Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДИЛЕМА

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ДИЛЕМА

Съболезнования

При така описаната ситуация мисля че контрата е в 112. Не за крайния резултат, а за отношението и за липсата както на организация, така и на видима заинтересованост.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

...изгубеното морално възмездия заради паметта на баща ми,това ми е желанието,но.....невярвам,че некой ще се почуства виновен.....невярвам,колеги.От 112 ми казаха да продължа да звъня на личния лекар....и затвори,това си спомням.Заради непроявения професионализъм,за който всеки говори,но малко са го виждали,но неказвам,че изхода щеше да е друг ако бяха ни посетили,просто всеки има право на медицинска помощ,всеки ...
      HUSGVARNA 630 SMR
      PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Малко се съмнявам който и да е оператор на 112, да те прати на личния лекар току така.
        Най-вероятно не си описал нещата достатъчно сериозно, и не си настоял за линейка. Записа ще покаже, но ако се окаже, че и твоите действия не са били адекватни, по-добре да не ти го казват в очите и пред роднините.
        Ако искаш опиши по-подробно случката, болеста на баща ти, твоите действия и думи, за да получиш по-адекватни съвети дали да търсиш вина в оператора на 112.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Абе има нещо гаднярско в цялата ситуация... Значи 112 е евроинституция /на местна почва/ и там си има правила, инструкции, методики и т.н. Всичко се записва и трябва да се провери ясно кво е станало. Все пак те от приемането на сигнала го проследяват до края, цялата информация трябва да е там? Чак не мога да го повярвам, че операторът приема сигнал за медицински проблем и няма да го засили моментално към Спешните, няма логика? Значи те си задават стандартните въпроси, 2-3 допълнителни и предават нататък, координатори си имат ако трябва да се задействат повече от една служба, могат едновременно да ги задействат всичките... а не да търсят личен лекар... Или нещо при подаване на сигнала има, или нещо между 112 и Спешната. Аз за година и нещо 4-5 пъти съм звънял за баща ми, нямам забележки, може би минутките бяха повечко, ма то в такава ситуация как да бъде. Единия път майка ми звъня от моя телефон, предполагам че нещо при идентификацията им е излезнало, звъннаха след няколко минути - аз вдигнах, потвърдих сигнала, пращат екип, аз излизам да посрещам и това е. С личния също не сме имали проблем, звъняли сме в неудобно време, човека ако е в града и ако може, идва. Дойде и последния ден, обясни нещата... Личната на децата и тя по същия начин, като бяха малки. Пари са приемали единствено за таксито, ако не съм ги карал аз, нормално е , мисля. За ПТП и пожар също сме звъняли и там не е имало проблеми... Е преди години, на първия пожар на село, от 160 ни казаха, че сме трети пожар, ще дойдат като свършат. Ний го поукротихме нашия, покривът изгоря де, пристигна ЗИЛа с един боец освен шофьора, наляха 6 тона и нещо вода и всичко свърши най-накрая.

И съболезнования за загубата! Моментът е тежък, но това всъщност е част от живота, а животът си продължава. И живите трябва да продължават с всичките му тегоби и радости. Че и без това времето си лети бързо.

Коментар

Колега, разбирам те напълно.
            Нещо подобно ми се случи преди 8 години, с майка ми, и тогава се бях заканил да търся виновните, че май можеше да я спасят, но после се възпрях.

Както по-горе се каза-лекарите са спасили мноооого повече животи отколкото са допуснали да се загубят, а и те са хора, и се случва да сгрешат. Няма безгрешни хора. Само Той е безгрешен.
            Същото се отнася и за служителите в службите които трябва да координират стиковката между лекари, полиция, пожарна, и т.н.

А има и друго, звучи гадно, но си е истина-всички хора умират. Кой по-рано, кой по-късно, кой от естествена смърт, кой от насилствена, някого са можели да спасят, а друг-не, и т.н. и т.н. НА баща ти явно сега му е било времето, на мен или на теб или на който и да е друг-може и след две минути да е, това поне е сигурно.

Та както те посъветваха колегите-преспи, размисли, и тогава действай, ако все още мислиш, че е важно за теб.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

...няма да споря с колеги като cecoa1,знам какво се случи оная нощ,не обвинявам никой защото нищо не е в състояние да върне баща ми,просто като споделя човек малко му олеква за момент,а й дадох реален пример за работата и професионализма на институциите.Предполагах,че са длъжни да реагират мигновено,а не да си приказваме,както й да е.Ако пожарната при пожар действа по същия начин,мерси,спасяваме се самостоятелно,но нали затова си плащаме данъците и осигуровките,за да получим нещо насреща,а не да си играем на кой е по по най......
              HUSGVARNA 630 SMR
              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Малко се съмнявам който и да е оператор на 112, да те прати на личния лекар току така.
                Най-вероятно не си описал нещата достатъчно сериозно, и не си настоял за линейка. Записа ще покаже, но ако се окаже, че и твоите действия не са били адекватни, по-добре да не ти го казват в очите и пред роднините.
                Ако искаш опиши по-подробно случката, болестта на баща ти, твоите действия и думи, за да получиш по-адекватни съвети дали да търсиш вина в оператора на 112.
                ....едва ли някой в подобен момент ще има претенции за адекватно поведени,колега,просто описах случващото се и отговора беше да се свържа най добре с личния лекар,....но нямам сили да водя спорове....няма да се върнат нещата обратно.аз също се съмнявах,че няма да реагират,но уви....Нашите разбирания и очаквания не покриват ни най малко тези на околните....това е .
                п.п.колко по сериозна дума трябваше да използвам от"умира".При пожар думата гори достатъчно сериозналие,колега....
                HUSGVARNA 630 SMR
                PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Една програмка за записване на разговорите на телефона е много полезно нещо. Ядосваш се на някого, ядосваш се, па току се прослушаш какви си ги приказвал и почнеш да се ядосваш на себе си.

Аз така правя ама нещо много бавно поумнявам като си виждам грешките.

На 112 всички разговори се записват. Ако пуснеш оплакване разговорите ще бъдат прослушани и сравнени с нормативната база. Може някой да си го отнесе.

Коментар

Първоначално публикуван от profesionalista Преглед на мнение
                    п.п.колко по сериозна дума трябваше да използвам от"умира".При пожар думата гори достатъчно сериозналие,колега....
                    Щом си сигурен, че си бил достатъчно категоричен и ясен към 112, няма нищо лошо да се поинтересуваш защо реакцията им е била такива. Но пак казвам, и не за да спорим, опиши накратко подробностите около случката, за да може да се добие реална представа и да получиш безпристрастни отговори как изглеждат нещата отстрани.
                    Най-малкото изниква въпроса, защо при толкова сериозно положение, не си потърсил други възможности за транспортиране до болницата?!
                    Аз също имам възрастни роднини на село (в Стара планина, около Искърското дефиле), и все така се случваше, да летя да ги транспортирам лично по болници, дори и при спешни случаи. Дядо ми почина след такъв случай в болницата, двете баби оживяха(като едната я носих сам на ръце около половин километър в планината). Във всичките случаи, не съм звънял за линейка, просто защото пострадалите/болните и хората около тях, не оценяваха спешността на конкретните ситуации. И поне в случая с дядо ми, може би е оказало влияние за фаталния изход(отравяне на кръвта, вследствие перитонит от дълготърпяна спукана херния).
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Нека модератор те заключат темата,защото ще прерастне в спор,а не тока беше идеята.Благодаря.
                      HUSGVARNA 630 SMR
                      PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Прав си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X