Понеже ми предстои да правя такава гимнастика тези дни, а съм сигурен, че доставчиците няма да се навият да го качат, че чудя за някакъв улеснен вариант за качване на хладилник по стълбите. Чудото е 80 кила(така пише) около 1.80 височина и трябва да се качи 5 етажа по стълбите. Няма асансьор. Някакви идеи как може да стане максимално лесно?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Качване на хладилник по стълби
Свий
X
-
От: Качване на хладилник по стълби
Подкрепям!Или поне здрави момчета комшиичета на по някой лев и/или бира.
Че това с дисковата(при мен)херния го играя 10на години и хич не го искаш.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Здраво въже отдолу и наклон на хладилника към този който е отпред. (Да му е яка гърбината) Няма нищо сложно. Скоро качих една пералня сам до 5 етаж с въртене, пухтене псуване и подобни, но за половин час беше горе.Успех!
Коментар
-
помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениепотърси тоя младеж да помогне
Коментар
-
Имах проблем с пералнята, дойде един юнак, установи че на място няма да стане работата и с количка подобна на тази
сам свали уреда от втория етаж по стълбите и след ремонта го качи пак горе сам, настояваше никой да не пипа! Не намирам снимка на такава като неговата, различава се от тази само по това че колелата са отдалечени така че да са извън уреда и диаметъра им е голям 20-25 см. Ламарината върху която стъпва товара също е широка колкото уреда, натам вече сам се сещаш ... Успех!ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
Такава количка имам, на село. Превозвам си материали с нея, с пневматични гуми е. Струваше 160 кинта преди 7 години. Хладилникът е сравнително лек, но обемен и неудобен за хващане, уред. Ако няма от ония, пластмасовите ленти, трябва да му се опънат някакви въжета, да може да се хваща. После ПолЯнк го е казал. Предния го подпира на гърба и поема около 70 % от тежестта. За гръб 50 кила не са толкоз много. Задния придържа уреда да не се изсули назад и тва е.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Първото, за което се сещам, е брезент или одеало или някакъв подобен здрав текстил, в който да се сложи хладилника.
Второто нещо са въжета (колани) под товара, които се премятат през рамото и се хващат с противоположната на тежестта ръка. По този начин главния товар се поема от рамото, а оттам от краката, а не от ръцете.
Трето- намерих в youtube вариант, около който може да се импровизира : http://www.youtube.com/watch?v=pJllHOIZTjQ
Към модераторите: Ако се сметне че посоченият линк е непозволена реклама, моля да го изтриете!Когато захарността в гроздето намалява, моята се покачва.
Коментар
-
Миналата събота правихме такова упражнение с двоен ( доста по-тежък от твоя - от тези със студената вода) до 5 ия етаж на стара кооперация на Витошка. Само страха ни беше голям. Не че е лесно де, ама начина е следния - два дълги колана за товари ( единя даже беше за теглене) се подпъхват отдолу зад краката/колелата на хладилника ( които служат за контри в случая) в двата края на дъното . Прогонва се дължината да е удобна за носещите и се връзват клупове за удобно държане ( ние в крайна сметка ги отвързахме и омотавахме неколкократно около дланта, ама много ти мачка ръката така). Така 4 ма човека хващат и по команда дигат ( не е необходимо да е много високо разбира се) Внимавате да не наклоните рязко на някъде, ама е почти изключено. И така площадка след площадка го метнахме. Не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед. Става и със ремъци от автомобил ама е трудно да докараш необходимата дължина там. Успех. Нема се плашите
.
висете отпуснато
Коментар
-
Само в моето съзнание ли се е запечатило или е условие - хладилник да се накланя само на една страна?
Имам спомен, че техниците ме инструктираха как да го транспортирам. На компресора има една къса тръбичка, запушена в края. Този край трябва да е надолу. Това знам, колко е вярно, някой от вас ще каже ..."Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
А+
LZ1DRZ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар