Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на пералня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на пералня

Ами тъкмо такава купихме. Беше нещо подобно на тази първата. Намалена от 480 на 400 лв, по случай петък 13-ти. Няма вече неръждаеми казани (почти) и май нямало нужда - уж се били научили да ги правят.
    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      Купих горение с предно. За 400 лв имаше някакъв черен Петък. 3 г. гаранция , после колкото изкара.
      ...Да се,е**.......това съм го пропуснал!?Със здраве да си я ползва!
      Последно редактирано от emil5koff; 13-02-15, 23:05.

Коментар

Виж в техмарт, там промоцията е до Неделя.
        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
          Не всеки може да отдели 2000 лева за пералня.
          Утре,след като прегледат моята,може да се наложи да купувам нова-за 400 лева,ама и те са ми много...
          Не съм луд и парите не ги събирам с лопата. В момента има нови перални с инокс казани, които се броят на пръстите на едната ръка. Ограничен брой на Бош и АИГ, и всичките Миеле. Ако можеш да убедиш жената, че вашата перална е по- добра от нова (и това е така, вервай ми) направи ѝ ремонт за 30 лв. и пей сърце.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Това което ще напиша не е особено полезно по темата ама все се чудя кому е нужно да купи пералня за 2000+ лева освен ако не е чиста гъзария. Изобщо това типично нашенско мислене, според което трябва да имаме вещи които да работят по 25 години от какво е породено? От мисълта че нямаме пари да си купим нови ли или че ще спре производството и няма да има повече откъде да си купим. Една пералня за около 500 лева, а има и по-евтини, която има 3 години гаранция и все ще изкара още две след това на 5-тата година спокойно може да се изхвърли ако се счупи и да си купи човек нова, която ще кара още 5 години и така хем няма да омръзва на жената, хем ще си имаме сравнително нова машина с адекватни за времето си екстри и функции. Така за въпросните 2000 лева пак ще перем 20+ години и ще сме радостни от живота. Ако някъде бъркам в разсъжденията моля поправете ме. И ще ми е любопитно да прочета и чужди разсъждения по въпроса.

Поздрави.
            Subaru Legacy 2.5
            Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от MartiX5 Преглед на мнение
              Това което ще напиша не е особено полезно по темата ама все се чудя кому е нужно да купи пералня за 2000+ лева освен ако не е чиста гъзария.
              Гъзари има и там. Купуват си пералня Ми..., ма не си купуват кола Мер.. .
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Това което ще напиша не е особено полезно по темата ама все се чудя кому е нужно да купи пералня за 2000+ лева освен ако не е чиста гъзария. Изобщо това типично нашенско мислене, според което трябва да имаме вещи които да работят по 25 години от какво е породено? От мисълта че нямаме пари да си купим нови ли или че ще спре производството и няма да има повече откъде да си купим. Една пералня за около 500 лева, а има и по-евтини, която има 3 години гаранция и все ще изкара още две след това на 5-тата година спокойно може да се изхвърли ако се счупи и да си купи човек нова, която ще кара още 5 години и така хем няма да омръзва на жената, хем ще си имаме сравнително нова машина с адекватни за времето си екстри и функции. Така за въпросните 2000 лева пак ще перем 20+ години и ще сме радостни от живота. Ако някъде бъркам в разсъжденията моля поправете ме. И ще ми е любопитно да прочета и чужди разсъждения по въпроса.

Поздрави.
                Аз пък не мога да разбера какво е това мислене, че една вещ като стане на 5 години и трябва да я изхвърлиш и да купиш нова. Какво лошо има тази вещ да изкара 20-30 години? Давам пример стария ми бойлер, който изкара 28 години и чак тогава протече. Сега новите и по 5 г. не изкарват. Пък и пералнята - сегашната е на 12-тина години - какво лошо има да изкара още 7-8 г.? Въобще не ми пука на какви обороти центрофугира. Важно е да не изгние и да не ходи сама до терасата да простира (но това е от качеството на вложените материали). Същото е и с колите.

Това е пряко свързано с екология, пестене на енергия и изразходване на ценни суровини. И не, не ми излизайте с тия приказки за по-икономични уреди и автомобили. Те през целият си експлоатационен живот не могат да спестят толкова енергия, колкото е изразходена при производството им.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

26г. Тамата си работи. Харчи 3пъти повече ток, пак толкова вода и перилни препарати и пере n-пъти по-лошо. Смених го и няма да го върна помъртно. Така и със светодиодните крушки и хладилника(270/27г.). Бойлера е съвсем различно, там твърдо отиваме наопак.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                    Аз пък не мога да разбера какво е това мислене, че една вещ като стане на 5 години и трябва да я изхвърлиш и да купиш нова. Какво лошо има тази вещ да изкара 20-30 години? Давам пример стария ми бойлер, който изкара 28 години и чак тогава протече. Сега новите и по 5 г. не изкарват. Пък и пералнята - сегашната е на 12-тина години - какво лошо има да изкара още 7-8 г.? Въобще не ми пука на какви обороти центрофугира. Важно е да не изгние и да не ходи сама до терасата да простира (но това е от качеството на вложените материали). Същото е и с колите.

Това е пряко свързано с екология, пестене на енергия и изразходване на ценни суровини. И не, не ми излизайте с тия приказки за по-икономични уреди и автомобили. Те през целият си експлоатационен живот не могат да спестят толкова енергия, колкото е изразходена при производството им.
                    Ами никой не казва, че е задължително да изхвърляш нещо, когато навърши 5 години ама и не виждам смисъл да се тюхкам, че след 5-тата година се е счупило и му е време да госменя.Това с пълна сила важи и за втомобили и за всичко.Всеки има правото да си прецени сам за себе си дали иска да кара 20+ годишна кола която е несчупваема или на всеки 5-6 да си купува нова по-модерна и комфортна и т.н. като съответно си плаща цената за това. Също така разбирам и че някои хора не могат да си позволят да карат различни от 20 годишни коли, но живота за съжаление е такъв. Имам наблюдения над една пералня AEG която работи от 86 година и няма нищо общо с новите такива нито по икономичност нито по безшумност или възможности.А като каза бойлер имам български такъв купен за 150 лева преди 7-8 години и си бачка най безгрижно, като за това време му е сменяно само термореле, но ако вземе че се скапе по-сериозно заминава на боклука и следващия идва на дневен ред. Този вече си е изпълнявал задачите достатъчно дълго за цената която струва. Моята чуденка по-скоро е дали си струва да платиш 4-5 кратно по-висока цена от средната за един уред и да се надяваш да изкара 4 пъти по-дълго време или да си купуваме средното ниво и колкото изкара толкова.
                    Subaru Legacy 2.5
                    Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                      през целият си експлоатационен живот не могат да спестят толкова енергия, колкото е изразходена при производството им.
                      Убеден ли си?

Малък джокер: сравни цената на тока който изразходва уреда за някакъв период и собствената му цена.

Малък пример: една 100вт ел. крушка от най-обикновените изгаря ток колкото струва тя самата за 1 денонощие непрекъснато светене. И това е у нас дето токът е невнятно евтин (ама това няма да продължи вечно). Така че за едни примерно 5 месеца диодната крушка се е изплатила и то без да смятаме че оная другата за толкова време ще изгори поне веднъж.

Така че новите вещи си имат смисъл, ако се прави разумен компромис. Примерно сигурно е, че пералните двойно по-икономични на това което са сега, скоро няма да станат. Така че пералня която ще живее 10-15г определено има смисъл. За 20 не знам. Ама ако се строши на 5 година непоправимо си е разхищение на пари. Айде с материала е по-добре, защото ще я дам на вторични.

Оборотите за центрофугиране теб може и да не те интересуват, но на нас сушенето ни струва пари, особено зимно време. Мога да ти кажа че е мноооого различно в 5кг пране дали остават 2кг вода или само 300г. Пак с това е свързана икономията на вода и количеството останали следи от препарат на финала от които пък току ти се изприщи гърбината. При 20лв месечна сметка за вода, икономията на вода почва да ме интересува. Ма споко, тя ще поскъпне и водата. Тая идилия с вода за 1-2 лева кубика просто няма как да продължи още дълго.

А на мен бойлерът ми е 2000лв. И след още половин година ще се е изплатил.

Коментар

Това някой газов проточен бойлер ли е или нещо невероятно по космическа технология, че струва такива пари?
                        Subaru Legacy 2.5
                        Suzuki GS500 E

Коментар

Това някой газов проточен бойлер ли е или нещо невероятно по космическа технология, че струва такива пари?
                          И аз съм любопитен що за "животно" е това ?
                          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

В Германия се появи и наложи - нова според мен - чешка марка "Amica".
                            На супер цена и с много добро качество.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                              И аз съм любопитен що за "животно" е това ?
                              Бойлер с неръждаем водосъдържател и добра изолация би могъл да струва толкова. Добра изолация, имам предвид 4-5 градуса на 24 часа изстиване на водата. Аристон имаха такива изолации навремето. Има и други варианти де. Да е вързан с камината, слънчев колектор и т.н. Ако решиш да дадеш 2000 лв, винаги ще намериш за какво да ги дадеш.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                                Има и други варианти де. Да е вързан с камината, слънчев колектор и т.н.
                                ... или климатик.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X