Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КВИТАНЦИЯ ЗА ПЛАТЕН ТОК

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КВИТАНЦИЯ ЗА ПЛАТЕН ТОК

Здравейте ! От миналата година имам проблем с ЧЕЗ /май не заслужават главните букви/. Описвам проблема с няколко думи.

В началото на деветдесетте години на миналия век когато започна изнасянето на електромерите в ромската махала нашият електромер заедно с електромерите на двете съседни вили също бе изнесен и качен в ел. табло високо на един стълб. По думите на служителите от тогавашното Енергоснабдяване в таблото нямало място за трите електромера и трите вили бяха закачени на общ електромер в таблото, като там той остана на името на единия от собствениците /не на баща ми/. В онези години отчитането и смятането на електропотреблението беше лесно и тримата собственици с помощта на контролни електромери за вътрешно ползване се разбирахме и справяхме. Сега времената са други и това е невъзможно, още повече че едната вила вече е продадена на други, за мен напълно непознати собственици.

Това е част от писмото на майка ми до ЧЕЗ, което тя изпрати миналата година. Те изпратиха технически екип на мястото и установиха че това е така /дадоха ми протокол/. След около месец чакане казаха че ако представя квитанция за платен ток от онези години, което според тях удостоверява че сме имали отделна партида, ще ни възстановят отделното мерене. В противен случай трябва да си извадя НОВА партида по установения ред и съответните такси, грубо 800-1000 лв.
    Естествено че бележка за платен ток от преди толкова години няма как да пазя. Та молбата ми е ако някой има някъде такава закътана от онези години,

Редакт: Да ми я прати да си я сложа в рамка. Повтарям: да ми я прати да си я сложа в рамка.
    Последно редактирано от Goblin; 12-05-15, 19:35.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

От: КВИТАНЦИЯ ЗА ПЛАТЕН ТОК

Много е вероятно като им представиш квитанция и архивите им изведнъж да оживеят частично и да се окаже, че такава квитанция не съществува.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
      Много е вероятно като им представиш квитанция и архивите им изведнъж да оживеят частично и да се окаже, че такава квитанция не съществува.
      Ооооо, това би било чудесно, да им оживеят архивите защото всичко ще си дойде на мястото. Ноооо едвали......
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

не си ме разбрал изцяло. Ще оживеят, колкото да кажат, че такава квитанция няма и да те пуснат по надолнището.

Коментар

Ако не си знаеш стрия партиден номер, не можеш да направиш добро копие на квитанцията.
          А те със сигурност знаят всички партиди, ако и в момента да не ти го казват , щото искат едни 1000 лв.
          Не може да няма нормален законов начин, ама аз не го знам.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Колега тоя филм едно приятелче го игра, и то с партида на дядо му, от преди повече от 20 години.... Просто обиколи няколко различни каси, кадето не го познават, с историята че искал да види дали дядото нямал някакви задължения че видиш ли искал да ги плати за да не ги мисли човека. И накрая взе че намери партидата. Спомням си че я бяха търсили по адрес и име на човека.
            0-

Коментар

Аз го играх този филм преди 1 година , само че стана УЖАСИ! Купувам място за нова къща . В мястото малка съборетина с електромер вътре и наличен ток. Викам ЕНЕРГО ПРО( ЕБА....ТА БРО) и ми правят протокол на електромера. След два дни ми режат жицата и обяснение: Нямаме данни за съществуваща партида. Бившият ползвател на имота го няма вече. Старите собственици (които си връщат имота) нямат нищо. Писах жалби, предлагах подкупи, писах до Омбудсмана на БГ ! Греда! Докато не платих наново за проучване и присъединяване не стана. Това е за Варна

Коментар

Имайте предвид, че в началото на 90-те сигурно не е било ЧЕЗ, и може ЧЕЗ просто да не са 'наследили' тази стара информация (към момента на прехвърлянето да са прехвърлили само текущите активни партиди)...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Бабите по селата пазят и по-стари бележки, та разходи се и викай: Стаааари белеееежки купувааааам.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

С тези монополи само с официални средства.
                    Такива проблеми се разглеждат от ДКЕВР или както го прекръстиха,
                    Оформяте си жалба и изпращате по препоръчаната поща. Като хубаво си обясните какво що и че е не лочлна търговска практика , ала бала.
                    длъжни са да препратят официално въпроса към чез и да отговорят. Има и такава комисия и към ЕС

Имах подобен проблем с ЧЕЗ, Дядо ми (преди да почине) имаше партида за трифазн ток- помпа за кладенеца, която се пуска лятото или никога. Решили си ЧЕЗ без никакво уведомление, че автоматично прехвърлят партидата към промишлен ток, -Такса от 10 лв всеки месец,
                    Та писах жалби- общо взето прехвърляне от единия джоб- в другия, оказа се че трябва да направят комисия , (и за нея се плаща) абе али бали...., опитаха се да ме пуснат по пързалката...
                    А и телефона им за жалби е платен. Дигнаха ми кръвното и ги разкатах от жалби ама чрез ДКВР и ЕС , където намерих писах. Опитаха се да минат че имало уведомление на някакъв сайт , бла бла... ама и това не мина - дядо ми беше на 92г и от диабета почти сляп - има и телк, няма как да чете и трябва лично да го уведомят та от там вече се предадоха.
                    Оказа се че няма нужда от никакви комисии, а инкасаторите прехвърлиха всичко. При това всички документи ги изготвяха вкъщи - за да не го разкарват до София . Може ама трябва по пълния път- ЕС -Чехия , и тогава София, така стават много любезни

Ако се съберат повече хора става по лесно- ще изкарат добра глоба чез

Коментар

Ето ти от 82 и 83 г.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Goblin; 12-05-15, 19:37.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                        .... Да и направя някакъв фалшификат. Верно, незаконно е ...
                        От кога в този форум се толерират теми за мошеничество и фалшификации?
                        „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                          И аз това се чудя. Преди да подправяте каквото и да е, прочетете чл.308 от НК.
                          Диян Димитров

Коментар

Шматки.
                            Стара квитанция е необходима са да се види коя е партидата. Адреса е горе долу ясен и по старата партида която вероятно още е открита ще ти възстановят всичко, стига да не е закрита. Ако е закрита пак има шанс да се открие, зависи кога и как е закрита.
                            С фалшива квитанция без оригиналната партида нищо няма да постигнеш.
                            Вариант е по-горе посоченият - търсене на стари задължения на дядо ти, за да разбереш има ли партида, каква е и дали е открита.
                            Друг вариант е да намериш някой стар служител от района и да го помолиш да потърси, ако е нов няма да има стари записки. Също така ако вътрешния електромер е стария може да стане по неговия номер да се разбере коя е партидата и да си я възстановиш.
                            Не знам административно как са нещата и има ли вариант да си платиш за проверка за налична партида с име(на когото е била) и адрес, също и с номера на алектромера. При всички положения ще трябват удостоверения за наследници.
                            Късмет, шанса да стане е 50:50.
                            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                            Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                              Всъщност по последни данни все още не се толерират.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X