Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Хускварна 268

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Хускварна 268

Здравейте, имам хускварна 268 от доста години, купувана е нова, от тогава до сега никакви проблеми, рязала е много, но не с цел дърводобив, а любителски и помощ на приятели, от скоро ми се появи следния проблем - на ниски обороти ми гасне, когато регулираме от карбуратора пак не държи нормално обороти и гасне на ниските. Сега съм ги вдигнал много за да си донарежа дървата за зимата, но и трудно почна да пали. Като я извадя от гаража с първото дърпане пали без смукач и без газ, режа малко, гася от копчето и няма палене.....като постои малко пали часовник, побърка ме ама нарязах каквото има. След много дърпане отварям да видя да не се е удавила ама свеща си е наред. Друго което забелязах, искрата на свеща я подава като дърпам доста силно, нормално дърпане като е развита не подава. Дали проблема е в електронния блок, може ли да се замери, знаете ли добър сервиз в региона на В. Търново . П.С. Карбуратора не е бутан откакто е станала машина, но като сила не мисля, че е износена чак за смяна на бутало и цилиндър, защото доста големи дървета режа без проблем, основно дънери топола, някои с диаметър над 1м и не виждам проблем със силата. Благодаря

От: Проблем с Хускварна 268

Има вероятност заради стар бензин да сте разцентровали настройката на на карбуратора.
    Другите опции са - (1) засмукване на въздух между карбуратора и цилиндъра (2) семеринги за смяна (3)запушване на изпускателна тръба.
    При липса на опит в обслужването и ремонта, потърсете някой за помощ.

Коментар

Семерингите ги проверяваха в сервиз на хускварна(няма казвам кой), тогава ми вдигнаха и оборотите за да си довърша каквото беше останало, че ме изнервяше, оставям я на земята да изместя някое дърво и гасне, та след тез настройки съвсем почна да откача, забравих да спомена че и сама вдига оборите на моменти и се налага да я забия без газ в някое дърво, че да влезе в ритъм

Коментар

Първоначално публикуван от Lyudmil_Mitkov Преглед на мнение
        забравих да спомена че и сама вдига оборите на моменти и се налага да я забия без газ в някое дърво, че да влезе в ритъм
        От някъде смучи въздух. Най-вероятно от гарнитурата между карбуратора и изпускателната тръба.
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

Може и някое боклуче да е влязло в карбуратора и да запушва някой жигльор. Едно почистване и профилактика няма да навреди.
          Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X