Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква вода да пия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каква вода да пия?

Луди хора пият вода Водата е за миене не за пиене
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Водата от чешмата при нас,е само за миене според мен!
      Ако 6м. не отворя бойлера,гори нагревател?
      Една кофа котлен камък.Ходя си пълня вода от сонди,и от магазина.
      Вода от чешмата,само в краен случай.
      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
      Киа спортаж2000тди 98г
      Ауди А3 1.9ТДИ
      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Зависи бирата с каква вода се прави. "Легендите разказват", че трябвало да бъде мека, изворна, че първите пивоварни са се построили при такива извори... Ама не мога да си представя мека вода в Шумен (уж първата пивоварна била на такъв извор направена), пък "Шуменско" харесвам... но-о-о-о-о всъщност то се прави в Сърбия "Бургаското" отдавна не се прави в региона, а в "Каменица-Пловдив" и така... Но не знам с какво друго освен вода и бира можеш да си утолиш жаждата - освен да жулиш студен чай или топъл чай като арабелите. С вино не става, безалкохолните те избиват на още жажда (то това им бил замисълът, така разправят злите езици - направени си да си купиш още едно, и още едно, и така докато се подуеш). А като е гадна водата, к`во пра`Йм ? Пием бира... и само бира ?
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          А що мишки-полевки, жабки и др. горски животини са пишкали в тая вода, знаеш ли?
          Е и аз пия само такава,даже на село в двора си имам такъв извор и поколения са пили от него и живяли до преклонна възраст.
          Според мен от тези извори е истинската и чиста вода.Никое животон няма да пикае там където пие вода,това може го стори само човекът.
          А най хубавата вода и на вкус даже си я точа високо в балкана.Винаги прясна чиста и бистра а лятото в нея бирата става....
          " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Зависи бирата с каква вода се прави. "Легендите разказват", че трябвало да бъде мека, изворна, че първите пивоварни са се построили при такива извори... Ама не мога да си представя мека вода в Шумен (уж първата пивоварна била на такъв извор направена), пък "Шуменско" харесвам... но-о-о-о-о всъщност то се прави в Сърбия "Бургаското" отдавна не се прави в региона, а в "Каменица-Пловдив" и така... Но не знам с какво друго освен вода и бира можеш да си утолиш жаждата - освен да жулиш студен чай или топъл чай като арабелите. С вино не става, безалкохолните те избиват на още жажда (то това им бил замисълът, така разправят злите езици - направени си да си купиш още едно, и още едно, и така докато се подуеш). А като е гадна водата, к`во пра`Йм ? Пием бира... и само бира ?
            Шуменското се прави в Благоевград , а в Белград само кутийките .
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
              Абре хора защо се занимавате с мъкнене на вода - то голяма хамалогия голямо нещо.
              Откакто си монтирах обратна осмоза под мивката се родих.
              Сменям по едно две филтърчета всеки 3 месеца и си пия варненска вода с вкус на рилска
              Да бе, ако осмозата е истинска ще пиеш по скоро дестилирана вода, не Рилска.

Коментар

Първоначално публикуван от komstiza Преглед на мнение
                Е и аз пия само такава,даже на село в двора си имам такъв извор и поколения са пили от него и живяли до преклонна възраст.
                Според мен от тези извори е истинската и чиста вода.Никое животон няма да пикае там където пие вода,това може го стори само човекът.
                А най хубавата вода и на вкус даже си я точа високо в балкана.Винаги прясна чиста и бистра а лятото в нея бирата става....
                Дядо ми, вдовец на 76-годишна възраст се беше оженил повторно за една баба, "да се гледат заедно". Лятото прекарваха на нейното наследствено лозе в село без ток и без водопровод, стара 200 годишна къща с единствения непресъхващ в селото много дълбок кладенец. Пътуваме един ден, ама цял ден в жегата, отиваме им на гости, пристигаме, хвърляме се на кладенеца да пием - първа кофа вадим, пием-пием-пием, поливаме се, кеф голям, вадим втора кофа - в нея едно надуло се, вече в степен на разложение, умряло коте Вярно, че вечерта се профилактирахме с домашна ракия, но така или иначе - нищо не ни стана.

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                  Шуменското се прави в Благоевград , а в Белград само кутийките .
                  На големите пластмасови бутилки си пише, че е правено в Сърбия. Поне на такива съм попадал.

Коментар

За хубавата бира трябва и качествена вода,това съм го чул и аз.Така е и със сиренето и кашкавала,не става навсякъде качествен ,трябва бактерия а бактерията не вирее навсякъде.
                    И хубавата вода я няма навсякъде,а само в балкана.

Коментар

• От: Каква вода да пия?

За хубавата бира трябва и качествена вода,това съм го чул и аз.Така е и със сиренето и кашкавала,не става навсякъде качествен ,трябва бактерия а бактерията не вирее навсякъде.
                      И хубавата вода я няма навсякъде,а само в балкана.
                      Е, значи, който пие бира, всъщност пие хубава вода. За чехите, дето и на много малки деца дават да пият бира, казват, че водата им е гадна, затова така са се научили от поколения. Но децата (както и кучетата) по принцип яко налитат на бира. За бебета едно време се препоръчваше да им се разтваря бирена мая, също и за кърмачки... но децата се мръщеха и ревяха като им даваш разтворена мая, а бира - с голям кеф смучеха. Бърчат носове, горчи им, ама те си искат чашата и реват, ако им я отнемеш

Коментар

Така де значи извода е да наблягаме на бирата а не на бутилираната вода.Аз затова бирата я слагам в хубава вода да се изстуди.Много вкусна става,вервайте ми

Коментар

Така де значи извода е да наблягаме на бирата а не на бутилираната вода.Аз затова бирата я слагам в хубава вода да се изстуди.Много вкусна става,вервайте ми
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка2782.jpg
Прегледи:3
Размер:231.6 КБ
ID:5703073 наздраве
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                            Да бе, ако осмозата е истинска ще пиеш по скоро дестилирана вода, не Рилска.
                            Да има си кранче за дестилирана а за да стане рилска минава през минерализиращ филтър
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Обратната осмоза си е много сериозна работа, но засега не съм стигнал до това да си сложа. Тук където съм няма непосредствена нужда.

Имам само един механичен филтър 5 или 10 микрометра (какъвто намеря като се задръсти поредният) на входа на къщата ама той по-скоро пази кранчетата и клапаните, отколкото хората. Но е впечатляващо какво събира.

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                                [ATTACH=CONFIG]852432[/ATTACH] наздраве
                                линкове към разни сайтова са реклама,а снимка на Туборг не е???
                                Пия вода от чешмата от как се помня (в София),последните 1-2 години ползвам кана...просто премахва "тръбния" вкус
                                Cherokee WJ 4.0L- NP242
                                Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X