Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли ветеринар-хирург /за котка/ във форума ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли ветеринар-хирург /за котка/ във форума ?

Здравейте,
    дали случайно има ветеринар от София във форума ? Или ако няма бихте ли ми препоръчали добър такъв ?
    Става дума за котката ни,а именно:

Имаме женска котка /почти на 9 години е/,не кастрирана, никога не е имала контакт с мъжки котарак.
    От около шест месеца и се появи подутина /мека на пипане/ при предна дясна гърдичка.
    Подутината постепенно се уголемява. Преди около два месеца скочи от по-високо и имаше проблем
    със задните лапи - закарахме я на ветринар /слава богу нямаше нищо счупено и се разминахаме с малкия дявол/
    Но да не се отплесвам - така и така бяхме там попитахме и за тази подутина - казаха ни,че е киста и може да се
    отсрани,но не е проблем засега и да не се пипа.

Понеже постепенно се уголемява искаме и второ мнение. А и в интернет четем на едно място,че е по-добро
    да не се пипа,защото след отсраняване има много голяма вероятност от разсейки и бързо распространение на тумор.
    На други места четем точно обратното.

Затова искам да се свържа с някой ветеринар от форума,ако има такива.

Предварително Благодаря на отзовалите се.

От: Има ли ветеринар-хирург /за котка/ във форума ?

Знам че имаме няколко ветеринарни лекари ама те да си кажат.

За съжаление най-често точно този проблем ограничава продължителността на живота на женските котки.

Коментар

Мдам,за съжаление и аз така чета в нета. Затова искам да се свържа с читав ветеринар,за да знам какво да правим.
      Има случаи в който след оперативна намеса животното си отива за 2-3 месеца,а като не се пипа изкарва още година-две....
      Жената е много привързана към животното и просто не ми се мисли как ще се срине ако го загубим....

Коментар

Дано се включи скоро някой колега от тези форума, че колкото повече чета толкова повече се убеждавам,че не трябва да се пипа... Само ще мъчим животинката с операции,а и ще му скъсип и без това както чета обречения живот.... Обичам и аз животинката деа... почти 10 години е с нас...

Коментар

Моя котарак в момента е в "Добро Хрумване" и ей сега ми казаха че са го стабилизирали и мога да си го взема.
          Но не съм го взел още де. Довечера ще ходя.

Изглеждат вещи и старателни, имам добри отзиви за тях.

Коментар

Моята котка преживя две такива операции...
            ..почина година след втората..

16 години беше с нас..
            ..още ми е криво..

Коментар

Ако има спор за произхода на подутината те съветвам диагностиката на котето, да го направите там където имат нужните условия и апаратура. Най-вероятно няква хистология трябва да се направи, само с гледане и опипване си е несериозно според мен. Добър вариант за установяване на проблема е ЦВК. От там нататък ако ви кажат, че може или трябва да се оперира, можете да идете и на др. място където няма да ви свалят кожите.

Коментар

Току що се връщам от клиниката в която я водихме като скочи от високото.. и където ни каза дежурната когато бяхме там,че е киста... /притеснението е голямо и затова записахме час там и отидохме, не че няма и трето мнение да търсим/

Сега бяхма при докторка,която се занимава с онкология...опипа я навсякъде /което и за мен е несериозно/,но каза,че деиствително това си е киста и няма място за притеснение. Каза,че може да издърпа течностаа,но понеже мацана отново се опитва да се разгонва не го препоръчва. Разбрахме се,че кастрацията е задължителна,но ще я правим след като и мине разгонването. Отделно те си пазат досиета на животните и видя миналия път какво е писала колежката И. Като попитах какво дължа - каза ми нищо,колегите миналия път са Ви казали същото... До тук добре, но сега като чета поста над моя,че опипване и т.н. било несериозно ...вече не знам....

Иначе докторката днес,която преглежда маца:

"12 години в областта на висшето ветеринарномедицинско образование, главен асистент и хирург в Клиниката за малки животни към ВМФ, Стара Загора.

Автор е на 17 научни труда, от които 7 в международно реферирани списания с импакт фактор, издавани в Европа, както и съавтор на Ръководство по ветеринарна хирургия.

Цитирана е над 30 пъти в около 25 научни източника от международни научни колективи, както и в две дисертации върху туморите на млечната жлеза.
                ...."

Та все си мисля,че няма да ни лъже... ама знае ли човек...

Тъкмо се бяхме успокоили с жената,че всичко е наред и колегата над мен отново ни вкара в размисли.....

Последно редактирано от DaGa; 10-08-16, 15:10.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Моя котарак в момента е в "Добро Хрумване" и ей сега ми казаха че са го стабилизирали и мога да си го взема.
                  Но не съм го взел още де. Довечера ще ходя.

Изглеждат вещи и старателни, имам добри отзиви за тях.
                  Абе не знам,единство тия от всички клиники на които писах,не ми отговориха на мейла. Да не кажа,че 80% ми се обадиха диркетно на телефона на който бях оставил. Та не знам... Засега ще се доверя на докторицата...ако някой от тук ветринарните лекари пише,може и да се променя мнението...

"Veni1" Точно затова търсиме възможно най-много коментари,четем и т.н. За съжаление се оказва,че има ли такъв проблем /тумор/ нищо не помага. В повечето случаи дори само ускорява неизбежното. Дори и да се одължи живота... тия операции никак не се леки за животното... Та бяхме решили недай си Боже да се стигне до там.. няма да го тормозиме с операции да се мъчи... като видим,че идва края...щяхме да я приспим да не мъчи милата.

НО надявам се действително да е само киста и да ни радва поне още 4-5 години... щот няма какво да се лъжем,котките около 13-14-15 повечете си отиват

П.П. Докторицата,като я попитах добре де, ако се спука тая киста тия дни к'во правим - каза,че нямало проблем то щяло да си изтече, а мацата щяла да си се ближе и нямало да има пробблем - Ей на този въпрос най-вече искам отговор дали е така... не за друго,но след 2 седмици няма да ни има за 3-4 дни,комшия ще я храни,но ако тогава се спука и ни няма....

Извинявам се,че така несвързано пиша,но вече се чудим с жената на кой да вярваме и какво да правим .......

П.П.1: Единствено този доктор ни каза,че в случай на тумор изрязва всички млечни жлези /а не само реда където е тумора/. Всички останли казахва от - изрзявзваме тумора и до там, или в по-добрия случай изрязвме тумора и реда гърди.... ака млечни жлези. След като се зачетох и по чужди сайтове,действтиелно е най--добре всичко да се изреже,но пак не е гаранция... Евала на Доктора ,че не каза абе режем еддиния ред... и след време амааа то има разсеайки ...ще режем и другия....
                  Последно редактирано от DaGa; 10-08-16, 15:55.

Коментар

Нещо такова, изрязах саморъчно на една моя котка. Пиша "нещо такова", защото след това я заведохме при кварталния ветеринар (при който и друг път сме ходили) и той каза, че много добре се е получило, без да уточни какво всъщност е било (изрично питахме - жената поскоро, тя я води). Живя около две години след това (до тази пролет), но от какво умря не може да се каже, защото си беше на близо 20-ина години.
                    Мисълта ми е, че може да се справиш и ти.
                    Последно редактирано от davc; 10-08-16, 20:02. Причина: стилистика
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ти сериозно ли ?!

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
                        Ти сериозно ли ?!
                        Ветеринар-любител е много по-безопасно от кардиолог-любител, или офталмолог-любител.

.... то и аз не съм гинеколог, ама мога да погледна...

Коментар

Съвсем сериозно. Ма така като ме питаш толкова категорично, та чак се замислих - защо е учудването (или е съмнение)?

ПП
                          Вени, не ветеринар - джелепин/транжор. И не толкова любител, всъщност
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение

Тъкмо се бяхме успокоили с жената,че всичко е наред и колегата над мен отново ни вкара в размисли.....
                            Колегата над теб не е ветеринар, а кандидат юрист. И е несериозно да се изказва дали е сериозно да се постави диагноза чрез опипване.
                            То и в хуманната медицина се поставя диагноза с опипване-за черен дроб, за простата, лекарите могат да кажат повече.
                            И ако такъв вид диагностика е с достатъчно добра точност, и е утвърдена практика-не виждам кое е несериозното.

Ако имам юридически въпрос-бих послушал Борко, ама за ветеринарен-да си гледа работата.

Борко, без никаква мисъл за заяждане, напротив, но в случая се изхвърли като онанация на мокър пясък.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Нещо такова, изрязах саморъчно на една моя котка.
                              ...
                              Митак, това на жива котка ли ?!

А неква анестезия ?
                              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X