Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Храсторез-Stihl, Honda или Shindaiwa

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Храсторез-Stihl, Honda или Shindaiwa

Здравейте,
    Трябва да избера храсторез. Нямам никакъв опит. Ще се ползва единствено да се поддържат 3 изоставени двора да не буренясват.
    Единият е на балканска къща и хич не е равен. От него трябва да се махнат едни капинаци. Бюджета ни е до към 700 лева /сигурно ще се търси на изплащане/.
    Ако някой има поглед върху посочената техника ще се радвам да сподели мнение!
    Благодаря!
    Последно редактирано от green; 13-04-15, 14:11.
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

От: Храсторез-Stihl, Honda или Shindaiwa

Ползвам Щил FS-350 от 15 г. много съм доволен.
    До сега само дръжката съм чупил един път и то заради моя грешка.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
      Ползвам Щил FS-350 от 15 г. много съм доволен.
      До сега само дръжката съм чупил един път и то заради моя грешка.
      Добра машина ,но много над бюджета
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Не виждам в заглавието Хускварна - демек отпада.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Имам Айнхел - върши напълно прилична работа в Стара планина.
          Е не е като марковите.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Не виждам в заглавието Хускварна - демек отпада.
            Ами не ..не отпада! Просто това разглеждах и това написах..Всякакви предложения са добре дошли

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Имам Айнхел - върши напълно прилична работа в Стара планина.
              Е не е като марковите.
              Не е ли китайско това...

Коментар

Не съм гледал къде е правено, но най-вероятно да.
                Има си кусурите, също така, но за два пъти годишно ми върши чудесна работа
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

От няколко години използваме китайски храсторези, комплект с кастрачка, купувани за около 180 лв. Нови, с двугодишна гаранция.
                  За тези години сме почистили над 300 декара площи от храсти, къпинаж и високи треви. Никакви проблеми не са ни създавали машинките. Единствено искат честа почивка, тъй като много бързо загряват.
                  Работил съм и с Щил, много по-удобна е, няма ги тези вибрации, по-тиха, по-малко харчи.... но беше с около 8 пъти по-висока цена.
                  First Man, then Machine!
                  Lada Niva
                  Honda XR 400

Коментар

Husqvarna 323RII е точно 700 лв. и е най-малкия от профи серията.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

А малко по-евтини (поне преди бяха, а сега не знам)са Oleo Mac. Това е италиянска фирма за градинска техника. Купувал съм косачки, които работят и сега (5-6г).
                      Сега имам Shtil, който се представя много добре. Не помня номера, но е от средните към малките размери
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:G0034212 (2).jpg
Прегледи:2
Размер:168.5 КБ
ID:5653836
                      Последно редактирано от peshunov; 14-04-15, 11:12. Причина: допълнение
                      HONDA XL650

Коментар

С Гардена, ама много китайска за под 200лв. чистихме терена за оффеста на Суходол и на такова натоварване беше подложен храстореза че се чудех кога ще умре. Е жив е още и работи безотказно. Китайска му работа...
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

ГарденИЯ , Ванка !

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                            ГарденИЯ , Ванка !
                            Бе дреме ми китаеца как ще го именува ама това нещо счупи два ножа, в момента е с диск за циркуляр, работи и като дърворезачка и е безотказно.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Казвал съм го и в други теми за храсторези и резачки.
                              За непрофесионална употреба 2-3-4 пъти годишно, не си струва да се заглобват едни 7-800 и повече лева.
                              Предимствата на марковата техника са безспорни, но и китайците са достатъчно безпроблемни и се справят прекрасно с така формулираната задача.

Сега, всеки си знае него си и чергата си, но аз лично, дори да можех да си ги позволя,, не бих замразил тия пари в тях, за да ми прашасват в мазето.
                              Ако ги ползвам професионално и порядъчно често, да.

Имам китайски храсторез от 6 години.
                              Ползвам го поне 7-8 пъти годишно, както за косене с корда, така и за почистване на полски път от храстите отстрани с диск.
                              Досега съм му сменил само резервоарчето, че се протри и прокапа.

Същият храсторез като моя, в момента брандиран RTR по спомен, струва от порядъка на 160-180 лв с диск и корда.
                              Има безброй причини и начини да похарчиш едни 5-600 лв разлика, вместо да ги сложиш в мазето да прашасват.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X