Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Натурален зехтин от Гърция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Натурален зехтин от Гърция?

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
    На какви пари (горе - долу) са ти продавали през годините литъра?
    Почна към 5-6, последния път май беше към 7(последния път не ходих аз, че бях с чупен крак) - пазар, кво да го правиш...
    Аз цигании не правя, колкото кажат толко плащам, важното е зехтина да е такъв какъвто го вземам всяка година.
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
      Почна към 5-6, последния път май беше към 7...
      Т.е., потвърждава се посочената от Roninn в пост 160 цена от 7Е. Аз не съм тръгнал да правя икономии, а търся натуралния зехтин, който в Бг не се продава. Цената ме интересува за реална преценка доколко това, което се предлага в магазина, има общо със зехтина. Горе долу като с пчелния мед. Моя си мед с буркана прави повече, отколкото струва меда в супермаркета. За мен това там не може да е мед, не се връзва никак цената.
      На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
      "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
        Нямам достоверна информация но, нищо от тук написаното не ме учудва. За жалост.
        И въобще, нашето желание да сме нетрудополагащи консуматори и тарикати придобиващи всичко, ако може под себестойност, ни..... намира майстора.
        Не знам за вашето желание, ама моето е да има откъде да си купя нещо, дето няма да ме отрови. На справедлива и за двете страни цена. За съжаление тия размисли будят присмех, за справка една моя оспамена и заключена тема. Потребителите са необходима част от пазара. И тяхната незаинтересованост води до машинно масло в зехтина, и тебешир в сиренето и т.н. И цената не е гаранция за качество. А агенцията по храните както обикновено спат, и хранят дори своите деца на доверие.
        Последно редактирано от Ivan Terziev; 03-09-18, 12:54.

Коментар

Айде приключи и тази тема.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е па мислех да разуча някой проверен производител, и да си купя по куриер. После се сетих какво ще се случи в темата ако попитам. Та така, до Гърция скоро не се очертава да ходя. Квото има по БГ магазините - това.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
              Е па мислех да разуча някой проверен производител, и да си купя по куриер. После се сетих какво ще се случи в темата ако попитам. Та така, до Гърция скоро не се очертава да ходя. Квото има по БГ магазините - това.
              Т.е екстра върджин маслинов зехтин от слънчогледово или рапично олио с ужким естествени оцветители и ароматизатори...
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Юни бях на Ормос Панагиас, началото на Ситония, източно. Гръкът, при който бях, ми продаде от неговия си зехтин 50 кила. По 5 евро ми го хвана. Зехтинът му тази година е прекрасен, и той си го похвали, ма и аз виждам, други години ( няколко пъти сам бил при него и съм взимал ) не е бил баш такъв. От него знам, че домашен зехтин, за собствено ползване, прави почти всяко домакинство. Нещо като домашно вино или ракия. Ако имаш повече насаждения, има и за продажба. Прави се във "фактори", караш си маслините и зимаш готовия зехтин. Технологията е една, вкусът зависи само от мат`ряла. Казвал е, че паднали маслини не се събират, само набрулени, щото подкиселявали и се развалял вкуса. И да ме премята за нещо, за мен е важно, че има няколко десетки декара дръвчета и че ми продава от това, което и той си слага на софрата.

Коментар

Даваш маслини в пресата, те ти дават зехтин.
                  Евентуално е от точно твоите маслини.

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Мислиш си, че са тъпанари тия с маслините и сал ти един се сещаш ли? Ходиш на "фактори", както тука се ходи на ракиджийница. Оработва ти се твоя мат`рял и си зимаш и житото, и плявата.

Коментар

Половината византийци са част от кооператив

Коментар

Може. Аз разказах конкретен случай, който знам. Направи и ти същото.

Коментар

Е това и правя.

Коментар

Как различавате на вкус екстравърджин от върджин и обикновен, че чувам диаметрално противоположни твърдения.
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                              Как различавате на вкус екстравърджин от върджин и обикновен, че чувам диаметрално противоположни твърдения.
                              Полифеноли нали знаеш какво е.
                              Горчив и тръпчиволют демек

Коментар

Освен тях
                                Нещо за боцкането в гърлото?

Аз съм на мнение, че екстравърджина не трябва да боцка/щипе (ама повечето търговци твърдят обратното)
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X