Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Енерго-про - поредната измама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Енерго-про - поредната измама

Днес си разгледах поредната електронна фактура постъпила от Енерго-про и какво да видя - в графата за служебно начислени стойности имам 104 киловат часа със знам "плюс" на дневната тарифа. Отдолу в графата за нощна тарифа се мъдри същата стойност, но със знак "минус". Сега някой ще каже "и какво? писали са ти ги и после са ти ги извадили!". Да, ама не! Защото всички знаем, че цената на дневната и нощната тарифа са различни. И тази разлика за "грешката" я плащам от джоба си.
    Проверих си фактурата за предходния месец - същото нещо, но с +/- 184 киловат часа. Тарикати! Явно Енерго-про са си намерили начин да си изкарват по някой допълнителен лев от хора, които не си гледат фактурите.

Писах им жалба и чакам отговора им. Вече имам едно спечелено дело срещу тях за корекция на сметка и взе да ми става скучно последно време. Хахахахахаха....

Нека и другите абонати на Енерго-про да си погледнат фактурите, дали и при тях няма подобни "неволни грешки".
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

От: Енерго-про - поредната измама

При мен имаше подобно нещо...
    Оказа се, че ми е отказал часовника на електромера...
    Пуснах им жалба защо ми е начислена сума извън периода извън датите, на която е установен техническия проблем и датата, на която е отстранен проблема...
    Върнаха ми надвзетите суми (коригираха следваща фактура ако не се лъжа)...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Те, че ще връщат парите това е ясно. Проблема едва ли е в часовника на електромера. За мен лично си е чист опит за измама от разликата между дневна и нощна тарифа и то предназначена за хора като мен, които си плащат по банков път и не гледат какво пише във фактурата, а само крайната стойност. Фактура получавам от два месеца и на практика не знам дали и преди няма подобно нещо.

Апела ми е към другите клиенти на Енерго-про, а и не само, е да си гледат фактурите и ако има разминавания, да си търсят правата пред монополиста.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
        Те, че ще връщат парите това е ясно. Проблема едва ли е в часовника на електромера. За мен лично си е чист опит за измама от разликата между дневна и нощна тарифа и то предназначена за хора като мен, които си плащат по банков път и не гледат какво пише във фактурата, а само крайната стойност. Фактура получавам от два месеца и на практика не знам дали и преди няма подобно нещо.

Апела ми е към другите клиенти на Енерго-про, а и не само, е да си гледат фактурите и ако има разминавания, да си търсят правата пред монополиста.
        Поне при нас отчетниците минават на 3 месеца. Пишат "на база" и после изравняват.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
          ...Проблема едва ли е в часовника на електромера. За мен лично си е чист опит за измама от разликата между дневна и нощна тарифа и то предназначена за хора като мен, които си плащат по банков път и не гледат какво пише във фактурата, а само крайната стойност. Фактура получавам от два месеца и на практика не знам дали и преди няма подобно нещо. ...
          При мен това бе причината...
          Тъй-като водя статистики от доста години, и на мен ми направи впечатление, че се промени нормалното за дадения месец съотношение дневен/нощен разход...
          Дали имаше опит за измама - не точно измама, а навярно непукизъм пред клиента...
          Просто монополиста гледа от високо на такива проблеми - за него това, че е взел 100-200лв повече от отделен потребител не го бърка много. Но за някои отделни потребители това може да е пенсията за цял месец...

Та затова - изпрати им официално запитване (при мен отговориха след 20-30 дни - точно в законоустановения срок). Завежда се в деловодството им...
          Среща с 'началника' се прави веднъж на месец-два и трябва да се записваш седмици предварително...
          След като вдигнах пушилката бях решил да се запиша и на среща при началството, но следващия месец ЕНЕРГО-ПРО освен, че върна надвзетите пари (кВт) направи корекция и на един 'бонус' месец, та общо взето не бях ощетен (дори бяха покрити моралните ми загуби )..

Просто в такива случаи трябва да се подхожда прагматично без излишни емоции - такива мастодонти се тормозят по административен път - тогава на конкретния служител му е по-лесно да те обезщети за сметка на мастодонта (бълха го ухапала), само и само да му се махнеш от главата...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Пуснал съм им жалба. Ще отида тези дни и до офисът им, за да си взема копие на фактурите за година назад, за да видя от кога ги имам тези служени начисления. Няма да си оставя магарето в калта.

Коментар

В крайна сметка и на мен ми излязоха с номера за часовника. Два месеца не е работил коректно. След жалбата го оправиха. Оказа се, че и на друг мой имот е по същия начин и сега чакам и там да го настроят. Компенсации обаче няма. Тя и сумата не е висока, но въпроса е принципен.

Коментар

И при мен имаше проблем с часовника.Беше спрял да работи и отчетника ми каза,че е подал сигнал в централата,но за всеки случай и аз да се обадя защото на него може и да не му обърнат внимание и излезе прав.Дойдоха да оправят нещата едва когато аз се обадих.Направо подмениха електромера с някакъв нов тип,но за компенсация за предходния месец никой нищо не каза.Преди когато енергото беше държавно при спиране на часовника 30% се начисляваха като нощна енергия.Това от личен опит го знам,а сега те бръснат на сухо.

Коментар

Аз съм забелязал една закономерност - колкото по-топло става, толкова ми е по-голяма сметката за тока. Касовата бележка е толкова дълга и неразбираема, че не мога да хвана какво точно плащам.

Коментар

А някой знае ли , кой проверява точността на електромерите ? ( Говоря за новите - електронни )
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Енерго Про си ги проверяват както и водомерите си ги проверяват местните водоснабдителни дружества...
                      Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
                      Калоян Кирилов
                      LZ2ZGT

Коментар

Е това е абсурд , аз ще ти дам уред, който те ущетява и като искаш проверка ще си го проверя сам .....
                        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Моята сага с енергото продължава. След една коректна сметка, този месец отново имам служебни начисления, но този път за двойно по-голяма сума. Написах им една жалба с искане да ми изпратят на имейл за 12 месеца назад всички фактури. Ще ги разгледам и ги почвам пак да ги боря. Номера с неработещия часовник няма да мине. Първо ще сезирам КЗП, които предния път, когато водих дела, не си мръднаха пръста (този път обаче ще го направят имам тяхното уверение) и след това ако отново няма ефект продължавам по надлежния ред със съда...

Коментар

Излизаме на улицата в тяхна защита. Някой ги клати, а те си го връщат на който могат.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X