Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на пералня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на пералня

Здравейте, трябва спешно да избера пералня.
    Трябва да е с горно зареждане или слим дизайн (дълбочина до 45 см)

Според вас има ли модели с казан от неръждаема стомана (не става дума за барабана а за водосъдържателя) и какво друго да гледам при покупката. Ще се купува нова.
    До около 500 лв.
    Александър

От: Избор на пералня

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    ...казан от неръждаема стомана... нова... 500 лв.
    Такава комбинация май няма. Впрочем и втора употреба неръждаема е трудно (но не невъзможно) за 500 лева.

Всъщност има съвсем активна тема за перални, прегледа ли я?

Коментар

Не съм я видял. Май е мисията невъзможна. Ще се вземе най евтиното и колкото изкара.
      Александър

Коментар

Горното пълнене заради окачването на два лагера ли го искаш, заради специфично място, което си ѝ приготвил, или кво?
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Заради мястото. Това с двата лагера всъщност предимство или недостатък е? Винаги съм мразил тези с горно. Пералнята е за майка ми. Няма място и затова ще е слим дизайн или с горно.
          Александър

Коментар

Горното е по-здраво механически - двата лагера от двете страни на барабана поемат много по-равномерно натоварването...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Горното е по-здраво механически - двата лагера от двете страни на барабана поемат много по-равномерно натоварването...
              ...докато не се отвори капачето в процеса на работа.

Коментар

Тази Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка3159.jpg
Прегледи:1
Размер:74.8 КБ
ID:5641720 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка3162.jpg
Размер:106.9 КБ
ID:5641721 я експлоатирам десетина години. Проблеми , освен смяна на помпа преди две години няма.
                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Предстои ми да сменям мойта и се позаинтересувах какво се предлага на пазара. И аз бях фен на двойното окачване от чисто конструктивна гледна точка, но се оказа, че за жената пространството "отгоре" е по- важно от пространството "отпред". През времето и аз се убедих, че това е правилната концепция. Ясно съзнавайки, че влизам в калъпа на форумните вицове и те разубеждавам, ако можеш размести нещо и си вземи класическа перална.
                  За сегашните перални, или лошо, или нищо. Всичко под 2000 лв. е пластмаси. Принуждават ме да ходя по "вторите употреби", на което съм принципен противник. Мнооого прилична, стара, сервизирана перална се намира за 300-400 лв. и има в себе си ресурс за поне 10 години. За съжаление, тези с горно пълнене са малко и на практика избор нямаш. При новите изборът също е в десетки пъти по- малък, но пък ще имаш гаранцията, че всичко друго ще сдаде багажа преди окачването. А, да... при равни други условия, друсат малко повече от обикновените.
                  Аз лично, съм отчаян и бих сменил проклетия маншон (сцепен е на едно място и леко прокапва) на моя 17-годишен Siltal за 23 лв. с ДДС, но на жена ми вече и е писнало да гледа нещастния, ръждясал дръгел. Сигурен съм че ще откара повече от която и да е нова перална.
                  Тааааааа, взимай квото и да е според мястото, което имаш. Останалото е късмет.

Коментар

Купих горение с предно. За 400 лв имаше някакъв черен Петък. 3 г. гаранция , после колкото изкара.
                    Александър

Коментар

Чудесен избор. Сега остава да я ползуваш само с Calgon и за 5 години, живот и здраве, да я платиш още веднъж. С тая нова концепция за евтини еднодневки, не мога да разбера кой шебек ще тръгне да им купува и смотаните добавки. Е, сигурно има де.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                        За сегашните перални, или лошо, или нищо. Всичко под 2000 лв. е пластмаси.
                        Не всеки може да отдели 2000 лева за пералня.
                        Утре,след като прегледат моята,може да се наложи да купувам нова-за 400 лева,ама и те са ми много...
                        Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

не мога да разбера кой шебек ще тръгне да им купува и смотаните добавки. Е, сигурно има де.
                          шебеци много. Включително в селища където водата изобщо не съдържа варовик.

Коментар

...се оказа, че за жената пространството "отгоре" е по- важно от пространството "отпред"...
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF3834.jpg
Размер:57.9 КБ
ID:5641740

Ми как да ти кажа, напълно се солидаризирам с жена ти .

пп
                            Впрочем това е пералня на поне 20год (не съм сигурен, защото е втора употреба - у дома е от 18год) и не бих я озаглавил като „ръждив дръгел". В съседната тема - оказва се - малко съм послъгал. Не е Силтал, ми е Ардо, ма пак е една от „долните" марки на Мерлони. Силтал е хладилникът до нея.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                              Не съм я видял. Май е мисията невъзможна. Ще се вземе най евтиното и колкото изкара.
                              Нали, както писах в другата тема, скоро търсих пералня, та си мисля, че не е съвсем невъзможно да се намери нещо с предно зареждане за тези пари и с тези размери!За казана от наръждавейка, не знам! Виж например, тази http://www.technopolis.bg/b2c/detail...RENJE-W-6202/S Три години гаранция, А++, няма дисплей, програматор с който по-възрастните са свикнали... Ако жената я кефят светещите дисплеи, виж примерно тези, но са с по-малка гаранция http://www.technopolis.bg/b2c/detail...MY-61032-PTMB3 , http://www.technopolis.bg/b2c/detail...WF60F4E0N0W/LE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X