Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Животното на тавана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Животното на тавана

И при мен има семейство белки.Не правят бели,а и мишките изчезнаха.Като се разгонят,тропат,цвърчат и не са толкоз предпазливи та ги виждам.Намирал съм яйца донесени от тях.
    " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Докато си пишехме. трябваше да изведа кучето и ... какво да видя на стълбите. вътре в къщи - мишка!
      Откак живея тука - първи случай.
      Ако пришълеца на тавана яде наистина мишки. това може да обясни присъствието му.
      Има шанса "това да е началото на едно прекрасно приятелство". както се казваше накрая на един филм.
      Днес. късметчето към кафето ми беше "Нов приятел"/после. що сме били суеверни!/.
      Свалих си ултразвука от тавана - скоро ще знам дали функционира срещу тези. за които е произведен.
      Нивото над мен. засега поверявам на "наемателя".
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
        Докато си пишехме. трябваше да изведа кучето и ... какво да видя на стълбите. вътре в къщи - мишка!
        Откак живея тука - първи случай.
        Ако пришълеца на тавана яде наистина мишки. това може да обясни присъствието му.
        Има шанса "това да е началото на едно прекрасно приятелство". както се казваше накрая на един филм.
        Днес. късметчето към кафето ми беше "Нов приятел"/после. що сме били суеверни!/.
        Свалих си ултразвука от тавана - скоро ще знам дали функционира срещу тези. за които е произведен.
        Нивото над мен. засега поверявам на "наемателя".
        Най-доброто решение
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от mishkata_mp Преглед на мнение
          Това е белка, сложи тръба Ф110 затапена от едната страна. В дъното сложи парче риба. Белката влиза и не може да излезе на заден ход.
          Я ми го обясни на мен кое и пречи на задния ход?Не че не ти вярвам ма ми е интересно кое и пречи да вьрви назад
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Можеби, ако тръбата е вертикална, или с някакъв по-голям наклон и животното "боксува" по гладките и хлъзгави стени на тръбата?
            0884 987 137
            В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Аз пък мисля ,че се е завъдил съсел.Катери се по стени,което за белката е героизъм,тропа по тавана,имам си цяло семейство на село.Много социални животинки и са почти питомни.В повечето случаи помага котка.
              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Я ми го обясни на мен кое и пречи на задния ход?Не че не ти вярвам ма ми е интересно кое и пречи да вьрви назад
                Нямат задна , карат само с летни гуми хаха
                Сега сериозно ако оцелиш правилното фи на трабата и най вече правилния наклон шанса и да се измъкне е нулев.
                Така е и по хомано.
                При хващане хаиванчето си остава живо.
                При залавяне на този метод можеш , спокоино да затвориш отвора и които е само един да преместиш на друго необитаемо място и да я пуснеш,
                П.п така наречените хишнищи имат така развита нокти за катерене и при влизане в певецето и под наклон немогат да издраскат назат
                Последно редактирано от Пламен Ковачев (zaiko1234); 02-12-16, 09:14.
                Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
                  Можеби, ако тръбата е вертикална, или с някакъв по-голям наклон и животното "боксува" по гладките и хлъзгави стени на тръбата?
                  Тръбата се слага на кантар и се връзва.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Залагам на белка, дълги години ни тормозеше в къщи! Вертикалните стени не са и проблем, особено в комбинация с пръскана мазилка, беше разбутала и керемиди на покрива за да и е по удобно влизането! Никакви капани и отрови не дадоха резултат при мен, дори и димки от военните , на по късен етап съм се качвал посред нощ да хвърлям "пиратки" , с риск да запаля къщата!
                    Аз спя доста леко, но и това животно вдига много шум...въобще не се притеснява от мен, много е дразнещо.
                    Мишки когато е имало си е имало, виж врабчетата изчезнаха от стрехата, даже съм засичал наглеца с врабче между зъбите.
                    На тавана съм намирал черупки от яйца и даже пилешки остатъци.
                    Ползваше тавана ми като почивна станция и родилен дом...накрая дори и през деня вдигаха невъобразим шум! Който не го изпитвал, не знае какво е...това е едно нежелано съжителство !
                    Нещата се промениха чак когато успях да убия едно от малките му и го оставих да го намери (колкото и садистично да ви звучи) ,а може и да размислите ако гледате зайци, и сутринта намерите малките зайчета натръшкани а майка им трепереща в ъгъла !
                    От тогава имаше само едно две инцидентни появявания, като след едното кукумявката която се беше заселила на покрива остана без малкото си (намерих го сутринта мъртво в градината) .
                    Това са моите патила с тази гадина, и някак си въобще не може да ми стане симпатична....

Коментар

Порчетата и белките са симпатични животинки, подлежат на опитомяване, виждал съм дори да ги водят на каишка.

Иначе ето интересни капани:

https://www.facebook.com/Interesting...0/?pnref=story
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Порчетата и белките са симпатични животинки, подлежат на опитомяване, виждал съм дори да ги водят на каишка.

Иначе ето интересни капани:

https://www.facebook.com/Interesting...0/?pnref=story
                        Това със свинската опашка и ключа е хитро . Ще го пробвам
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

На мен на вилата - същите симптоми в подпокривното пространство (не е таванско помещение в истинския смисъл), но се оказа... черен плъх. Беше проникнал по клоните на дърво, опиращо в стрехата. Един ден го сгащих да "шета" на долния етаж и го... застрелях с въздушна пушка Шумовете моментално престанаха, викнах хора да окастрят мощно дървото, да не служи като подстъп и нещата приключиха.
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Да.... бялката трудно се лови.Трябва й не просто обикновен капан, а специален.Този с тръбата също съм чувал, че върши работа.Покойният ми тъст много ги ловеше.

Коментар

Може да пробваш следното - напояваш един парцал с коресилин и го оставяш на тавана. Миризмата не я понасят.

Коментар

Сънливец - яде само вегетарианско, но не и отрова за мишки, който си мисли , че се е отървал преди месец - греда - сега спи някъде в къщата- април се събужда.
                                Котките обаче не им прощават, даже в спящо състояние ги докопват.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X