Колеги,някои знае ли от къде мога да си закупя резервоар за питейна вода,някъде кам 200-400литра.Идеята е да се монтира хидрофор към нея и цялата ВиК-мрежа.Доста често ни спира водата или няма нужното налягане.а съм на последния трети етаж.Та мисълта ми е да се изгради такава спомагателна мрежа,за която имам място на тавана.Очаквам компетентните Ви мнения.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Направи си сам ВиК
Свий
X
-
До: Направи си сам ВиК
Сигурно имаш в предвид нещо като това на снимката.
Бидончето ми най-обикновено пластмасово 300л. купено от някъде на околовръстното. Иначе тва на снимката е много набързо скалъпено няма и час с бирата и пълненето на бидона. Ше го тунинговам тая събота.Внимавай с хидрофора, моя е силно китайски обаче работи.
Успех.
Коментар
-
Не мислия че ще стане с обикновенно бидонче,искам да си има индикатор за нивото на водата в него,за да може когато се изчерпа водата хидрофора да не работи на сухо,и т.н. сварзан към мрежите ...А някой да знае фирма да ми го направи,или някакви ориентировъчни цени???SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...
Коментар
-
Приятел, преди години, по "Янчулево време", направих доста такива системи за разни баровци.
Съдовете купувах от фирма "Интерфорум" на онзи Еди Минасян /дето застреля някакъв автоапаш в колата си/, бяха Баесеф, от някаква специална пластмаса за съхранение на хранителни продукти, със антисептични свойства /надали вече ги внася, ако изобщо я има тази "Интерфорум"/. Имаше различни размери - от 100литра, до 5куб. м. Ползвах хидрофори от Данфос, останалите неща - български.
Значи, в общи линии системата е следната:
На водопровода се монтира пресостат, той следи за наличие на налягане в него, т. е. има ли вода, или няма. Пресостата подава информация на един един електромагнитен клапан /от пералня/, съответно, когато дойде водата, клапана се отваря и резервоара се пълни. На резервоара се монтира ниворегулатор /също от пералня/, той затваря електромагнитния клапан когато резервоара се напълни, или изобщо не позволява да се отвори, когато водата дойде, но съда е пълен. Хидрофора е вързан за резервоара. Останалото са разни екстри от типа на филтри за водата и тям подобни. Единственото изчисление, което трябва да се направи е относно размера на съда, т. е. колко вода се черпи, докато от водопровода не тече, за да не застоява все пак, въпреки качествата на съда.
Тогава проблема беше режима на водата, така че на кладенци и сонди не съм я монтирал, на със още една помпа и още няколко "щракалки", става и такава конфигурация.
Клиентите тотално забравяха за режима на водата и със ентусиазъм плащаха една доста солена и направо спекулативна сума!!! Е-ех времена
Ако нещо не ти е ясно питай подробно!Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Както казва ГОЛДИ на околовръсното има най различни видове и размери резервоари ,датчика трябва да го направиш така че да може да поддържа постоянно ниво във съда ,правят се три електрода на разл. нива наи дългия е на 10см. от дъното средния на2/3от височината и третия почти до горе .Той ти управлява зареждането на резервара а не на хидрофора , впротивен случай никога не знаеш със колко вода разполагаш.FORD MAVERIK 2.7TD
Тел.0898662817
LZ1IID
Коментар
-
Индикатора да ти е проблем. Един приятел на година прикачва по 2 съда към собствената си система. В момента има 4 водосъдържателя от бойлер боядисани в черно които се загряват от слънцето лятно време, една цистерна неръждавейка 2 тона от някаква мандра, 3-4 бидона по 220 литра и неизвестен брой по-малки съдове. Лятото ги пълни един път седмично и има вода за 10 дни. Живее на село на един баир и водата е голям проблем. Използва от тези китайските хидрофори. Нивото се следи в един от най-малките съдове (пластмасов бидон около 20 литра) който е вързан последен в групата. Ниворегулатора е уникално прост. В една ПВЦ тръба е заврял коркова тапа със залепен на нея магнит. Тръбата е висока колкото бидона и е заклещена вътре в единия ъгъл. Дори не я лепихме. Пасна си идеално. Долния край на тръбата е надупчен с бургия 4-5 мм с около 10 дупки. Мислехме да сложим рид-ампула отдолу на бидона, но се оказа, че е добре да остават поне 5-10 литра вътре щото винаги има утайки. Лепнахме ампулата временно с лейкопласт отстрани на бидона почти в средата. Така временно си работи от 3 години. Реленцето го извадихме от някаква платка и ползва адаптер от модем. Поради голямото количество вода системата почти не е сработвала, но се тества всяка пролет и е безотказна. Сега с басейна ще трябва да я обмислим отново
Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнениеКакто казва ГОЛДИ на околовръсното има най различни видове и размери резервоари ,датчика трябва да го направиш така че да може да поддържа постоянно ниво във съда ,правят се три електрода на разл. нива наи дългия е на 10см. от дъното средния на2/3от височината и третия почти до горе .Той ти управлява зареждането на резервара а не на хидрофора , впротивен случай никога не знаеш със колко вода разполагаш.Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!
Коментар
-
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеЗначи, в общи линии системата е следната:
На водопровода се монтира пресостат, той следи за наличие на налягане в него, т. е. има ли вода, или няма. Пресостата подава информация на един един електромагнитен клапан /от пералня/, съответно, когато дойде водата, клапана се отваря и резервоара се пълни. На резервоара се монтира ниворегулатор /също от пералня/, той затваря електромагнитния клапан когато резервоара се напълни, или изобщо не позволява да се отвори, когато водата дойде, но съда е пълен. Хидрофора е вързан за резервоара.Та тази цялата Хапаратура не се ли заменя прекрасно с поплавък за тоалетно казанче?!?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеБрех!Та тази цялата Хапаратура не се ли заменя прекрасно с поплавък за тоалетно казанче?!?
А по принцип си прав, възможно е.Последно редактирано от davc; 11-10-07, 23:50.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Да, ма на моя френд налягането във водопровода е толкова ниско когато го има, че е невъзможно да качи водата до хамбара където е цистерната. Налага се да ползва хидрофора и да дърпа от водопровода допълнително. Системата е с градински маркучи с бърза връзка и се прекачва много лесно.
Ако се направи опит за автоматизация, ще има невъобразимо количество ел. клапани, пък тези от пералнята нямат и достатъчен дебит. Докато наточи тези почти 4 кубика вода и тя вземе та спре. После цяла седмица няма щото селяните в ниското си поливат градините.
Последната му идея е пречиствател на отпаданите води и употребата им за напояване на райграса. Те тогава ще усмърди селото на л**на. Аз пък му дадох идея за басейн за да се къпе като тръгне на работа иначе ще му се разбягат колегите. Идеята беше приета радушно, но с друга цел. Това осигурява поне още 25-30 кубика относително чиста вода за напояване.
Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!
Коментар
-
А някой може ли да ми каже колко горе долу ще ми струва подобно удоволствие?А дали има някой съгласен или да знае човек/фирма да ми го направи,разбира се че срещу съответното заплащане от моя страна.SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...
Коментар
-
Първоначално публикуван от BOBI_27M Преглед на мнениеА някой може ли да ми каже колко горе долу ще ми струва подобно удоволствие?А дали има някой съгласен или да знае човек/фирма да ми го направи,разбира се че срещу съответното заплащане от моя страна.
Забравих да спомена, че единствено там има резервоари който са различни по вместимост но, единият размер е около 85-90см. за да може да влезе през врати а не да разбиваш мазета или тавани. А и помпите, тръбите абе всичко е супер качествено но СКЪПО.
Дано съм ти помогнал УСПЕХ.
Коментар
-
Chinla,благодаря ти,просто ме интересува дали някои от форума не се е занимавал или разбира от тези неща,че не знам фирма или човек да ми свършат тази работа.SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...
Коментар
-
Колега, както писах, аз съм се занимавал. Няма никакви особени тънкости, постарал съм се да ти опиша всички подробности по принципа и изпълнението, готов съм да допълня със всякакви уточнения, при конкретни въпроси. Ако искаш във темата, ако искаш на ЛС. Като местоположение си посочил: Благоевград/Дупница, така че на място ми е малко неудобно.
Освен посочените от колегите места, за снабдяване с необходимите материали и части мога да допълня: "Денел" с/у зала Универсиада, или Фестивална /все ги бъркам тези зали, става въпрос за тази, която е до МВнР, а не тази до стадион Академик/; ниското тяло на хотел "Диана" в Дианабад /не помня името на фирмата/; "Ташев галвинг" на Бистришко шосе.
Успех!Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар