но не и климатик!
                Това от личен негативен опит ли го споделяш? От 10г. се топля с климатици и нямам забележки. Към ТЕЦ-а (в Търново) имам. Такива кардинални заключения за кое става и не става не са градивни, ако няма поне разяснение за причината. Аз споменах за ТЕЦ-а, защото плащах не малки сметки, не беше топло и си дозатоплях с ел.печки. С климатика ми е супер топло и евтино.
                Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Да,от личен опит го казвам.От ТЕЦ-а съм супер доволен.Не прави течение и топлината е съвсем друга.Всепак е въпрос на лично предпочитание - аз,например,мисля,че от живият огън нищо не може да ме стопли по-добре...

Коментар

Колкото марки климатици - толкова мнения...
                    В офиса ползваме Дайкин - много добре си работят...
                    Вкъщи (няколко къщи) обаче поради финансови причини взех Мидея...
                    В едната къща 3х9BTU + 1x12BTU преди 7 години, а в другата 2х12BTU преди 9 години....
                    Инверторни, от високия им клас (едни с огледални пана)...
                    Ами да чукна на дърво - течение не усещаме, защото ги пускам есента и ги спирам пролетта - всичките си работят на сравнително малък процент от максималната си мощност... Големите студове тази зима работеха по-натоварено, но при всички случаи температурата вкъщи не е спадала под 22С (по-точно си е забита точно на толкова според термометрите вкъщи).
                    Мислих варианта с Дайкин - излизаха ми почти двойно по-скъпи... Затова тогава реших - дори като им свърши гаранцията да се повредят - пак мога да си взема за същата цена още един комплект Мидея...
                    Ама те засега не ме предават...
                    Така, че - всичко е компромис... Ако имаш 'излишни' пари - Дайкин е 'мерцедеса' на климатиците - няма да сгрешиш ако избереш добър модел...
                    Ако не държиш на марка - Мидея (която май е в тройката на най-големите производители на климатици в света - т.е. не е за подценяване) също върши (същата) работа, но и там е добре да избереш добър модел...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                      Да,от личен опит го казвам.От ТЕЦ-а съм супер доволен.Не прави течение и топлината е съвсем друга.Всепак е въпрос на лично предпочитание - аз,например,мисля,че от живият огън нищо не може да ме стопли по-добре...
                      Ако има възможност да разположиш вътрешното тяло на подходящо място течението не се усеща. Иначе за камина с открит огън съм напълно съгласен, ама покрай нея вървят и други екстри..... .
                      Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Така е

Коментар

Първоначално публикуван от Filo Преглед на мнение
                          ...Климатиците ще се ползват за охлаждане през лятото и много рядко зимата за отопление, когато Топлофикация реши че ще аварира по няколко дни годишно.

Щом ги взимаш за охлаждане, няма смисъл да купуваш скъпи климатици. Те са основно за отопление.
                          HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

И аз клоня към мнението да си взема серия комфорт, която от години се е доказала.

Благодаря ви за мненията.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Коментар

Правилно клониш.Чешкият комфорт ядове рядко е давал.Професионалките от своя страна даваха и тази година са с нова серия.
                              Та така.
                              Няма страшно в умирачката...
                              Страшното е да си жив!...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X