Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уред/машинка против прах и пречистване на въздуха?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Уред/машинка против прах и пречистване на въздуха?

Търсих насам-натам, ама май не намирам това, което ми трябва.
    Има ли въобще такъв вид уред/машинка за пречистване на въздуха в помещение от прах и частици във въздуха. Нещо с филтри, които да ги задържат и да плюе пречистен въздух? Не овлажнители или обезвлажнители, ами филтърна против прах. Става дума за битово използване, а не за промишлени цели.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

От: Уред/машинка против прах и пречистване на въздуха?

Whirlpool AP45030K Whispure Air Purifier, HEPA Air Cleaner ползвам в стаята на децата от години и не мога да го нахваля достатъчно. Междувременно може да са изкарали по-нови модели (то и като го купувах вече не беше последен модел), но друг въобще не искам. Няма никакви йони озони и прочее глезотии, просто смукалка-духалка с мощни филтри. На първа степен е почти безшумен. Филтри има един голям и един по-фин.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Висок клас климатик (има втори ред филтри под основния за финна прах) пуснат на най-ниска степен на обдухване (топло или студено) върши работа и срещу праха

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Whirlpool AP45030K Whispure Air Purifier, HEPA Air Cleaner ползвам в стаята на децата от години и не мога да го нахваля достатъчно. Междувременно може да са изкарали по-нови модели (то и като го купувах вече не беше последен модел), но друг въобще не искам. Няма никакви йони озони и прочее глезотии, просто смукалка-духалка с мощни филтри. На първа степен е почти безшумен. Филтри има един голям и един по-фин.
        А дали възпира събиране на прах по мебелите? Че тук, на 2-ри етаж, бърсането на прах е ежедневие.

Коментар

Да се включа и аз, като почти професор по темата. Тия йони не са глезотии. При преминаването на въздуха през филтър отрицателните йони се неутрализират и въздуха не е здравословен. Това не съм го прочел в рекламна листовка на Телешоп, а в стар руски източник, коментиращ лабораторни изследвания с плъхове. Така че е добре да има генератор на йони, или ще се налага често проветряване, а така се обезмисля чистенето на въздуха. Препоръчвам като най-евтин вариант един чистител на Теси, има ги в Метро и техномагазините, комплект филтри е към 50 лв, а устройството в комплект с първия филтър е около 200 лв. Устройството не е правено от въпросните мърлячи, а в Тайван, качеството е добро. Оттам нататък може да се вземе Дайкин, към 600-700 лв са, от новите им модели, старите не са чак толкова добри. Добри са и устройствата на Хъниуел, ама в БГ не се намират. Който пък има парички и проблем с въздуха, да си взима IQAIR+един евтин генератор на йони. Само дето комплекта филтри отива към над 300 долара, самото устройство е към 700-900 долара в зависимост от модела. Ама ще си има сертифицирана чиста стая :-) Другото си е компромис. Най-добре да се купува през Ибей, защото на местна почва всичко е поне с 50% отгоре.
          Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Здравейте отново!
            Благодарение на вашите съвети от 1-2 седмици правя проучване на различни марки и модели.
            Whirlpool на тукашния пазар ням и не се предлага.
            Има на разни други марки, някои от които дори нищо не ми говорят.
            Дайкин и Хъниуел се намират. Освен тях виждам, че са сравнително доста предлагани марки като De Longhi, Шарп, Вента и т.н.
            ПО какви параметри и критерии да избирам? Доста са ми непознати тези устройства и нямам идея кои техни качества и параметри ги правят добри?
            И как е по-оптимално- 1 голям уред за цялото жилище с по-голям капацитет ИЛИ 2-3 по-малки уреда за различните помоещения?

Коментар

Предполагам си отворил темата в резултат на някакви алергии на някой от семейството. С филтър е по-лесно и по-евтино, но по-неефективно от вентилация с рекуператор. Потърси в нета какво е рекуператор, за да не отегчавам другите тук. Всъщност, ако ти е интересно мога много да обяснявам за тях, но само ако те интересува.

Коментар

Аз си взех от България онлине въздухопречиствател с хепафилтър няколко филтъра още плюс 3 ув лампи плюс йонизатор и дистанционно на цена около 240-250 лева беше преди две години има таймери йонизиране обезпаразитяване възстановяване и други подобни не е лошо изобщо марка ARGO
                vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                Suzuki GSR600 98 hp
                Nissan Pathfinder 174 hp
                0878222 три 3 шест

Коментар

Да чукам на дърво в семейството няма алергични. Правя го по-скоро превантивно. До тук разбрах, че е желателно да е с Хепа филтър и йонизатор. Предполагам, че рекуператор е нещо такова или греша (интересува ме каква е тази система)?
                  Спрял съм се на 2 модела от 2 различни марки:
                  Sharp KCA40EUW Plasmacluster-Luftreiniger

и
                  Blueair 270E

И двата са с Хепа филтър + йонизатор, като Шарпа има и няква система за Плазмаклъстер, каквото и да значи това (би трябвало да е няква система за трепане на микробите).
                  Шарпа (340 евро) го дават за помещение до към 28 кв.м, а Блуеар (360 евро) за 22кв.м. Мисля да си взема и двата и да сложа един в спалнята и един в хола. Ако се справят добре и вършат работа по-натам може да се замисля и за другите помещения ако е нужно. Хващат частици до 0,1-0,3 микрона или пречистване на 99,97%.

Коментар

Същото, ама съвсем различно. Рекуператор се слага на вентилационна система. С него температурата на изходящия поток се предава на входящия. Тоест, можеш да имаш постоянно свеж въздух, без да ти изстива къщата. Сега като проветряваш, ако вътре е 30°С, а вън 0°С - изкарваш 30°С и вкарваш 0°С. С рекуператор примерно с 80% ефективност ще вкарваш 24°С вместо 0°С без да го подгряваш с допълнителни енергии. Разхода ти е само за вентилаторите. Продават се готови топлообменници и рекуператори. Не вярвам да ти харесат цените. Най-често се продават и слагат квадратни топлообменници с ефективност около 45-46% на цена около 200 лв. Но ако не си вързан много в ръцете можеш да си направиш по-добър. Стотина тънки алуминиеви ламарини една върху друга с разстояние м/у тях 2 мм. В съседните кухини в противоположни посоки се движат изходящия и входящия потоци. Колкото е по-дълъг топлообменника, толкова по-голяма ефективност ще извадиш.

Коментар

Виж Уруру пречиствателя на дайкин.Лошо за него до сега не съм чул пък във фирмата дето работя бая продадоха.
                      Няма страшно в умирачката...
                      Страшното е да си жив!...

Коментар

Да питам и аз.Аз съм алергичен и особенно когато има влага или южен вятър съм като пребит.Влагата тук на Крит стига до 100%,следващите 3-4 дена го дават толкова.Имам влагоуловител от почти 10г.и на ден събира 5+литра вода.
                        Тези пречистватели помагат ли при толкова влага?
                        Grand Vitra ddis 2008
                        SEAT Althea XL tsi 2010
                        Mitsubishi Canter

Коментар

Отвори на "ZEPTER"- имат пречистватели на въздух с йонизатор - най-доброто за България...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X