Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Матрак - еднолицев, двулицев, мемори пяна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Матрак - еднолицев, двулицев, мемори пяна?

Здравейте,
    След 5 дни събуждане с болки в кръста, реших че ще сменям леглото. Тъй като досега съм спал на всякакви измислени пружинни легла, нямам никакво наблюдения върху матраците, а съм сигурен че тук има привърженици на качествения сън.
    Става въпрос за единично легло 90х190см с ориентировъчна цена за двулицев с мемори ~350лв. От кое има смисъл, оправдани ли са парите за тези матраци и т.н. Какво мислите за матраците с пружини?
    Мисля до края на идващата седмица да се обзаведа с ново легло.

От: Матрак - еднолицев, двулицев, мемори пяна?

Колега без да се заяждам, вече е надълго написано и обеснено:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...E0%F2%F0%E0%EA

Ползвайте търсачката!
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Въпросът тук е дали след една подобна смяна" ще настъпи подобрение на болката...
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Ако човека не е с медицински проблем ще настъпи подобрение,ако е ти ще имаш думата.

Коментар

Бих опитал с обикновен, стар „дюшек" върху пода, директно.

Има вариант да сложиш върху пружината на леглото една дървена врата.
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
            Има вариант да сложиш върху пружината на леглото една дървена врата.
            Тия чалъми са специалитет на Студентски град
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Ама студенти с болка в кръста няма.Пък ние да му мислим с тия дискови хернии и прочие.
              И аз скоро трябва да сменям спалнята,че старата се изтърбуши та докторе я споделете най-твърдият матрак ли да си търся,че поне от време на време да мога да спя спокойно.
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

Доктора ще ти каже да идеш на ЯМР.

Извинявай докторе, ама простотията ми идва отвътре, и понякога не мога да се стърпя

Нали знаеш, че това е чист бъзик, аз от медицина вдявам колкото да знам, че за болки от кръста нагоре се дава аналгин, а от кръста надолу-аспирин. Поне така ни лекуваха в казармата...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                  Ама студенти с болка в кръста няма.Пък ние да му мислим с тия дискови хернии и прочие.
                  И аз скоро трябва да сменям спалнята,че старата се изтърбуши та докторе я споделете най-твърдият матрак ли да си търся,че поне от време на време да мога да спя спокойно.
                  Проба-грешка.

Твърдото легло е за предпочитане.
                  LZ1EMS

Коментар

При положение, че съм с гипсирана ръка от две седмици и не правя нищо - то проблема е в леглото. Като цяло, след като проучих матраците и разбрах, че са двулицеви с различна твърдост, се сетих че имам един такъв купуван преди 4 години. Всеки път когато спях на него се оплаквах, че ми е твърд и днес ми светна лампата, че до сега съм спал на твърдата му страна.
                    За сега първо ще си взема легло и ще го сложа този матрак с по-меката страна нагоре, да видя как ще ми е. Матрака е на Хасковска фирма и това пише в нета:

Двулицев матрак Мемори Комфорт

Нова генерация матрак с грижа за Вашето здраве и комфорт. Ролята на високоеластичната материя на мемори пяната се приспособява към формата на тялото, оказващо натиск и разпределя тежестта равномерно по повърхността си. Тя освобождава напрежението в мускулите и ставите. Това повишава качеството на съня. За пълна отмора и по-висока степен на ортопедичност е поставено ядро от пенополиуретан с висока плътност. Всички слоевете са свързани посредством еластични връзки (без лепило), като по този начин се елиминира всякаква остатъчна миризма. Между тях е поставен пласт от 3D мрежа, позволяваща на отделните слоеве да "дишат". Матракът е с добра вентилация, не позволява задържане на влага и среда за развитие на микроорганизми.
                    - Двусезонен

- Антибактериална среда
                    - Максимално ниво на комфорт
                    - Термоактивната мемори пяна приема формата на тялото,
                    като елиминира натрупаното физическо и психично напрежение
                    - Равномерното разпределение на тежестта на тялото,
                    допринася за правилното кръвообращение по време нa сън

- Ядрото от пенополиуретан и мемори пяна са свързани с еластична връзка (без лепило)
                    - Подходящ за хора с тегло до 120 кг
                    - Височина : 22 см
                    - Гаранция : 5 години
                    • Текстил: лукс “Bekaert”- Белгия
                    • Вълнена и памучна вата
                    • Нетъкан текстил
                    • Мемори пяна
                    • 3D мрежа
                    • Ядро от пенополиуретан с висока плътност
                    • Високоеластична пяна HR

Коментар

Твърдите легла отдавна сме ги отрекли в Раднево/щото изправят физиологичните извивки на гръбнака и засилват коренчевия синдром/.Всеки индивидуално намира положение и легло, което не го боли.Наблягаме повече на диагностиката/Ро,КАТ,ЕМГ,елвъзбудимост/ и мануалната терапия-екстензионни процедури,масажи,вани,басейни,тангентори и прочие.Иначе имам 4-ма оперирани от проф.Мазнейков в София с отлични резултати.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Под „твърдо" не се разбира да спите директно върху ригидна плоскост.

НЕ-меките легла поддържат благоприятен мускулен тонус, съответно позиция на ставно-лигаментарния апарат.

Болките в гърба през нощта са рядко „коренчеви".
                        LZ1EMS

Коментар

Уууууф докато писах и се появи мнението на доктора.
                          Как и да е.Дано да уцеля на легло,а за останалото ако пак ме натисне много кръста мога да направя едно ЯМР,че последните 2 години не съм и да мина да се видим с доктора.
                          Докторе ние с вас се познаваме във връзка с една кутия Аптамил която ми беше останала,но след това така и не сме се виждали.
                          Дано тоя път се видим на по спиртна основа така да се каже.
                          Няма страшно в умирачката...
                          Страшното е да си жив!...

Коментар

Някой има ли наблюдения върху предлаганите от Икеа матраци, и по-специално високия им клас- модел Hokkasen ? С два вида индивидуално пакетирани пружини, както и слой мемори пяна е . Никъде в нета не прочетох мнения за него !
                            2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                            Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Моят опит с матраци на Екон ( препоръчани тук във форума, като евтиния вариант на Магнифлекс ) е , че наистина матрака е доста добър, но при първия опит да изпера "дрешката " му , дзипа се съсипа и няма закопчаване.
                              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X