Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цени на битова газ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Цени на битова газ?

Сипах днес битова газ и после осъзнах на каква безума цена съм я сипал - 3.30лв/кг. Наиграх ли се?

На бензиностанциите където има бутилки за замяна е по 24лв/10кг.

На всичкото отгоре човека дето ми я сипа ми наприказва май разни глупости:
    1) 1кг газ бил около 2.5 литра. Само дето това няма как да стане. 1кг пропан е 2л, 1кг бутан е 1.7л. Та т'ва дето ми го разправя няма как да стане.
    2) Газта им не била като тая по бензионстанциите, там и в бутилките продавали газ за автомобили. Само дето т'ва силно ме съмнява, щото на шкафовете с бутилките си пише, че са с битова газ.
    3) По тия бутилки пишело, че били заредени с 10кг, ама никога не ги зареждали с 10, а по-малко. Тука не знам - някой теглил ли е бутилката като я е вземал от там?

Та цакаха ли ме с цената на газта или нещо изпускам?

От: Цени на битова газ?

При нас цената е 2.10лв. за килограм.
    Николай Георгиев 0+
    тел.0887357722

Коментар

3 кила за 5 лева в туристическа бутилка,,, зареждам редовно.
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Да не говорим че теоретично цената на газ за битови нужди е без акциз и трябва да е значително по ниска .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
          Та цакаха ли ме с цената на газта или нещо изпускам?
          Скъпо е 3.30

Теоретично битовата трябва да е по-евтина от автомобилната щото по-нисък акциз ама на практика на никого не му се връзва отделния "акцизен склад" за битова газ тъй че продава всичката на цената на автомобилната. Май на финала махнаха и отделната ставка на акциза. Но като химичен състав битовата и автомобилната са еднакви и ако някой ти разправя че не са - не му вярвай. Бутанът е по-евтината и по-тежката съставка така че слагат според сезона минимална добавка пропан колкото да може да се работи със сместа. И понякога като свие студ има проблеми ама това е положението.

1л автомобилна газ струва навсякъде в момента 99ст без отстъпките и тежи 0.50-0.55кг в зависимост какво са замешали - натам си прави сметките. Т.е. 1кг трябва да струва межди 2.00 и 2.22лв

10кг/24л бутилка за битова газ най-редовно я претеглям на кантарчето дето се тегли жената защото веднъж ми се стори лека. Ми не бях прав. Празна тежи примерно 14.100кг (колкото си и пише на нея), пълна - 24.100кг в рамките на точността на кантара (100г). Платих точно 20лв за пълнене последния път и винаги плащам около цената за 20л.

На битовите бутилки задължително някъде пише колко тежи самата бутилка така че измерването е лесно.

С разменни бутилки не съм се занимавал ама да те преметнат хич не е лесно - недопълнена бутилка силно се плиска и клати, освен това човек свиква колко тежат особено като са еднакви бутилките (а те разменните са еднакви). Пък и не се знае дали няма наоколо везничка и контролът е много лесен.

Коментар

Ясно. Газстанцията е тази на Черни Връх. До Левинс, точно срещу мола се пада. Ама ще знам за друг път...

Коментар

А, те са традиционни разбойници.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                Ясно. Газстанцията е тази на Черни Връх. До Левинс, точно срещу мола се пада. Ама ще знам за друг път...
                Там са мошеници!! Последно ми напълниха такъв бъркоч, че котлона едвам се подпалваше!!
                Пълня на околовръстното на входа за Овча купел.

Коментар

А, ти да видиш - че и известни били ...

Коментар

Не знам с какво са виновни работниците на газстанцията за "бъркоча" с който котлона на Пенчо не иска да пали.
                    То да е течно гориво-де му баят, ама в цистерна под налягане не се бърка как да е. А и откъде ще вземат гадостите за да ги сложат в цистерната?
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

За работниците - най-малкото не можеш да назначаваш такива хора на такава позиция. Очаква са поне малко да са образовани. А не да ида аз и да знам повече от него за т'ва дето го продават само от часовете по физика до 12ти клас.

Коментар

Е как -бутат само бутан че е по евтин, казаха го по нагоре. На мен ми пълнят бутилката на газстанцията за коли с един преходник. Само човека ме предупреждава след това веднага да изгоря 1-2 литра и да не я оставям на слънце, че не я пълнят на кантар.
                        Ники

Коментар

Бая години съм горил автомобилна газ на газовия котлон и не съм имал проблеми. Винаги съм сипвал 18 л. газ в празна бутилка от 10 кг. Газаджията твърдеше, че хващала 28 кг, но аз не исках повече. Но напоследък много затегнаха контрола и няма от къде.

Иначе и аз все се чудя, защо битовата газ е по-скъпа, след като няма акциз.
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                            Иначе и аз все се чудя, защо битовата газ е по-скъпа, след като няма акциз.
                            Акциз няма ама трябват 10 допълнителни неща за да пълниш бутилки и те струват пари а се продава много по-малко отколкото автомобилна газ. Съответно на отделната кабинка, допълнителната площ, везната, хитрите маркучи и тн амортизацията се разхвърля върху по-малко литри.

Коментар

То, че е еднаква газта е ясно и на децата.
                              Въпросът ми по-горе беше, как смятате, че на тази конкретно газстанция правят магии на горивото? Ако е нафта и бензин-става само с мисъл, ама как се мешат разните горива в съд под налягане.
                              Единствено възможно е да си поръчват само бутан, и да го тъпчат в цистерната, не знам дали е възможно да си поръчаш само бутан, или сместа я правят в заводите, и няма мърдане.

Ясене, какви са тези "хитри" маркучи бе?
                              Последно редактирано от Кольо; 17-05-15, 19:39. Причина: Маркучите.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X