Казуса е следния една част от земеделските и горските имоти които имам се водят на наследници пра дядо ми . Проблема е че човека е починал 1974 година тук в София но не е бил софийски жител . Двете ми баби също са починали така че обстоятелствата къде и как е починал на мен са ми неизвестни . И да е имал издаден смъртен акт е загубен някъде през годините . На времето ми издадоха акт за наследници без в него да е записан номера на смъртния акт а пише само годината в която е починал и с него сме разделили част от имотите на сега категорично отказват да ми издадат такъв документ без смъртен акт въпреки че човека е роден през 1890 година и вероятността да е още жив е меко казано никаква . Как се процедира в такива случаи ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смъртен акт
Свий
X
-
От: Смъртен акт
Независимо дали е бил софийски жител, Акт за смърт се съставя в общината в която е станало събитието. Така беше и по НГС от 1975 год. и по предхождащия я Правилник за регистрите.
Трябва да провериш в съответния район (тогава в София бяха пет РНС) и в регистъра за 1974 год. трябва да го има отразен. Ако е починал в болница - РНС на чиято територия е болницата.Suzuki Jimny, 1.3, 2009
Коментар
-
Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнениеЕдна и съща администрация е издала навремето удостоверение за наследници, а сега отказва, така ли?
Удостоверението за наследници, вероятно е било издадено от администрацията по местожителство (както е и сега), а смъртният акт - от администрацията по възникване на събитието.Suzuki Jimny, 1.3, 2009
Коментар
-
Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнениеЕдна и съща администрация е издала навремето удостоверение за наследници, а сега отказва, така ли?Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар