Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Човекът и Божите работи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Човекът и Божите работи

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
    Колеги!

Всички имаме да кажем по нещо умно. Самият аз се изявих в баш тази посока (но не ми е удовлетворено от това). Но като гледам, тази тема наистина заинтересува много хора... Нека се опитаме да направим нещо за момчето - или за майка му. (А костенурките са си костенурки.)

Kolonal, познаваш хората. Подскажи някаква идея. Все нещичко може да се направи.
    Е какво можем да направим ние за момчето или за майка муМай нищо
    А костенурките са си костенурки-както и хората са си хора
    Природата е така устроена че вечни хора няма-рано или късно всеки умира-това са Божий работи и не можем да ги променим(а и не е необходимо никак)

До: Помощ за дете !

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
    Е какво можем да направим ние за момчето или за майка муМай нищо
    А костенурките са си костенурки-както и хората са си хора
    Природата е така устроена че вечни хора няма-рано или късно всеки умира-това са Божий работи и не можем да ги променим(а и не е необходимо никак)
    Ей тук на , смятам че не си прав трапере. Щото не е божия работа да умира някой на 24 г. И ако може да се промени това , тоест да се спаси човека , не че не можем или не е необходимо , ами сме длъжни по съвест да го направим. Иначе си е живо примиренчество и безразличие. Ако искаш мога да ти разкажа доста за това какво е да се бориш за живота си всеки ден и да се радваш на всеки следващ , но не му е тук мястото.
    Та значи - няма божии работи има живот и борба за живот , и последното ти изречение не е никак , ама никак правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
      Та значи - няма божии работи има живот и борба за живот , и последното ти изречение не е никак , ама никак правилно.
      Не е правилно според теб-но спред мен е правилно последното изречение специално.Въобще всеки има мнение и виждания по въпроса.Аз определено вярвам в Бог и вярвам че той е дал живота и също така че и той може да го отнеме.Въобще има много неща пред които желанията и възможностите на хората са безсилни и нещата се случват без значение дали ги желаем или не,искаме или не,борим се да ги променим или не-и единственото правилно според мен е да се примирим с това

Коментар

Демек "Бог дал , Бог взел" , а? Е , ти си знаеш...

Коментар

Бе, на господ и аз не бих оставил живота си, но да борим левкимия с кръв от костенурки си е пропиляване на шансове и загуба на време за реакция!

Редакция: Благодаря за навременната реакция от страна на модератора!
          Последно редактирано от davc; 30-11-07, 22:27. Причина: Грешка
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Демек "Бог дал , Бог взел" , а? Е , ти си знаеш...
            Не Бог дал,Бог взел
            А на кой както и колкото му е писано

Коментар

Не Бог дал,Бог взел
              А на кой както и колкото му е писано
              А ние сме просто зрители в божия спектакъл? И трябва да обясняваме всяка неестествена смърт /под естествена имам предвид от старост/ с "изтичането на определеното време"? На всички деца и млади хора? Не мога да се съглася изобщо с такава позиция. Но това е дискусия за друга тема. Ако счетат за необходимо нека модераторите изтрият постовете ми които не са по темата.

Коментар

А ние сме просто зрители в божия спектакъл? И трябва да обясняваме всяка неестествена смърт /под естествена имам предвид от старост/ с "изтичането на определеното време"? На всички деца и млади хора? Не мога да се съглася изобщо с такава позиция. Но това е дискусия за друга тема. Ако счетат за необходимо нека модераторите изтрият постовете ми които не са по темата.
                Ами да-ние волно или неволно сме зрители в Божия спектакъл.Какво значи неестествена смърт?На кого трябва да я обясняваме-човек рано или късно умира(едни по рано-други по късно)Мислиш ли че на някой на 80 години му се живее по малко отколкото на някой на 20 годиниЕдва ли е така.Какво значи изтичане на определеното време-кой го определя това време?
                Човек често се опитва да се меси и променя нещата в природата и досега никога не е успявал.
                Оказва се че е истина това което казват старите хора-на кой колко и как му е писано-или-както е решила природата.
                П.П.
                Ако намери за необходимо Модератор-а нека раздели темата

Коментар

Само искам да вметна, че сестрата на мой много добър приятел, Мая се казваше, имаше същата диагноза. Не съм много в течение какви методи на лечение са провеждали, но момичето не се оправи , а беше само на 14. Искрено, от все сърце ми се иска момчето да има шанс да се излекува, но с костенурки и подобни глупости, надали ....
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами да-ние волно или неволно сме зрители в Божия спектакъл.Какво значи неестествена смърт?На кого трябва да я обясняваме-човек рано или късно умира(едни по рано-други по късно)Мислиш ли че на някой на 80 години му се живее по малко отколкото на някой на 20 годиниЕдва ли е така.Какво значи изтичане на определеното време-кой го определя това време?
                    Човек често се опитва да се меси и променя нещата в природата и досега никога не е успявал.
                    Оказва се че е истина това което казват старите хора-на кой колко и как му е писано-или-както е решила природата.
                    П.П.
                    Ако намери за необходимо Модератор-а нека раздели темата
                    Благодаря на модераторите за разделянето на темата.
                    Та да си дойдем на думата. Естествена смърт е смъртта от старост , всяка друга е неестествена. Питаш кой определя времето ни? Не знам , може би на никой не му се занимава с това. Природна даденост навярно. А че човек винаги се е опитвал да променя природата е вярно , но това че никога не е успявал - категорично не. В този смисъл само ще ти кажа , че до преди няколко десетилетия не се лекуваха много болести , че децата умираха от дифтерит и заушка , а туберкулозата беше бич божи. Но днес , благодарение точно на тези , които не се примиряват , подобни болести рядко имат летален изход. Но това далеч не е защото преди 40-50 години им е било писано да умират , а сега вече не. Щото по тази аналогия "квото ти е било писано" излиза , че няма никакъв смисъл да се търсят нови ваксини и лекарства , не е ли тъй... Или че ако ти се разболееш примерно , не трябва да търсиш начин да се изцериш , без значение какъв , а трябва да се примириш щото явно тъй ти е било писано. Съдбата си я ковем най-вече ние , а не някаква сила с неизвестни , но предопределящи възможности. Никога не бих поверил живота си , или живота на който и да било в ръцете на която и да е сила неземна , при положение , че има какво още да се направи.

Коментар

До: Човекът и Божите работи

По този случай един виц:
                      Корабукрошира един поп на самотен остров.
                      Казва: Бог ще ме спаси!
                      Приижда водата, и минава лодка и го вижда, спира и от лодката го викат да се качи. Но той казва: Бог ще ме спаси!
                      Лодката си отишла.
                      Междувременно водата се покачва!
                      Минал Хеликоптери, хвърлили му въже, за да се качи. Той отново казал: Бог ще ме спаси!
                      Водата го заляла и той се удавил.
                      Когато стигнал при Бог и го попитал:
                      Боже, защо не ме спаси? Аз толкова ти се подчинявах.
                      А Бог отговорил:
                      Ти какво искаш? Пратих ти лодка, пратих ти хеликоптер...
                      LZ1HKW
                      Реглаж на преден и заден мост
                      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Естествена смърт е смъртта от старост , всяка друга е неестествена. Питаш кой определя времето ни? Не знам , може би на никой не му се занимава с това. Природна даденост навярно. А че човек винаги се е опитвал да променя природата е вярно , но това че никога не е успявал - категорично не. В този смисъл само ще ти кажа , че до преди няколко десетилетия не се лекуваха много болести , че децата умираха от дифтерит и заушка , а туберкулозата беше бич божи. Но днес , благодарение точно на тези , които не се примиряват , подобни болести рядко имат летален изход. Но това далеч не е защото преди 40-50 години им е било писано да умират , а сега вече не. Щото по тази аналогия "квото ти е било писано" излиза , че няма никакъв смисъл да се търсят нови ваксини и лекарства , не е ли тъй... Или че ако ти се разболееш примерно , не трябва да търсиш начин да се изцериш , без значение какъв , а трябва да се примириш щото явно тъй ти е било писано. Съдбата си я ковем най-вече ние , а не някаква сила с неизвестни , но предопределящи възможности. Никога не бих поверил живота си , или живота на който и да било в ръцете на която и да е сила неземна , при положение , че има какво още да се направи.
                        Естествената смърт е от старост-ала какво се разбира под старост и от кого се разбира?Защото много често съм чувал от тинейджъри че някой на 40 е чичко или дядкоОтносително е нали.Нима човека който е на 80 или 90 години не му се живее колкото на този който е на 20 или 30 гидини-аз мисля че и на двамата им се живее еднакво.Времето ни го определя Бог или Природата-друго обяснение смислено за себе си поне няма и съм приел това.Преди десетилетия много болести са били нелечими-както и сега има много такива.Ако след 10-20 години започне да се лекува рак или спин-какви ли болести ще има пък тогава нелечими не ми се мисли направо.
                        Ами да ти кажа аз приемам че така е било писано ако се разболея нелечимо и като видя че няма надежда ще си изживея дните и ще ми е по лесно от на много хора-защото аз вярвам в Природата или Бог-както искаш го наречи-а няма да се увъртам и тормозя да ходя по знахарки,врачки или да търся вълшебни средтсва за лечение на нещо нелечимоИ мой близък да се разболее-пак същото ще направя защото съм реалист и след заключенията на лекарите и медицината щом се окаже че е нелечимо-значи приемам че така е решила Природата-толкова му е писано-земният му път е предопределен да свърши.Съдбата може би си я ковем ние и съм съгласен с това-ала че има нещо предопределено за всеки човек това също го вярвам
                        Та така,аз понеже вярвам в нещо и се различавам по това от масовото разбиране и за мен ми е много добре-дори мога да кажа че всичко ми е в ред и нямам грижи защото приемам че Човек има предопределен път който трябва да измине и не се опитвам да променям пътя или времето за неговото изминаване

Коментар

след заключенията на лекарите и медицината щом се окаже че е нелечимо-значи приемам че така е решила Природата

Не бих се отсланял толкова на традиционна медицина на твое място....Нито на изводи които прави тя, нито на методи които исползва. Имам поглед върху тази материя и мога да кажа че основно медицина лекува следствие, и много рядко първопричина. Та затова все още има знахари, врачки и тъм подобни. Защото тръгват по друг път, и доста често успяват.
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

А ако стане на нашите деца и някой ни каже че трябва да пие кръв от динозавър..... ами ще търся динозавър, няма да си стоя у нас. Сутринта четах темата и не писах, не писах защото снощи по БТВ гледах едно дете на седем години което се разкарва от болница в болница поради краткостта на лечебните пътеки, репортерите питаха детето какво иска, то горкото въртеше една количка в ръце и каза че иска да си отиде в къщи и да си играе с другите деца.... а от врата му стърчеше система. Допреди години се умираше от болести за които сега сме забравили благодарение на това че има хора които не са настроени пораженчески. Ако някои знае къде има костенурки да помогне. Днес минах покрай един зоомагазин и погледнах точно за костенурка, нямаше. Надеждата крепи човека, нека не я отнемаме от тези хора.

Коментар

Джамбазов напълно съм съгласна с теб!
                              Чета мнението ти и се сещам за Йовковата бяла лястовичка.
                              Важна е надеждата, дори да сме сигурни, че нещо не би помогнало
                              и да не вярваме в него, до последно трябва да се надяваме и да опитваме!

-Ти май болно имаш – каза Моканинът.
                              -Имам.

...

-Дохтори: колко дохтори променихме. Водя го сега аз. . . хм. . . как да ти кажа. . . На мен да остане, не вярвам, ама жени нали са, пък болна е, чедо е. . .
                              ...

-...казват явила се една бяла лястовичка! Досущ бяла, като сняг. Е Ти, кай знаеш ли що е бяла лястовичка Тя, кай, на сто години я се появи веднъж, я не, ама който я види, от каквато и болест да е болен, оздравя!
                              ...

- Та затуй съм дошел - каза по-смело и с облекчение селянинът - Рекох да те питам, може да си я виждал, може да си я чувал...
                              -Не съм, братко, не съм. Бяла лястовичка Нито съм чувал, нито съм виждал.
                              Но веднага Моканина се досети, че може съвсем да отчая тия хора, и каза:
                              -Пък може да има. Може. Бял бивол, бяла мишка и бяла врана - има. Може да има и бяла лястовичка. Пък и трябва да има, щом се е чуло...

...

-Нонке, тоз чиляк виждал лястовичката - каза селянинът и погледна Моканина. - Ей в онуй село била, е! Хайде дано я видим и ние!
                              -Ще я видим ли, чичо - продума момичето и ясните му очи светнаха.
                              Нещо се надигна в гърдите на Моканина, задуши го, очите му се премрежиха.
                              -Ще я видите, чедо, ще я видите - високо заговори той. Аз я видях, ще я видите и вие. Аз с очите си я видях, бяла такава, бяла. Ще я видиш и ти. Да даде господ да я видиш, чедо, да оздравееш... я, млада си. Ще я видиш, аз ти казвам, че ще я видиш... и ще оздравееш, чедо, не бой се.

В такива моменти на хората само надеждата им остава! И дори и да излъжем, това ще е благородна лъжа.
                              Дори и човекът да си отиде от този свят, е по-добре да е с хубавите мисли, че всичко ще се оправи, а не с отчаяние...
                              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                              A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X