Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хладилник Горенье с китайско сърце

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хладилник Горенье с китайско сърце

Здравейте, наложи ми се спешно да търся хладилник и си купих Горенье. Днес при пускането му видях компресора jiaxipeta и сега се чудя да ходя да си удължа ли гаранцията. Знам, че днешните електроуреди се правят колкото да издържи на гаранцията, но като имам възможност да я удължа плюс още 3 години за 72лв да го правя ли?

От: Хладилник Горенье с китайско сърце

Да!По 2 лева на месец!
    За 72лв ще си вземеш ли хладилник с 3 години гаранция?

Коментар

Не.72 лв ще бъдат хвърлени на вятъра.Компресора ще изкара над 5 год 99%.

Коментар

Горенйе имаше промоционални модели с 5- годишна. Аз взех такъв от горния клас миналия месец- оказа се със същия китайски компресор, макар мостерните по магазините да бяха Секоп. Хладилника поработи около седмица, за което време установих, че не поддържа зададената температура от 5 градуса. Понякога отиваше на 11-12... От магазина ми обясниха, че трябва да се обърна скъм сервиза, но бях категоричен, че нов уред по сервизи няма да нося. В крайна сметка го върнах и го смених с Уирпул. Като цяло останах недоволен от качеството на Горенйе, тъй като освен компресора, и вътрешнстта на този, който ми донесоха, се различаваше от мострените. По всеобщо мнение на специалисти , най-малко вероятно е да дефектира компресора на съвременния хладилник- всички, дори и jiaxipeta , били достатъчно надеждни и си изкарвали годините....мнооого преди тях заминавали електроники, подували се и какво ли още не
        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
          Здравейте,
          Тук пишещия като mitko punev се занимава с продажби на к'во ли не за климатизация, 'ко Умре ладолникО, ще намери кой да те воскреси, само му звънкаш....
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тая с марките е много относителна към днешна дата . Електролукса на един колега сдаде багажа 2 месеца след изтичане на гаранцията . Първия хладилен техник който извикал му казал че някаква капка масло влязла някъде и направо да го носи на вторични . Пратих му един приятел оправиха го след няколко месеца компресора сдаде смениха го после изпарител и сега само шкафа е оригиналния
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Здравейте, хладилника е бил с промоционална гаранция от 5 години до 03.09. , но сега вече е на с 3 години. Благодаря за мненията ще ходя да удължа гаранцията за да ми е мирна главата пък и става не 5 години,а 6
              п.с. Благодаря Дедо Владо за майстора

Коментар

Най-правилното решение.След 6 години дори и да умре внезапно,няма да те е яд.Взимаш следващия и си ти.

Коментар

Хи, така е с гаранцията и качеството. Но имам на село един Мраз от 64година още си работи гадината и е без ремонт от купуването му.

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                    Хи, така е с гаранцията и качеството. Но имам на село един Мраз от 64година още си работи гадината и е без ремонт от купуването му.
                    Да, ама не охлажда особено и бръмчи. А колко ток харчи е трета тема
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ако е амонячен с нагревател, грам не се чува за охлаждането е ясно...
                      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Тук пишещия като mitko punev се занимава с продажби на к'во ли не за климатизация, 'ко Умре ладолникО, ще намери кой да те воскреси, само му звънкаш....
                        Мерси дядо

Компресора ще си изкара гаранцията със сигурност. В Китай се прави почти всичко, дори и секоп/данфос, така че това не трябва да ви притеснява. А за старите хладилници, като Мраз, Зил и т.н....тези неща са направени да работят почти вечно, така че за сравнение и дума не може да става, но това всички го знаем.
                        Но ако дойде момент за ремонт на хладилника или смяна на компресора, е много важен майстора, защото съм се нагледал на страшни неща, в днешно време повечето "майстори" са набедени такива и правят всякакви поразии за пари.
                        Поздрави

Коментар

Хи, Мраза само за протокола е с немски компресор и е претърпял безброй колебания в ел. мрежата за годините си. А иначе ще имам в предвид колегата за ремонта на стария, че нещо не ми се изхвърля- Индезит от 98 година.

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                            Ако е амонячен с нагревател, грам не се чува за охлаждането е ясно...
                            Ъхъ и като спре да работи го обръщаш надолу с главата и обратно, и тръгва!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                              .... В Китай се прави почти всичко, дори и секоп/данфос, така че това не трябва да ви притеснява. ..
                              Хубаво, но поне в миналото в някои от моделите монтираха по два компресора за вариантите хладилник/ фризер (да чукна на дърво, от 10-тина години ползваме един K357/2CELA) и се сглобяваха единствено и само в Словения.
                              Преди около година търсихме за роднина нов и когато погледнах в салона на един от техно-магазините, всичките изглеждаха отзад като близнаци, даже като погледнах 3-4, бяха с еднакви компресори (с лепенка, че май са от Полша), без значение дали са Gorenje, Bosch, AEG, Indesit и т.н.
                              Същата е работата и с пералните машини. Вече май никой не произвежда такива с казани от инокс, дори и "железните" преди това Gorenje го карат на "пластмаса".
                              proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X