Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква вода да пия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каква вода да пия?

Сигурно вече 30 г. Вода (каквато и да е) в чаша не съм пил. С много редки изключения, когато трябва да си разтворя упсарина, ама гледам да е по-малка чашата. Наваксвам си течностите до обяд с няколко кафета, а след обяд с бира, с тук там още някое кафе. Не пия повече от 2 литра бира и 5 кафета. Много рядко пия концентрати и вино - последното, само ако е бяло. Кръвното ми откак се помня е 120 на 80. Пулсът ми - 50. Не съм имал болнични откак съм почнал работа. Нямам здравословни проблеми освен може би психо ... (Самодиагнозата на всеки луд е: нормален)
    Роден съм при загорката, но последните 20-ина години пия каменица. Това за всички онези, които заклеймяват бирата и кафето и проповядват пиенето на минерални, трапезни или дестилирани води.
    Това не е някаква прочетена отнякъде рецепта, просто така ми харесва.
    Наскоро си намерих едни стари дънки Rifle 32/34 отпреди 30 г. и нямах никакви проблеми с обуването и закопчаването.
    Може ли някой който е пил само еди каква си вода да каже същото
    Водата е за миене
    Между другото съм хидрогеолог и мога да говоря много за извори, минерализация и нтн но не виждам смисъл.
    Последно редактирано от bogilloff; 17-02-16, 15:52.
    ОФБ ДБ X22SE
    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
      ...Водата е за миене
      Знаем-знаем, ти си комунист (не човек, а желязо). Ама темата тука е въздържателско-еврогейска - за пиене на вода. Вода, не водКа.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
        Никога не пий минерална! Много те моля! От бъбреци страдал ли си?
        Ако това е към мен. Въобще не съм маниак по въпроса водата каква да бъде... В нашия градец е дунавска, богата на манган и други работи а допреди няколко години - при стария водопровод - и мръсна. От бъбреци, чукам здраво на дърво, никой в рода и семейството досега не е казал ох. Пия чешмяна и по някой път купувам от магазина голяма туба, обикновено от по-евтините. Понякога наливам и от някоя наша крайградска чешма... Така се стичат обстоятелствата, че 2-3 пъти в годината имам възможност и си наливам по 50-60 литра Горнобанска, веднъж пълних и на Банкя... Баща ми, служил преди 55 години в Горна баня, до последно твърдеше че това е най-хубавата вода. А той пък е обиколил България, по обектите.
        Та просто питам, как е там, колата може ли да спре наблизо...

Коментар

Зависи какво разбираш под "на близо",в най добрия случай (ако имаш в предвид банята,щото в Горна баня са няколко изворите)най-близкото паркиране е на около 35/40 метра от чешмите.Преди можеше и по-близо,но набиха колчета на тротоара и така.

Коментар

Да, точно за банята става въпрос и последния път колчетата вече бяха натопорчени. Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
              Да, точно за банята става въпрос и последния път колчетата вече бяха натопорчени. Благодаря!
              Тука има едни чешми в Горна Баня (под бутилиращата фабрика) - виждат се от улицата опашките с туби Текат с по-голям дебит от тия при банята и се налива по-бързо, ама може да попаднеш на ресторантьори, пълнещи някакви цистерни за да се гъзареят после с кани безплатна мин. вода пред клиентите си и пак да чакаш.

Коментар

Никога не съм имал невъзможност да паркирам съвсем близо до чешмите в центъра до банята...,е за малко де- колкото да се напълнят 5-6 туби..
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                  колкото да се напълнят 5-6 туби..

Но-о-о-о, никой не е правил като мен - да пълни КОФА, за да си изплакне кенефа
                  При Янчулевия воден режим синът ми беше бебе и често отскачах с пластмасови шишета + кофа за санитарни нужди. Вечерно време, една вечер бях неприятно изненадан, че вода няма - оказа се, че някакви помпи я изкарват и след работно време ги изключват и колкото вода има в някакъв резервояр - толкова. Даже от в-к "Нощен труд" ме снимаха (имаха май някаква рубрика за идиоти и куриози по София) и взеха интервю от мен защо си пълня кофа с минерална вода.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Но-о-о-о, никой не е правил като мен - да пълни КОФА, за да си изплакне кенефа
                    При Янчулевия воден режим синът ми беше бебе и често отскачах с пластмасови шишета + кофа за санитарни нужди. Вечерно време, една вечер бях неприятно изненадан, че вода няма - оказа се, че някакви помпи я изкарват и след работно време ги изключват и колкото вода има в някакъв резервояр - толкова. Даже от в-к "Нощен труд" ме снимаха (имаха май някаква рубрика за идиоти и куриози по София) и взеха интервю от мен защо си пълня кофа с минерална вода.
                    Нужда.., кво да се прави..А иначе, сега често се срещат там ресторантьори, които пълнят вода в малки стъклени шишета с надпис "Ба..я" в каси. Сетне изчакват да изстине и се предлага в ресторанта за три левчета, като келнера я "отваря" в момента на сервиране
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Къде е сега Стефан да ви наругае : Радиацияяяяяяяя! И че я разнасяте насила до къщите си.

Водицата от централната баня наистина съдържа радон. Доколко и в каква доза е вредна е един трансцедентален въпрос.

Коментар

Нещо, да послужи "комуто където потрябва" - водата при банята в Железница не съм сигурен в координатите, чукнах ги произволно, но в раздел "точки с описания" във форума има проверени такива - счита се за "смрадлива" (серниста) и негодна за пиене, само за "баняне". Ако престои обеч с отворена капачка 24 часа шишето / тубата, става много приятна мека вода, малко по-мека даже от горнобанската. Прилича ми на сръбската "Prolom voda". По принцип в чужбина всички бутилирани води ми се струват гадни като... варненска чешмяна да ме извиняват варненци, ама такава не мога да пия.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Къде е сега Стефан да ви наругае : Радиацияяяяяяяя! И че я разнасяте насила до къщите си.

Водицата от централната баня наистина съдържа радон. Доколко и в каква доза е вредна е един трансцедентален въпрос.
                          Факт, че не се бутилира от царско, през татово време, та до днес, въпреки, че няма технически пречки за това?

Коментар

... да ме извиняват варненци, ама такава не мога да пия.
                            И те не могат, спокойно.

Факт, че не се бутилира от царско, през татово време, та до днес, въпреки, че няма технически пречки за това?
                            Всъщност основната пречка е скромният дебит на извора, който е бил общо взето ангажиран с банята и чешмите, съчетан с логистично-кошмарното място. Има как да се бутилира без радона, но в добавка става И скъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              Никога не съм имал невъзможност да паркирам съвсем близо до чешмите в центъра до банята...,е за малко де- колкото да се напълнят 5-6 туби..
                              Можеше ...допреди 20-ина години.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

И сега може. Нощем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X