Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопление на камина с трици

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отопление на камина с трици

Здравейте на всички,

Искам да споделя един вид гориво почти беа пари:от 3 сезона се отоплявам на трици,като ги горя в камина с водна риза.Къщата ми е 2 етажа по 100 м2 и бойлер 200 л. ,като температурата ми и сега в тези студове е около 23-25 градуса,а водата е 50.
    С 2-3 Чувала изкарвам деня,като подаването е ръчно,замислям се и за шнек,но е шумен и трябва,да бъде в мазето,а сега камината ми е в хола.
    Суровинвта я имам от цех за мебели,но стават и от складовете за дърва и др.,желателно е да са сухи
    Ако има интерес във форума за такова отопление,ще обяснявам важните подробности и правя снимки.
    Условието за отопление на трици е:желание и голяма камина задължително със стъклена врата.

От: Отопление на камина с трици

Първоначално публикуван от holz Преглед на мнение
    Здравейте на всички,

Искам да споделя един вид гориво почти беа пари:от 3 сезона се отоплявам на трици,като ги горя в камина с водна риза.Къщата ми е 2 етажа по 100 м2 и бойлер 200 л. ,като температурата ми и сега в тези студове е около 23-25 градуса,а водата е 50.
    С 2-3 Чувала изкарвам деня,като подаването е ръчно,замислям се и за шнек,но е шумен и трябва,да бъде в мазето,а сега камината ми е в хола.
    Суровинвта я имам от цех за мебели,но стават и от складовете за дърва и др.,желателно е да са сухи
    Ако има интерес във форума за такова отопление,ще обяснявам важните подробности и правя снимки.
    Условието за отопление на трици е:желание и голяма камина задължително със стъклена врата.
    Малко подвеждащо заглавие. Трици остават при меленето на жито /това е обелката на зърното/. Щом говориш за остатъци от дървопреработване значи това са пилки или талаш.
    ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
    ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
    0896 846 246

Коментар

Сподели, би било интересно.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Споделяй и снимай!
        Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Повечето при рязане на дървета изхвърлят талаша. Използвам го от доста години.В парното го горя, дига доста висока температура.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Ако посоката на мислене е селскостопанска,то триците от зърнени култури имат същото име като и дървените,но посоката на расъждение е отопление,от което би следвало,че триците са дървени.
            Колкото до талаша(получава се при рендосване на дървени СУХИ материали) като материал бих споделил,че ако е сух,камината би се пренагряла силно и не е удачен сам по себе си като гориво,но смесен с ДЪРВЕНИ трици или като разпалка е идеален.
            Думата пилки е чуждица и означава трици.
            Триците от зърно стават също за отопление,както и костилки,черупки и пр. селскостопански отпадъци.

Понеже тия дни не съм в къщи,ще обясня подробно,а снимките ще кача до края на седмицата.
            Проблема е в запалването ,затова поставям 2 цепеници в средата на камината,слагам между тях разпалки и покривам с картон.Засипвам всичко това до тавана на камерата с трици,като внимавам отвора на "тунела " окъм вратата да е открит,за да мога да го запаля.Камината ми побира половин чувал трици,като е желателно да не ги тъпчете,а да бъдат свободно насипани.Палите подпалките и слагате едно дърво отпред,за да предпази стъклото от директния пламък.
            Моят комин е 200 мм и силата на горене при отворен възд. шлюз е много голяма,без никакво духало,затова коригирам пламъка само от шлюза.
            Понеже триците са неудобни за вкарване от чувал,аз ги изсипвам в голям сандък и оттам с удобна голяма лопатка в камината....Пробвайте заслужава си и наслука

Коментар

Благодаря
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Баща ми оползотворява отпадъците (дърворезбар е), като в един лист вестник сипва трици и омотава като салам, стискайки силно. Тоя самоделни "цепеници" ги хвърляше преди в печката, сега в котела, но между другото, а не като основно гориво. Но излизат от работилницата така пакетирани и не пада мръсотия никъде, при зареждането също няма не се разсипват. Ама трябват неелектронни вестници...
                The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Ние също ползваме трина/ талаш или там както му викате трици, от разни дървари дето продават дърва, режат и т.н. ни ги дават без пари. Та в пиролизните котли покрай дървата нариваме и от това гориво с голямата лопата . Не е кой знае какво, но е малка икономия, а два (от трите) котли са по 50 киловата и са големи лами
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от Вива (Liebherr4eto) Преглед на мнение
                    Ама трябват неелектронни вестници...
                    Брошури от търговски вериги не стават ли?

Коментар

Може би, ама у наше село не носят, явно не обичат пешеходенето.
                      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Имаше по соца такива печки, викаха им талашарки, тричарки или просто "чудо" принципа е следния, стига подходящото кюмбе да влезе в камерата на камината

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:тричарка.JPG
Прегледи:1
Размер:33.8 КБ
ID:5736556

Парчетата тръба може да са PVC, метални или просто дървета с Ø~70-80мм. Поставят се като на картинката, сипва се слой трици и се притъпква добре с нещо (дърво). После пак и пак, докато се натъпче догоре. Важно е да е добре натъпкано! После тръбите се изваждат с леки въртеливи движения. Паленето става с вестник свит на факла като се подава пламъка му през долния отвор.

най-добре е да има два комплекта, вадиш едното и слагаш другото

Коментар

Ако не се лъжа, на този принцип би се получило тлеене, а не горене?
                          В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Тлеене с фучене и оранжев кюнец се получава ако стане както трябва.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:полупълна.JPG
Размер:142.2 КБ
ID:5736561Натиснете снимката за да я уголемите

Име:запалване.JPG
Размер:187.3 КБ
ID:5736562Натиснете снимката за да я уголемите

Име:подгряване.JPG
Размер:126.6 КБ
ID:5736563Натиснете снимката за да я уголемите

Име:разгаряне.JPG
Размер:83.4 КБ
ID:5736564Натиснете снимката за да я уголемите

Име:силно горене.JPG
Размер:139.1 КБ
ID:5736565Натиснете снимката за да я уголемите

Име:на един час.JPG
Размер:119.2 КБ
ID:5736566Натиснете снимката за да я уголемите

Име:сандък с гориво.JPG
Размер:119.1 КБ
ID:5736567

това са етапите на целия процес "камина с трици".Аз бих дал на сезон 1000-1500 лв за дърва,а така е 10 пъти по малко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X