Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Катерица в тиква

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Катерица в тиква

Не, не съм объркал раздела. Защото не става дума за катеричо месо на фурна в/у канапе от печена тиква, та и за това темата не е за раздел "гозби и рецепти"

Ето какво -
    Всичко започна с едни леки подозрителни шумове от етажа над нас/който се явява трети за нашата къща, тавански или подпокривен и е свързан с втория, обитаем от семейството ни, с вътрешно стълбище/ и онова неприятно и загадъчно чувство за чуждо, неканено присъствие в собственото лично пространство...

И така, подтикван от любопитството в един момент започвам да се качвам честитчко горе, въоръжен с фенер, с надеждата да изловя неканения гост...
    Защо с фенер? Ами защото се усеща, че нещо се случва само в тъмната част на денонощието и то обикновено когато заспим...
    Забелязах, че странните шумове изчезват щом започна да се изкачвам по стълбището, но все пак след известен период на дебнене открих първото доказателство за активност на някакво, засега непознато за мен същество...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02069.jpg
Прегледи:1
Размер:159.5 КБ
ID:6077217

Какво е това ли? Това е парче вестник в/у който бях оставил да се изсуши тиквено семе и този вестник бе преместен от единия до другия край на етажа...Подозрително, нали, все още не сме чували за левитиращи вестници.
    Всеки трети е шести

От: Катерица в тиква

Ето, че не след дълго откривам и следващите доказателства -

Име:DSC02068.jpg
Размер:79.4 КБ
ID:5635189

провизии, откраднати от собствения ни неприкосновен запас и складирани м/у строителните материали

Име:DSC02066.jpg
Размер:94.1 КБ
ID:5635190

а ето и други, придружени с остатъци от пиршество, спретнато със собствените ми тиквени семки Безобразие! Явно набезите на наглите крадци са безскрупулни и се вихрят и на обитаемия от нас етаж!

След няколко дни се появи и това -

Име:DSC02064.jpg
Размер:108.1 КБ
ID:5635191

Име:DSC02065.jpg
Размер:114.5 КБ
ID:5635192

- доказателство, че врагът се стреми да създава свои бази на наша територия с цел да завземе тилът ни...
    Всеки трети е шести

Коментар

И така, оказа се, че неканените гости са всъщност катериците от нашата махала и в частност живеещи в съседния необитаем двор до нас.

По принцип тук живеят -

Име:DSC02071.jpg
Размер:341.0 КБ
ID:5635193

Име:DSC02072.jpg
Размер:227.2 КБ
ID:5635194

и най-вероятно са ни наблюдавали, криейки се зад този комин...

Име:DSC02073.jpg
Размер:173.5 КБ
ID:5635195

Намерили са си пролука/или са си я направили/ и нощно време пребивават на тавана, похапвайки си каквото намерят. Чудя се защо не са си устроили комфортен дом например в тези кутии на стрехите -

Име:DSC02074.jpg
Размер:135.0 КБ
ID:5635196

- ами са решили да влязат вътре в крепостта. Може би не са могли да се преборят за територии с осите...
      Всеки трети е шести

Коментар

Хахах ..готино Кътай си ги животинките! Интересно ще е да ги снимаш ама много дебнене трябва!
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Явно вече ги е снимал, че иначе нямаше да е такова заглавието.
          Сънливците правят абсолютно същите бели, а и не им пука от човешко присъствие.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

И така - след кратко съвещание семейният съвет реши, че пролуките и дупките трябва да бъдат запушени и достъпът на катериците до вътрешността на къщата - отрязан. В предвид бе взет факта, че очевидно катериците не живеят у нас, а само правят нощни набези за храна и с изгрева изчезват, явно криейки се в собствената си крепост. И понеже не желая да поглеждам на тях като на вредители, решавам да им създам някаква къща на наша територия. Започвам да ровя из нета с цел да установя има ли някакви по-специални изисквания за изкуствено катериче обиталище и попадам на този клип:

http://vbox7.com/play:mcfa25c0db

Реших, че ще им направя обиталище от тиквата, която сами са си издълбали.
            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
              Хахах ..готино Кътай си ги животинките! Интересно ще е да ги снимаш ама много дебнене трябва!
              Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
              Явно вече ги е снимал, че иначе нямаше да е такова заглавието.
              Сънливците правят абсолютно същите бели, а и не им пука от човешко присъствие.
              Не, не съм успял до сега да ги щракна, макар че, когато кучето е вързано, винаги идват в нашия двор, защото имаме леска, борове, бреза и някои други дървета. А иначе съм сигурен, че са катериците, щото друго няма. От години се катерят по стената на спалнята ни и се разхождат по прозорците, понякога влизат и в една кошница със щипки за пране на единия балкон.
              Всеки трети е шести

Коментар

Красота.
                Това лято смятам да со пооправя задния двор. Непременно ще наслагам къщурки.
                Не знам с котката как ща се разберат, но вярвам, че ще стане.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Това надали е от катерица, щото те май не са активни нощем. По-вероятно е да е съсел. Прилича на катерица, но е си е плъх, сив с бяло коремче и пухкава опашка, която стои изпъната, не извита като на катериците. Имам ги такива на вилата и доста ми лазят по нервите като се разтропат нощем. "Лекувам" ги с едни червени гранули от аптеката ("Ratibaleno" или нещо подобно), че иначе се развъждат светкавично и изяждат всичко, дето става (и не баш) за гризане. Сините големи калъпчета, дето ги дават уж много ефикасни, не вършат никаква работа. Може би стават за канални плъхове, но съселите не ги пипат.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

И при мен са се населили на вилата от много години. Цяла нощ "играят футбол" на тавана... До сега не съм ги закачал. И цвета им клони по-скоро към черно.
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Това надали е от катерица, щото те май не са активни нощем. По-вероятно е да е съсел. Прилича на катерица, но е си е плъх, сив с бяло коремче и пухкава опашка, която стои изпъната, не извита като на катериците. Имам ги такива на вилата и доста ми лазят по нервите като се разтропат нощем. "Лекувам" ги с едни червени гранули от аптеката ("Ratibaleno" или нещо подобно), че иначе се развъждат светкавично и изяждат всичко, дето става (и не баш) за гризане. Сините големи калъпчета, дето ги дават уж много ефикасни, не вършат никаква работа. Може би стават за канални плъхове, но съселите не ги пипат.
                      Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                      И при мен са се населили на вилата от много години. Цяла нощ "играят футбол" на тавана... До сега не съм ги закачал. И цвета им клони по-скоро към черно.

Катерици са, много тъмно сиво-кафяви, клонящи към черно, с рунтави извити опашки. Ако съселите изяждат всичко, което става за гризане, то тия у дома са много избирателни - само ядки похапват.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Така, строителната дейност започна, първо подбрах терен за тиквената хралупа, такъв до който кучето да няма достъп, щото много им е мераклия.

Име:DSC02079.jpg
Размер:252.2 КБ
ID:5635201

строителните работи се изпълняваха по съвременните стандарти за топлоизолация

Име:DSC02080.jpg
Размер:238.8 КБ
ID:5635202

в стремежа за катеричи реализъм и новогодишната елха влезе в употреба, дано да им заприлича на храст или дърво

Име:DSC02092.jpg
Размер:252.7 КБ
ID:5635203

Отидох до една от базите на кучето...

Име:DSC02087.jpg
Размер:253.7 КБ
ID:5635204

отдолу му е една от естествено маскираните бази

Име:DSC02082.jpg
Размер:340.1 КБ
ID:5635205

Питате се какво търся в бърлогата на звяра? Малко от това -

Име:DSC02085.jpg
Размер:371.5 КБ
ID:5635206

Име:DSC02086.jpg
Размер:212.6 КБ
ID:5635207

и малко клонки за маскировка

Име:DSC02081.jpg
Размер:203.6 КБ
ID:5635208

Пазача на крепостта ме наблюдаваше отегчено, не подозирайки че строя военна база за втория му най-голям враг след комшийските котки...

Име:DSC02091.jpg
Размер:210.0 КБ
ID:5635209
                        Всеки трети е шести

Коментар

Не знаеше, че нощно време катериците пируват и в неговата обител, за което доказателство са ето тези орехови черупки /доказано кучето ни не яде орехи/

Име:DSC02084.jpg
Размер:302.4 КБ
ID:5635210

И накрая се получи ето това, където грижливо им оставих откраднатите от нас провизии...

Име:DSC02093.jpg
Размер:327.4 КБ
ID:5635211

Име:DSC02094.jpg
Размер:270.1 КБ
ID:5635212

Дано да им хареса, а вие не ме наричайте луд!
                          Всеки трети е шести

Коментар

Сега остава да дойде катеричокът!

Коментар

Браво Колега, много добре си го замислил, само ме съмнява че е безопасно за животинките на земята в двора, и те най-вероятно го осъзнават и няма да я използват.
                              Ако накараш катерица да слезе да живее от дупката в дървото на земята, ще се изумя.
                              MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                              (А1+)
                              О877ООО98О

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X